vesével

vesével

Mi egy vesével?

Mi egy vesével ?; Mik a vesék és mit csinálnak ?; Amit az emberek egy vesével kell figyelni vesekárosodás ?; Milyen lépéseket tehet az emberek egy vesével, hogy megvédjék az egészségüket ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; Rámutat arra, Emlékezz;

Számos szervezet támogatást nyújt a betegek és az egészségügyi szakemberek. Tekintse meg a teljes listát a vese és urológiai betegségek szervezetek. (PDF, 345 KB)

Ha egy személy csak egy veséje van, vagy egy dolgozó vese, ez a vese nevezik egy vesével. A három fő oka a szoliter vese

Általában az emberek egy vesével vezet a teljes, egészséges életet. Azonban néhány ember nagyobb valószínűséggel alakul ki vesebetegség.

Melyek a vesék, és mit csinálnak?

A vesék két bab alakú szervek, egyenként körülbelül akkora, mint egy ököl. Ezek alatt található bordák, egy mindkét oldalán a gerinc. Minden nap, a vesék szűrő kb 120-150 liter vért termelni 1-2 liter vizelet, tagjai hulladék és a felesleges folyadékot. A vizelet folyik a veséből a húgyhólyagba csövön keresztül az úgynevezett húgyvezetékekben. A hólyag a vizelet tárolására, amíg elengedve a vizelés.

születési rendellenességek. Emberek vese agenesis születnek csak egy veséje van. Az emberek született vese dysplasia mindkét vesét azonban egy vese nem működik. Sokan vese agenesis vagy vesebetegségben dysplasia nem felfedezni, hogy van egy vesével, amíg nem egy x ray, ultrahang, vagy műtét egy független állapot .; műtéti eltávolítása a vese. Néhány ember kell egy vese eltávolítása rák kezelésére vagy más betegség vagy sérülés. Amikor egy vese sebészi úton távolítják el, amely betegség vagy adományt, mind a vese és ureter eltávolítják .; vese adományozása. Egyre több ember adományoz vesét kell átültetett egy családtag vagy barát, akinek a vesék nem sikerült.

albuminuria; csökkent glomeruláris filtrációs ráta (GFR); magas vérnyomás

Az emberek egy vesével rendszeresen ellenőrizni kell az alábbi tünetek vesekárosodás

Albuminuria emelt szint a fehérje albumin a vizeletben. Albumin viselkedik, mint egy szivacs, rajz felesleges folyadékot a szervezetből a véráramba, ahol megmarad, amíg fel nem oldja a vesén keresztül. Albumin szivárog a vizeletbe, és a vér elveszíti azt a képességét, hogy elnyelje a felesleges folyadékot a szervezetből. Bár a fokozott albumin a vizeletben nem okoz tüneteket, gyakran azt jelzi, nagyobb az esélye a vesebetegség.

Tesztcsík az albumin. A jelenléte albumin a vizeletben kimutatható egy tesztcsík végeztük a vizeletminta. A vizelet mintát kell gyűjteni egy speciális tartályban egy egészségügyi szolgáltató irodájába, vagy egy kereskedelmi létesítmény és lehet tesztelni ugyanazon a helyen, vagy küldeni a laborba elemzésre. A tesztcsík, a nővér vagy technikus helyen egy csík a vegyszerrel kezelt papír, az úgynevezett nívópálcával, az adott személy vizeletminta. Foltok a tesztcsík színe megváltozik, ha fehérje van jelen a vizeletben.

eGFR 60 vagy felett van, a normál tartomány .; eGFR 60 alatt jelezheti vesekárosodást .; eGFR 15 alatti vagy jelezheti veseelégtelenség.

Albumin és kreatinin mérése. A pontosabb mérés általában szükséges, hogy erősítse meg az albuminuria. Egyetlen vizeletmintát vagy a 24 órán át gyűjtött vizelet küldenek egy laboratóriumi elemzésre. Az egyetlen vizeletmintát, a labor intézkedéseket az albumin és a kreatinin, a salakanyag a normális izom lebontását. Az eredményeket, mint a vizelet albumin-To-kreatinin arány. Vizeletmintát, amely több, mint 30 mg albumint minden egyes gramm kreatinin problémát jelezhet. A 24 órán át gyűjtött vizelet, a labor intézkedések csak az összeg albumin jelen. Bár mindkét tesztben hatékony, egységes vizeletmintát könnyebb gyűjteni, mint a 24-órás mintát, és általában elegendő diagnosztizálni, és nyomon követi a vesebetegség.

albuminuria; csökkent glomeruláris filtrációs ráta (GFR); magas vérnyomás

Vért egy egészségügyi szolgáltató irodájába, vagy egy kereskedelmi létesítmény és elküldte a laborba elemzésre lehet tesztelni megbecsülni, hogy mennyi vért a vese szűri percenként, az úgynevezett a glomeruláris filtrációs ráta (EGFR). Az eredmények a teszt az alábbiakat jelzik

