szelegilinnel (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a legjobb, hogy a kapszula vagy tabletta reggel folyamán a reggeli és ebéd. Nem szabad használni a vacsorát, mert előfordulhat alvászavar.

Ha használja a széteső tabletta, győződjön meg róla, hogy a kezei szárazak, mielőtt hozzányúlna a tablettát. Ne nyissa ki a buborékcsomagolás, amely tartalmazza a tabletta, amíg készen áll, hogy vegye. Vegye ki a tablettát a buborékcsomagolás bontsa fel a fóliát, majd vesz ki a tablettát. Ne nyomja át a tablettát a fólián. Ne törje vagy kettétörni a tablettát. Helyezze a tablettát a tetején a nyelv, hol fog olvadni gyorsan. Ne egyen, étel vagy ital folyadékok előtt 5 percig, vagy a gyógyszer bevételét követően. A legjobb, ha ezt a gyógyszert, reggeli előtt.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolás

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.