veszettség elleni vakcina

Megelőzése veszettség kitétel előtt és után.

Veszettség elleni vakcina egy vakcina. Úgy hat, hogy serkenti az immunrendszer antitesteket termelni, szemben a veszettség vírus.

Forduljon orvosához vagy az egészségügyi szolgáltató azonnal, ha ezek közül bármelyik vonatkozik Önre.

Egyes egészségügyi feltételek kölcsönhatásba veszettség elleni vakcina. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen egészségügyi feltételek, különösen, ha a következők bármelyike ​​érvényes Önre

Egyes gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek veszettség elleni vakcina. Mondd meg az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen egyéb gyógyszert szednek, különösen az alábbiak bármelyikét

Ez nem lehet egy teljes listát az összes kölcsönhatások, amelyek előfordulhatnak. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha a veszettség vakcina kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel szedése. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt elkezdené, hagyja abba, vagy változtassa meg az adagolást minden gyógyszer.

Használja veszettség vakcina az orvos utasítása szerint. Ellenőrizze a címkét a gyógyszer pontos adagolási útmutatót.

Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató bármilyen kérdése merülne fel, hogyan kell használni veszettség elleni vakcina.

Minden gyógyszer okozhat mellékhatásokat, de sokan nem, vagy kisebb, mellékhatások. Kérdezze meg orvosát, ha ezek bármelyike ​​leggyakoribb mellékhatások tartósak, vagy zavaró

Szédülés; fejfájás; enyhe fájdalom, bőrpír, duzzanat, vagy viszketés az injekció helyén; izom- vagy ízületi fájdalom vagy fájdalom; hányinger; gyomorfájdalom; fáradtság; hányás; gyengeség.

Súlyos allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés, nehézlégzés vagy nyelési mellkasi szorítás, duzzanat a száj, az arc, az ajkak, a torok vagy a nyelv, szokatlan rekedtség); égő, zsibbadás, bizsergés vagy; csökkent mozgás az arc izmait; láz vagy hidegrázás; szabálytalan szívverés; izomgyengeség; görcsök; Súlyos vagy tartós bevérzés, fájdalom vagy duzzanat az injekció helyén; súlyos vagy tartós fejfájás; légszomj; nyakfájás; duzzanat a kar vagy a láb; duzzadt nyirokcsomók; látászavarok; zihálás.

Ez nem egy teljes listát az összes mellékhatást, hogy előfordulhat. Ha kérdése van mellékhatása, vegye fel a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltató. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Jelenteni mellékhatásokat az illetékes hatóságnak, kérjük, olvassa el az Útmutató a Problémák bejelentése az FDA.

Kapcsolat 1-800-222-1222 (az American Association of méregközpontok), a helyi mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal.

Veszettség elleni vakcinát általában kezelni és tárolni, egy egészségügyi szolgáltató. Tartsuk veszettség elleni vakcinát elzárva a gyermekek és a háziállatok távol.

Ez az információ nem használható annak eldöntésére, hogy ne vegye veszettség elleni vakcina, vagy bármilyen más gyógyszert. Csak az egészségügyi szolgáltató rendelkezik a tudás és a képzés, hogy melyik gyógyszer az Ön számára megfelelő. Ez az információ nem támogat semmilyen gyógyszert biztonságos, hatékony, vagy jóváhagyott kezelésére olyan beteg, egészségi állapotára. Ez csak egy rövid összefoglalót az általános információkat veszettség elleni vakcina. Ez nem tartalmazza az összes információt a lehetséges felhasználási, irányok, figyelmeztetések, óvintézkedések, kölcsönhatások, káros hatások, illetve kockázatok, amelyek vonatkoznak a veszettség elleni vakcina. Ez az információ nem különleges orvosi tanácsot, és nem helyettesíti információt kap a az egészségügyi szolgáltató. Meg kell beszélni az egészségügyi szolgáltató számára teljes körű tájékoztatást a kockázatok és előnyök a veszettség elleni vakcina.