Végbélrák kezelése

A végbél része; a szervezet emésztő rendszer. A; emésztőrendszer vesz tápanyagokban (vitaminok, ásványi anyagok, szénhidrátok, zsírok, fehérjék, és víz) származó élelmiszerek és segít át hulladék; anyag ki a szervezetből. Az emésztőrendszer alkotják a nyelőcső, a gyomor és a kis és a nagy belek. A vastagbél (vastagbél) az első része a vastagbél és körülbelül 5 láb hosszú. Együtt, a végbél és a végbél teszik ki az utolsó része a vastagbél és 6-8 centi hosszú. Az anális csatorna vége a végbélnyílás (a nyitó a vastagbél az, a testen kívül). Nagyítása anatómiája alsó emésztőrendszer, amely bemutatja a vastagbél- és más szervekben.

Lásd az alábbi összefoglalók további információkért végbélrák

Bármi, ami növeli annak esélyét, hogy kapok egy betegség úgynevezett kockázati tényező. Miután a kockázati tényező, nem jelenti azt, hogy kapsz rákot, hogy nem kockázati tényező, nem jelenti azt, hogy nem fog a rák. Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy veszélyben lehet. Az alábbi lehetséges kockázatot; tényezők végbélrák

Ezek és más jelek és tünetek oka lehet a végbél rák vagy más körülmények között. Kérdezze meg orvosát, ha az alábbiak közül bármelyik

Vizsgálatok diagnosztizálására alkalmazott végbélrák tartalmaznia; következő

A prognózis (esélye a hasznosítás) és a kezelési lehetőségek függenek a következő

Az alkalmazott eljárás, hogy megtudja, a rák átterjedt a végbél vagy más testrészek; nevezik megállóhelyeken. Az összegyűjtött információk az; átmeneti folyamat határozza meg a betegség stádiumától. Fontos; tudni, hogy a színpadon; hogy a tervben kezelésre.

A következő vizsgálatokat és; eljárásokat lehet alkalmazni az átmeneti folyamat

Rák terjedt át a szöveten, a nyirokrendszer, a vér

Ha a rák átterjed egy másik része a test, ez az úgynevezett metasztázis. A rákos sejtek elszakadni ahol elkezdték (a primer tumor) és az utazás a nyirokrendszer vagy vér.

A metasztatikus tumor azonos típusú rák, mint az elsődleges daganat. Például, ha a végbél rák átterjed a tüdőben, a rákos sejtek a tüdő valójában végbél rákos sejteket. A betegség metasztázisos végbél rák, nem tüdőrák.

Ebben a szakaszban 0, kóros sejtek találhatók a nyálkahártya (legbelső réteg) a végbél falon. Ezek a rendellenes sejtek válhatnak a rák és terjedését. Stage 0 is nevezik carcinoma in; situ.

Az I. szakaszban, a rák már kialakult a nyálkahártya (legbelső réteg) a végbél fala és átterjedt a nyálkahártya alatti (réteg alatti szövet nyálkahártya). Rák átterjedt a izomrétegébe a végbél falának.

Stage II végbélrák oszlik szakaszában IIA, IIB stádiumban, és a színpadon IIC.

Stage III végbélrák oszlik IIIA, IIIB és IIIC stádiumban.

In IIIA

In IIIB

Ebben a szakaszban IIIC

Stage IV végbélrák oszlik szakaszában IVA és színpadi IVB.

Ismétlődő végbél; rák rák, amely kiújult (jött vissza), miután azt nem kezelték. A rák kiújulhat a végbélben vagy a más részein a; test, mint például a vastagbél, a medence, a máj és a tüdőt.

