sonidegib (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások nem kívánt hatások, problémák, amelyek miatt ezt a gyógyszert. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha egy nő, aki képes ellátni a gyermekek, orvosa kapsz egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes. Használjon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Nem szabad teherbe esni, amíg szedi ezt a gyógyszert, és 20 hónapig megállítása után. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer is okozhat születési rendellenességeket, ha az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Férfi betegek (beleértve azokat is, akik a vasectomy) kell óvszert használni, és spermicid formáknak fogamzásgátló közösülés során, miközben sonidegib és 8 hónapig az utolsó adagot ebből a gyógyszerből.

Ne vért vagy vérkészítményt a gyógyszer szedése alatt, és 20 hónapig megállítása után. A férfiak nem adhatnak spermát a gyógyszer szedése mellett, majd 8 hónapig az utolsó adagot.

Ez a gyógyszer fokozhatja a súlyos izom problémák nevezett rhabdomyolysis, hogy vezethet vesekárosodás. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha romlanak, vagy új izom spamek, fájdalom, érzékenység, sötét vizelet, vagy csökkent vizelet mennyiségét, miközben sonidegib.

Ha azt tervezi, hogy a gyermekek, beszéljen orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert. A nők egy része használja ezt a gyógyszert vált terméketlen (tudják, hogy a gyerekek).

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.