zsindely vakcina: tudom továbbítani a vakcina vírust másoknak?

A vírus okozza az övsömör – varicella-zoster vírus – szintén a vírus okozza a bárányhimlőt. Orvosa aggodalmát a lánya és unokái eredhet jelentések ritka esetek, amikor az emberek nem immunitás bárányhimlő – ami azt jelenti, soha nem volt bárányhimlős vagy a bárányhimlő vakcina – fogott a varicella-zoster vírus gyermekek oltás a közelmúltban a bárányhimlő vakcina .

Azonban nincsenek dokumentált esetek a varicella-zoster vírus továbbítanak beoltott felnőttnél a zsindely vakcina szerint a Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Varicella-zoster vakcina alkalmazása ajánlott gyermekek számára 12 hónapos kor és idősebb bárányhimlő megelőzésére és felnőttek életkor 60 és idősebb az övsömör, de a készítmények különböző, és a vakcinák nem felcserélhetők.

A CDC szerint, normális körülmények között ez felesleges, hogy elkerüljék a terhes nők és a be nem oltott gyerekek után kap a zsindely vakcina. Azonban, ha kiütés után kap a zsindely vakcina, mindig elővigyázatosságból tartva a kiütés-ig a az ütközéseket kéreg alatt.

Fejleszteni a zsindely, meg kell fogni a bárányhimlő első, ami általában előfordul gyermekkorban. Ha túljut bárányhimlő, a varicella-zoster vírus marad a szervezetben, de továbbra is szunnyadó, gyakran évekig, esetleg az élet. Ahogy öregszünk, azonban van egy egyre növekvő veszélye, hogy a vírus aktiválja, ami a zsindely.

Val vel

keresse fel orvosát