Különböző típusú kezelés áll rendelkezésre betegek végbélrák. Egyes kezelések szabvány (a jelenleg használt kezelés), és néhány; jelenleg klinikai kipróbálás .; A kezelés klinikai vizsgálat egy kutatási tanulmány célja, hogy segítsen; javítani a jelenlegi kezelések vagy információt szerezzen az új kezelések a betegek; a rákkal. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az új kezelés jobb, mint a; standard kezelést, az új; kezelési válhat a standard kezelést .; A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Műtét a leginkább; közös kezelés minden fázisában végbélrák. A; rák eltávolítjuk egyikének használatával a következő típusú sebészet

Miután a rák eltávolítják, a sebész vagy

Sugárterápia és / vagy kemoterápia adható a műtét előtt, hogy csökken a daganat, hogy könnyebb eltávolítani a rák, és segít a bél ellenőrzés a műtét után. Kezelésben kell részesíteni a műtét előtt az úgynevezett neoadjuváns terápia. Még ha az összes rák, hogy látható a; idő a művelet eltávolítjuk, néhány beteg adható sugárkezelés és / vagy kemoterápia a műtét után, hogy megöli a rák; sejtek, amelyek maradt. Kezelésben kell részesíteni a műtét után, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy a rák vissza fog térni, az úgynevezett adjuváns; terápia.

Sugárkezelés a rák kezelésére használó nagy energiájú röntgen-vagy más típusú sugárzás megöli a rákos sejteket. Kétféle sugárkezelés. Külső sugárkezelés használ a gép a testen kívül, hogy küldjön sugárzás felé a rák. Belső sugárkezelés használ radioaktív anyagot zárt a tűk, magvak, vezetékek, vagy a katéter, amelyek helyezett közvetlenül vagy annak közelében a rák. Az, hogy a sugárkezelés miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelendő.

Rövid-Természetesen preoperatív sugárkezelés használják bizonyos típusú végbélrák. Ez a kezelés használ kevesebb és alacsonyabb dózisú sugárzás, mint a standard kezelés, majd a műtét több napon az utolsó dózis után.

Kemoterápia a rák kezelésére használó gyógyszerek megállítani a rákos sejtek növekedését, vagy megöli a sejteket, vagy leállítja a sejtek osztódását. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, a gyógyszer a véráramba, és elérheti a rákos sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápia). Ha a kemoterápiát helyezett közvetlenül a liquor, egy szerv, vagy egy testüreg, mint a has, a gyógyszerek elsősorban a daganatsejteket érinti azokat a területeket (regionális kemoterápia).

Kemoembolizáció a máj artéria egy olyan típusú regionális kemoterápiával, amelyek felhasználhatók a rák kezelésére, amely átterjedt a májban. Ez úgy történik, blokkolja a máj artéria (a fő artéria szolgáltatja vért a máj) és az intravénás rákellenes gyógyszerek között az elzáródás és a májban. A máj artériák majd folytassa a gyógyszer a májba. Csak kis mennyiségű a gyógyszer eléri a többi testrész. Az elzáródás lehet átmeneti vagy végleges, attól függően, hogy mit használnak, hogy blokkolja az artériát. A máj továbbra is kap egy kis vért a májkapugyűjtőér, amely hordozza a vér a gyomor és a belek.

Az, hogy a kemoterápia miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelendő.

végbélrák

Célzott terápia egy olyan típusú kezelésére használó gyógyszerek vagy egyéb anyagok azonosítása és a támadás konkrét rákos sejteket anélkül, hogy károsítaná a normál sejtek. A monoklonális antitest terápia egy olyan típusú célzott terápia használják kezelésére végbél rák.

Monoklonális antitest terápiával használ antitestek történt a laboratóriumban egyetlen típusú immunrendszer sejt. Ezek az antitestek anyagok azonosítására ráksejtekre vagy normális anyagokat, amelyek segítenek a rákos sejtek növekedését. Az antitestek tulajdonítanak anyagok és megölik a rákos sejteket, megakadályozzák a növekedés, vagy tartsa őket terjedését. A monoklonális antitesteket adott infúzió formájában. Ezek alkalmazhatók önmagukban vagy szállítására gyógyszerek, toxinok, vagy radioaktív anyagok közvetlenül a rákos sejteket.

