terhesség és az antidepresszánsok

Úgy döntött, hogy folytatja, vagy abbahagyja antidepresszánsok terhesség alatt az egyik legnehezebb döntés egy nő meg kell tenni. A kezeletlen depresszió káros hatással lehet mind az anya és a baba. De, az antidepresszánsok terhesség alatt növelheti a problémák kockázatát a baba.

Sok nő harc depresszió és szükség antidepresszánsok kezelni a tüneteket. A múltban, azt gondolták, hogy a terhesség ellen védett depresszió. De a tudósok most, hogy ez nem így van. Egyre több nő szed antidepresszánst, miközben terhes tartani a tünetek kordában. Egy tanulmány megállapította, hogy 1998 és 2005 között, közel minden 20 nő számolt antidepresszánst három hónappal a teherbeesés előtt vagy a terhesség alatt.

Vannak kérdések merülnek fel az antidepresszánsok, ha terhes. De a kutatás azt mutatja, hogy sok antidepresszánsok, különösen a szelektív szerotonin reuptake inhibitorok (SSRI-k) és az idősebb gyógyszerek, általában biztonságosak. Születési rendellenességek és más problémák is lehetségesek. De a kockázat nagyon alacsony.

A pszichiátriai szakértők és ob-gyn szakértők egyetértenek abban, hogy ha enyhe depresszió és már tünetmentes legalább hat hónapig, akkor lehet, hogy hagyja abba a antidepresszánsok alatt orvosi felügyelet mielőtt elindul a terhes vagy a terhesség alatt. Pszichoterápia, valamint az életmód intézkedések, lehet minden, meg kell kezelni a depressziót. Lehet, hogy képes átjutni a terhesség nélkül antidepresszánsok, ha

Tippek gyomorégés Relie; Egészséges Diapering: A Basic; Fogászati ​​Látogatás a terhes nők

De a szakértők rámutatnak, hogy jobb lesz, mind az Ön és a baba maradni antidepresszánsok terhesség alatt, ha a következők bármelyike ​​igaz

Egészséges Receptek Mínusz a Heartbur; Védje meg családját A Germ; Zavarba inkontinencia?