Vérnyomás az erő a vér nyomja ellen érfalakat a szív pumpálja a vért. A vérerek is nevezik artériákban. A magas vérnyomás, vagy más néven a magas vérnyomás, egy mennyiségének növekedése az erő a vér helyeken a véredényeket, ahogy áthalad a szervezetben. Vérnyomás van írva két szám egy perjel választja el. Például, egy vérnyomás következtében 120/80 mondják, mint “120 felett 80.” Az első szám az úgynevezett szisztolés nyomás, és képviseli a nyomás, mint a szívverés, és megnyomja a vér a véredényeken keresztül. A második szám az úgynevezett diasztolés nyomás, és képviseli a nyomás, mint a szív pihen, és az erek ellazulnak szívverések között.

Az ember vérnyomása normálisnak tekinthető, ha az nem éri 120/80. Prehypertension egy szisztolés nyomás 120-139 vagy a diasztolés nyomás 80 és 89. A magas vérnyomás a szisztolés nyomás 140 vagy e feletti a diasztolés nyomás 90 vagy annál magasabb. 1 A magas vérnyomást diagnosztizáltak, ha több vérnyomás teszt-gyakran ismételt több látogatást az egészségügyi szolgáltató irodai azt mutatják, hogy a vérnyomás folyamatosan fent 140/90. Az egészségügyi szolgáltatók vérnyomást egy vérnyomásmérő mandzsetta. Az emberek is megvásárolható vérnyomás mandzsetta helyeken, mint diszkont áruházak és drogériák, hogy figyelemmel kíséri a vérnyomás otthon.

A magas vérnyomás károsíthatja az ereket, a vesét, csökkenti a képességét, hogy megfelelően működjön. Sérült vesék kevésbé képesek eltávolítani a sót és a felesleges folyadékot, növelve a vérnyomást, és megteremti a veszélyes ciklust.

Ne az emberek egy vesével kell figyelni a vesekárosodás?

Az emberek egy vesével is egészségük védelme eszik tápláló étrendet, miközben a vérnyomás megfelelő szinten, és megakadályozza a kár a dolgozó vese.

Az emberek egy vesével nem kell enni egy speciális diéta. Azonban az emberek csökkent veseműködés kell az esetleges változtatásokat a diéta lassítani a vesebetegség. További információk az ajánlott étrendi változtatások biztosított theernment egészségügyi témákról, Táplálkozás korai krónikus vesebetegségben felnőtteknél és Táplálkozás előrehaladott krónikus vesebetegség felnőttek, és a National Kidney Disease Oktatási Program honlapján. Az embereknek meg kell beszélni az egészségügyi ellátást nyújtó, hogy mit étrend jobb nekik.

Az emberek ellenőrzik a vérnyomást nem dohányzó, egészséges étrend, és figyelembe bizonyos gyógyszerek. Gyógyszerek, hogy csökkenti a vérnyomást is jelentősen lassítani a vesebetegség. Kétféle vérnyomás-csökkentő gyógyszerek, angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) inhibitorok és az angiotenzin receptor blokkolók (ARB-k), amelyek bizonyítottan hatékony progressziójának lassítására vesebetegség. Sok embernek van szüksége két vagy több gyógyszert, hogy ellenőrizzék a vérnyomást. Amellett, hogy az ACE-gátló vagy ARB, vizelethajtó, egy gyógyszert, amely segít a vese folyadékot eltávolítani a vér-előírható. A béta-blokkolók, kalciumcsatorna-blokkolók és egyéb vérnyomás gyógyszeres kezelés is szükség lehet.

Az emberek egy vesével, elvesztése a meglévő munkavégző vese eredményeket az igény a dialízis vagy veseátültetés. Az embereknek meg kell győződnie arról, hogy az egészségügyi szolgáltatók tudják, hogy van egy vesével, hogy gátolják a sérelmek gyógyszerek vagy orvosi eljárásokat. Emberek, akik részt vesznek bizonyos sportágakban lehet kárt okozhat a vese; ez a kockázat különösen aggasztó a gyerekekkel, mivel ők inkább sportolni. Az American Academy of Pediatrics ajánlja egyedi értékelés kontakt, ütközés, és korlátozott-contact sport. Védő felszerelések csökkenthetik a sérülés kockázatát, hogy a megmaradó vese elég ahhoz, hogy részvétele a legtöbb sportágban, feltéve, hogy az ilyen eszközök továbbra is a sor tevékenységet. Az egészségügyi szolgáltatók, a szülők, és a betegeket mérlegeli az bármilyen tevékenység és eldönti, hogy az előnyök meghaladják ezeket a kockázatokat.

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Milyen lépéseket tehet az emberek egy vesével, hogy megvédjék az egészségre?

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Akinlolu Ojo, M. D., Ph.D., University of Michigan

2013 szeptember

Rámutat arra, Emlékezz