talpi fasciitis – tünetek, kezelések, okozza a talpi fasciitis – származó

Talpi fasciitis (mondjuk “terv-ter fash-ee- EYE -tus”) a leggyakoribb oka a sarok fájdalom. A talpi fascia a lapos szövet (az ínszalag), amely összeköti a sarok csont a lábujjak. Támogatja az íve a lábad. Ha a törzs a talpi fascia, nem lesz gyenge, duzzadt és irritált (gyulladt). Aztán a sarok, vagy az alján a lábad fáj, ha állni vagy járni.

Talpi fasciitis gyakori a középkorú emberek. Azt is előfordul, míg fiatalok, akik a lábukat egy csomó, mint a sportolók vagy a katonák. Ez megtörténhet egy lábbal vagy két lábbal.

Talpi fasciitis okozta feszült ínszalag, amely támogatja a boltív. Ismételt törzs okozhat apró repedések a szalag. Ezek vezethet fájdalmat és duzzanatot. Ez gyakrabban fordulhat elő, ha

A legtöbb ember talpi fasciitis fájdalom, amikor ők az első lépéseket, miután az ágyból, vagy ülni sokáig. Lehet, hogy kevesebb merevség és a fájdalom után néhány lépést. De a lábát is jobban fájt, mint a nap megy. Lehet fáj a legjobban, ha lépcsőn vagy után állsz sokáig.

Ha gyalog fájdalom éjszaka, akkor van egy másik probléma, mint például ízületi gyulladás, vagy egy ideg probléma, mint a lábtő alagút szindróma.

Orvosa ellenőrizni fogja a lábad, és nézni, ahogy állni és járni. Ő is kérdéseket feltenni

Orvosa eltarthat egy X-ray a lábad, ha ő gyanítja a probléma a csontok a lábad, mint például a stressz törés.

A lábak forgassa befelé túl sokat, ha séta (túlzott pronáció); Van nagy ívek vagy lúdtalp; Akkor járni, állni, vagy futni hosszú ideig, főleg a kemény felületeken; Ha túlsúlyos; Azt cipőben, amelyek nem illeszkednek jól, vagy elhasználódtak; Van feszes Achilles-ín vagy vádli izmait.

Az elmúlt egészség, beleértve, hogy milyen betegségek vagy sérülések volt már; A tünetek, mint például amikor a fájdalom és milyen napszakban lábad fáj leginkább; Hogyan aktívabb, és milyen típusú fizikai aktivitás teszel.