terhesség és a gesztációs diabétesz szűrés

Minden terhes nőnek ki kell szűrni a terhességi cukorbetegség a terhesség idején. Szűrés elvégezhető azáltal, hogy a nő kórtörténetét, és megvizsgálja az egyes kockázati tényezők, hanem az orális glukóz tolerancia teszt is ajánlott.

Az orális glükóz tolerancia tesztet használjuk szűrésére terhességi cukorbetegség. Terhességi cukorbetegség egy bizonyos típusú diabétesz, hogy kialakulhat a nők egy része a terhesség késői szakaszában (általában a 24. héten). A nők, akiknél ez a komplikáció nem cukorbeteg teherbeesés előtt.

A vizsgálatot általában adott a 24. és 28. terhességi hét. Ha már volt terhességi cukorbetegség előtt, vagy ha az egészségügyi szolgáltató aggódik a kockázata a terhességi cukorbetegség, a vizsgálat előtt kell elvégezni a 13. terhességi hét.

Az orális glükóz tolerancia teszt során gyorsan iszik egy édesített folyékony (ún Glucola), amely tartalmaz 50 g glükóz. A test elnyeli ezt a glükóz gyorsan, ami a vércukorszint emelkedik belül 30-60 percig. A vérmintát kell venni a vénába a kar mintegy 60 perccel az oldat elfogyasztása után. A vérvizsgálat azt méri, hogy a glükóz oldatot metabolizálódik (dolgozza fel a szervezet).

Tippek gyomorégés Relie; Egészséges Diapering: A Basic; Fogászati ​​Látogatás a terhes nők

A vércukor szint 140 mg / dl vagy annál magasabb lesz azonosítani a nők 80% a terhességi cukorbetegség. Amikor ez cutoff lecsökkentjük 130 mg / dl, az azonosító emelkedik 90%. Ha a vércukorszint meghaladja a 130 mg / dl, a szolgáltató valószínűleg javasoljuk, hogy egy másik diabétesz szűrővizsgálat, amely előírja, hogy a gyors (nem eszik semmit) a vizsgálat előtt.

Ez alatt a második teszt, az úgynevezett 100 grammos orális glükóztolerancia-teszt, a vércukor szintet ellenőrizni fogják négy alkalommal egy három órás időszak fogyasztása után a cukros ital (sok íz van) cola-szerű italt. Ha kettő a négy vérvizsgálatok kóros, akkor úgy tekintjük, hogy a terhességi cukorbetegség.

FORRÁS; Academy of Family Physicians; Diabetes Association; Az US Preventive Services Task Force (USPSTF).

Egészséges Receptek Mínusz a Heartbur; Védje meg családját A Germ; Zavarba inkontinencia?