Bevacizumab egy monoklonális antitest, amely kötődik egy fehérjéhez, az úgynevezett vaszkuláris endoteliális növekedési faktor (VEGF). Ez megakadályozhatja a növekedést az új véredények, hogy a daganatok kell nőni. A cetuximab és panitumumab vannak típusú monoklonális antitestek, amelyek kötődnek nevezett fehérje az epidermális növekedési faktor receptor (EGFR) a felszínen bizonyos típusú rákos sejteket. Ez leállhat a rákos sejtek növekedését és osztódását.

végbélrák

Információ klinikai vizsgálatok elérhető a webhelyen.

Egyes betegeknél, részt vesz egy klinikai vizsgálat lehet a legjobb kezelés választás. Klinikai vizsgálatok részét képezik a rákkutatás folyamatot. Klinikai vizsgálatok, hogy kiderüljön, ha új rákos kezelések biztonságosak és hatékonyak, vagy jobb, mint a standard kezelést.

Sok mai standard kezelése a rák alapuló korábbi klinikai vizsgálatokban. A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálat részesülhet a standard kezelés vagy az elsők között kap új kezelés.

A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálatokban is javítani az utat rák fogják kezelni a jövőben. Még ha a klinikai vizsgálatok nem vezetnek hatékony új kezelések, gyakran választ fontos kérdésekre, és segíthetik a kutatás előre.

Néhány klinikai vizsgálatokban csak olyan betegek esetében, akik még nem kaptak kezelést. Más vizsgálatok vizsgálati kezelések a betegek, akiknek a rák nem ütött jobban. Vannak klinikai vizsgálatok, amelyek próbára új módon megállítani a rák ismétlődő (jön vissza), vagy csökkentse a mellékhatások a rák kezelésére.

Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Lásd a kezelési lehetőségei következő részben a linkeket a jelenlegi kezelési klinikai vizsgálatokban. Ezeket lekért lista a klinikai vizsgálatokban.

Egyes vizsgálatok történtek vala, hogy diagnosztizálják a rákot, vagy hogy megtudja, a színpadon a rák lehet ismételni. Egyes vizsgálatok kell ismételni, hogy milyen jól működik a kezelés hatásosságát. Döntéseket arról, hogy továbbra is, a változás, vagy hagyja abba a kezelést lehet alapozni az ezen vizsgálatok eredményét.

Egyes vizsgálatok továbbra is tenni időről időre a kezelés után véget ért. A fenti vizsgálatok eredményeit az is látható, ha az Ön állapota megváltozott, vagy ha a daganat kiújult (jön vissza). Ezek a vizsgálatok néha nyomon követési vizsgálatok vagy kivizsgálások.

A kezelés után a végbélrák, a vérvizsgálat mérésére mennyiségű karcinoembrionális antigén (a; anyag a vérben, nagyobb lehet, ha a rák is jelen van) lehet; tenni, hogy ha a rák kiújult.

A kezelés a színpadi 0 lehetnek a következő

színpadi 0 végbélrák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

Kezelése az I. szakaszban végbél; rák között a következők

I. stádiumú végbélrák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés a színpadi II stádiumú végbélrák között lehetnek a következő

szakasz II végbélrák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés a színpadi IV és visszatérő végbélrák között lehetnek a következő

Kezelése végbél rák átterjedt más szervekre attól függően, ahol a rák.

színpadi IV végbélrák és visszatérő végbélrák. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

végbélrák, lásd az alábbi

Általános rák információk és egyéb források a National Cancer Institute, lásd az alábbi

Ez a rák információs összefoglaló naprakész információkkal, a kezelés végbélrák. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

Adult Treatment Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Felnőtt kezelési Editorial Board. Végbélrák kezelése. Bethesda, MD: / típusok / kolorektális / beteg / végbél-kezeléssel. . [PMID: 26389378]