szomatropin, emlősökből származó szubkután injekció

Használja a szomatropin, emlősökből nyert

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Farmakológiai Osztály: A szomatropin

Szomatropin injekciót is használható együtt egy megfelelő étrend kezelésére rövid bél szindróma (SBS), amely egy olyan állapot, amely megakadályozza a belek vagy a bél származó tápanyagfelszívódási megfelelően.

szomatropin, emlősökből nyert csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert szomatropin, emlősökből származó, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a szomatropin, emlősökből származó vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát szomatropin injekció gyermekek növekedési hormon hiány.

Használata előtt szomatropin, emlősökből nyert

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását szomatropin injekció gyermekek rövid bél szindróma. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát szomatropin injekció az idősek. Az idős betegek azonban sokkal érzékenyebbek a hatásait szomatropin, amely szükségessé teheti a dózis módosítására kapó betegeknél szomatropin injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolja a használatát szomatropin, emlősökből nyert. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

szomatropin, emlősökből származó kap egy lövést, a bőr alá vagy az izomba. A szomatropin néha adni otthon a betegeknek, akik nem kell a kórházban. Ha használja a szomatropin, emlősökből származó otthon, az orvos fog tanítani, hogyan kell elkészíteni és beadni a gyógyszert. Légy biztos benne, hogy pontosan hogyan kell a gyógyszert készíteni és beadni.

Ha használja a szomatropin, emlősökből származó kezelésére rövid bél szindróma, kövesse orvosa utasításait bármilyen speciális diéta. Tegyen meg minden egyéb gyógyszerek vagy étrendkiegészítők az orvos által felírt részeként a kombinációs kezelés.

szomatropin, emlősökből származó jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Sok különböző formái (például ampulla, patron, injekciós eszköz) áll rendelkezésre szomatropin, emlősökből nyert. Győződjön meg róla, hogy orvos, a nővér vagy gyógyszerésze arról tájékoztat, hogyan kell elkészíteni és beadni ezt a gyógyszert. Továbbá, olvassa el az összes utasítást, hogy biztosan tudja, hogyan kell használni a készüléket.

Minden alkalommal, amikor a gyógyszert, ellenőrizze, hogy megkapta-e az megfelelő eszköz. Beszélje meg gyógyszerészével, ha kérdése van az eszköz, amit kaptak.

Akkor jelenik meg a szervezetben a területeken, ahol ez a lövés adható. Használjon másik test területen minden időben adsz magadnak egy esélyt. Nyomon követni, ahol adsz minden lövés, hogy biztosan forgatni testrészek. Ez segít megelőzni a bőr problémák az injekciót.

Használjon új tűt, bontatlan injekciós fecskendő vagy minden alkalommal adja be a gyógyszert.

Lehet, hogy nem használja fel a gyógyszert az egyes injekciós üveg (üveg konténer). Használja minden ampulla csak egy alkalommal. Ne mentse nyitott fiolában. Ha a gyógyszert az injekciós megváltoztatta a színét, vagy ha úgy látja, részecskéket, ne használja azt.

Csak a márka a szomatropin, emlősökből nyert, hogy az orvos felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

A szomatropin-adagra, emlősökből származó más lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos szomatropin-adagok, emlősökből nyert. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

szomatropin, emlősökből származó számításba kell venni a rögzített menetrend szerint. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Helyes használata szomatropin, emlősökből nyert

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja bontatlan ampulla, patron, és az injekciós eszközök Nutropin® és Nutropin AQ® a hűtőben, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható.

Tárolja bontatlan üveg Saizen® és Zorbtive® szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható.

Tárolja a gyógyszert, amelyet összekeverünk a hűtőben. A Nutropin® vagy Saizen® fiolákat és Zorbtive® hogy feloldásra került fel kell használni 14 napon belül. A Saizen® click.easy® patron, hogy már vegyes kell használni 21 napon belül. Nutropin AQ® ampulla, patron, és az injekciós készüléket úgy kell használni 28 napon belül. Győződjön meg róla, hogy érti, hogy mennyi ideig lehet tárolni a gyógyszert, miután vegyes. Dobja ki vegyes gyógyszer nem használták ebben az időben.

Dobja használt tűket kemény, zárt tartályban, hogy a tű nem tudja piszkálni keresztül. Tartsuk ezt a tartályt távol gyermekek és háziállatok.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni Ön vagy gyermeke rendszeres látogatók bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatásokat, amelyek által okozott szomatropin, emlősökből nyert.

Óvintézkedések használat közben szomatropin, emlősökből nyert

szomatropin, emlősökből származó okozhat súlyos allergiás reakció, mely azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a bőrkiütés, viszketés, az arc, a nyelv vagy a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom után kapsz az injekciót.

szomatropin, emlősökből származó okozhat zavarokat a csípőcsont, különösen a betegek növekedési hormon-hiányban vagy Turner-szindróma. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke sántítás vagy fájdalom a csípőben és a térdben.

Hasnyálmirigy-gyulladás (a hasnyálmirigy-gyulladás) alakulhatnak ki, amikor használja a szomatropin, emlősökből nyert. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke egynél több ilyen tünet: puffadás, hidegrázás, székrekedés, sötét vizelet, szapora szívverés, láz, emésztési zavar, étvágytalanság, hányinger, fájdalom a gyomorban, oldalán vagy a has esetleg a hátba sugárzik, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr.

szomatropin, emlősökből származó befolyásolhatja a vércukorszintet. Kérdezze meg orvosát, ha Ön vagy gyermeke észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van.

szomatropin, emlősökből származó okozhat fokozott nyomás a fejét. Kérdezze orvosát, ha fejfájás, hányinger, hányás, homályos látás, vagy egyéb változás látás jelentkezik a kezelés alatt. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

szomatropin, emlősökből származó folyadékretenciót okozhatnak (extra vizet a szervezetben). Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke van égő, zsibbadás, fájdalom, vagy zsibbadás a minden ujj kivételével legkisebb ujját, duzzanat a kéz és a láb, vagy fájdalom, duzzanat, vagy az izmok merevségét. Kezelőorvosa módosíthatja az adagot csökkenteni ezeket a mellékhatásokat.

szomatropin, emlősökből származó általában vegyes bakteriosztatikus víz. Nem szabad használni a bakteriosztatikus injekciós vizet, ha volt már allergiás reakciója a benzil-alkohol. Ha ez aggodalomra ad okot, kérdezze meg kezelőorvosát, más módon keverni a szomatropin emlősökből nyert.

szomatropin, emlősökből nyert Side Effects

szomatropin

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Felnőtt emberi növekedési hormon hiány szomatropin Norditropin, Genotropin, Omnitrope Saizen, Humatrope

Alacsony termet Age szomatropin Norditropin, Genotropin, Saizen, Omnitrope Humatrope

Prader-Willi szindróma szomatropin Norditropin, Genotropin, Saizen, Omnitrope Humatrope

Pediatric Növekedési hormon hiány szomatropin Norditropin, Genotropin, Omnitrope Saizen, Humatrope