veszettség

A veszettség egy halálos vírus terjed az emberek a nyál a fertőzött állatokat. A veszettség vírus általában továbbítani egy falatot.

Állatok a legvalószínűbb, hogy továbbítja a veszettség az Egyesült Államokban a denevérek, prérifarkasok, rókák, mosómedvék és skunks. A fejlődő országokban az Afrika és Délkelet-Ázsiában, a kóbor kutyák a legvalószínűbb, hogy elterjedt a veszettség az embereknek.

Ha egyszer valaki elkezdi mutató jelek és tünetek a veszettség, a betegség szinte mindig halálos kimenetelű. Emiatt bárki, aki lehet, hogy a kockázat a szerződéskötés veszettség kapjon a veszettség elleni vakcinák védelmet.

Az első tünetek a veszettség is nagyon hasonló az influenza, és napokig. Jelek és tünetek közé tartozhat

Azonnal kérjen orvosi ellátást, ha megharapott bármilyen állat. Ennek alapján a sérülések és a helyzetet, amelyben a harapás történt, Ön és orvosa dönthet úgy, hogy kaphat-e a kezelés, hogy megakadályozzák a veszettség.

Akkor is, ha nem biztos benne, hogy már megharapott, forduljon orvoshoz. Például, egy denevér repül be a szobába, amíg alszik megharaphatja nélkül keltenek. Ha ébren találni egy denevér a szobában, feltételezzük, hogy már megharapott. Továbbá, ha talál egy denevér mellett olyan személy, aki nem tud jelenteni egy falatot, például egy kisgyermek vagy egy fogyatékkal élő személy, azt feltételezik, hogy a személy megharapott.

Veszettség fertőzés okozza a veszettségvírus. A vírus elterjedt a nyál a fertőzött állatok. A fertőzött állatok terjed a vírus a harapás egy másik állat vagy egy személy. Ritkán, a veszettség is terjed, ha a fertőzött nyállal kerül egy nyílt seb, vagy a nyálkahártyával, mint például a száj vagy a szemek. Ez akkor is megtörténhet, ha egy fertőzött állat volt, hogy nyalja a nyitott seb a bőrön.

Mikor kell orvoshoz

Állatok, amely képes a veszettség vírus

Bármely emlős (olyan állat, suckles fiatal) küldheti a veszettség vírus. Az állatok nagy valószínűséggel továbbítja a veszettség vírus az emberek közé

Ritka esetekben a vírus került a szövetek és szervátültetésen átesett egy fertőzött szervet.

Háziállatok és haszonállatok

Tényezők, amelyek növelik a kockázatot a veszettség közé

Vadállatok

Ha egy állat megharap, forduljon orvoshoz a sebet. Szintén tájékoztassa az orvost a körülmények a kár. Az orvos fogja kérni

Mit lehet tenni az időközben

Mosson sebet óvatosan és alaposan szappannal és bőséges mennyiségű vizet. Ez segíthet elmossa a vírust.

A kezelés az emberek megharapott állatokat veszettség

Ha az állat, hogy kicsit te is benne vagy foglyul nélkül több kárt okoznak, erre. Ne öld meg az állatot egy ütés, vagy egy lövés a fejbe, mint a kapott sérülések megnehezítik a laboratóriumi vizsgálatokat végez annak megállapítására, hogy az állat veszettség.

Annak meghatározása, hogy az állat, amelyik kicsit te veszett

Mondja el orvosának, hogy elfoglalták az állat, amelyik kicsit te. Lehet, hogy orvosa, akkor lépjen kapcsolatba a helyi egészségügyi osztály meghatározni, hogy mi köze van az állat.

Abban az időben a veszett állat megharap, ott nem lehet tudni, hogy az állat már továbbította az veszettség vírus az Ön számára. Emiatt a kezelés, hogy megakadályozzák a veszettség vírus megfertőzze a szervezet akkor javasolt, ha az orvos úgy gondolja, van rá esély, hogy már találkozott a vírussal.

Nincs specifikus kezelés veszettség fertőzés. Bár néhány ember maradt veszettség, a betegség rendszerint halálos kimenetelű. Ezen okból kifolyólag, ha úgy gondolja, hogy már ki voltak téve a veszettség, akkor kap egy sor lövés, hogy megakadályozzák a fertőzés megfogta.

Ha már megharapott egy állat, ami arról ismert, hogy a veszettség, akkor kap egy sor lövés, hogy megakadályozzák a veszettség vírus fertőzésének te. Ha az állat, hogy kicsit nem található, lehet, hogy a legbiztonságosabb a feltételezés, hogy az állat veszettség. De ez több tényezőtől függ, így például az állat fajtájától és a helyzetet, amelyben a harapás történt.

Veszettség felvételek közé

Egyes esetekben ez lehet megállapítani, hogy az állat, amelyik kicsit te veszett megkezdése előtt a sorozat a veszettség lövések. Így, ha azt állapítja meg, hogy az állat egészséges, akkor nem kell a lövések.

Eljárások annak meghatározására, hogy az állat veszettség változhat a helyzet. Például

Ön csökkentheti a kockázatát kapcsolatba kerülő veszett állatok. Itt van, hogyan

keresse fel orvosát