terhesség: aranyér és székrekedés – téma áttekintése

Aranyér duzzadtak erek végén a vastagbél (végbélnyílás). Gyakran kiáll a végbélnyílás (külső aranyér). Azt is fel lehet belsejében található az alsó bél (belső aranyér). Vérzés, viszketés, fájdalom és a gyakori aranyér tünetei.

Megelőzésére vagy enyhítésére székrekedés és aranyér

Kezelésére a viszketés vagy fájdalom aranyér

Tartsa orvos közölte a felmerült problémák vannak a székrekedés vagy aranyér. Ő lehet ajánlani

A kibővített méh külön nyomást gyakorol a nagy vénába (vena cava inferior), hogy leereszti a vénák a vastagbél; Székrekedés, gyakori probléma a terhesség alatt, kevésbé okoz gyakoribb és feszült a székletürítés. A belek általában lassabban mozognak a terhesség alatt. És a vas terhességi vitaminokat is okozhat székrekedést.

Egyél egy magas rosttartalmú étrend (sok egész gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonából); Igyál sok folyadékot, főleg vizet; Ne törzs (keményen) alatt székletürítés; Megnöveli az edzés kapsz minden nap.

Tartsa a végbélnyílás tisztán töröljük le óvatosan vagy egy szórópalack után minden székelés. Óvatosan törölje elölről hátrafelé. Baba törlőkendő vagy aranyér párna általában sokkal finomabb mint WC-papír. Ha a WC-papír, csak puha, festett, illatosított toalettpapír; Vegyünk meleg ázik egy kád vagy egy Sitz fürdő. A meleg víz segítségével zsugorodik megnyugtatni aranyér. Add szódabikarbóna a víz enyhíti a viszketést; Alkalmazza jégtakaró tömöríti; Kerülje a hosszantartó ülés, különösen a kemény szék.

Egy over-the-counter, vagy receptre kapható gyógyszert kell alkalmazni aranyér enyhíti a viszketést; A széklet lágyító megelőzésére erőlködés.