Skyla IUD: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Skyla?

Skyla méhen belüli eszköz (IUD) egy kis, rugalmas műanyag T alakú eszköz. Ez a készülék a méhbe helyezni, ahol a lassan szabadul fel a hormon a terhesség megakadályozására 3 évig.

Skyla lehet használni, hogy van gyerek, vagy sem.

A levonorgesztrel egy gesztagén hormon, és nem tartalmaz ösztrogén. A Skyla méhen belüli eszköz felszabadítja levonorgestrel, a méh, de csak kis mennyiségű a hormon éri el a véráramba. Skyla nem alkalmazható sürgősségi fogamzásgátló.

Fontos információ

Akkor ne használja a Skyla IUD ha rendellenes hüvelyi vérzés, kismedencei fertőzés, bizonyos más problémát a méh vagy a méhnyak, vagy ha emlő- vagy méhrák, májbetegség vagy májtumor, vagy gyenge immunrendszer.

Skyla nem alkalmazható terhesség alatt.

Skyla nem véd a HIV fertőzés (AIDS), és más nemi úton terjedő fertőzések (nemi betegségek).

A Skyla IUD lehet távolítani az egészségügyi szolgáltató bármikor.

A gyógyszer szedése előtt

Hívjon orvost egyszerre, ha a tünetek a stroke vagy a szívroham, mint a hirtelen zsibbadása vagy gyengesége, súlyos fejfájás, vagy mellkasi fájdalom.

A Skyla méhen belüli eszköz növelheti a kockázatot a fejlődő súlyos kismedencei gyulladás, ami veszélyezteti az életét, vagy a jövőben képes gyermeket. Kérdezze meg kezelőorvosát, a személyes kockázatot, és arról, hogyan segít megelőzni a kismedencei fertőzés.

Nem szabad használni Skyla ha allergiás a levonorgesztrel, szilikon, szilícium, ezüst, bárium, vas-oxid, vagy polietilén, vagy ha

rendellenes hüvelyi vérzés, hogy nem ellenőrizték az orvos

Kezeletlen vagy nem kontrollált kismedencei gyulladás (hüvelyben, méhnyakon méh és a hólyag)

endometriosis vagy súlyos kismedencei gyulladás következtében a terhesség vagy abortusz az elmúlt 3 hónapban

története a kismedencei gyulladás (PID), kivéve, ha volna egy normális terhesség után a fertőzést kezelték, és törlődik

méh mióma daganatok vagy más feltételeket, amelyek befolyásolják az alak a méh

korábbi vagy jelenlegi mellrák, ismert vagy feltételezett méhnyak és méhrák

májbetegség vagy májtumor (jóindulatú vagy rosszindulatú)

Egy nemrégiben rendellenes Pap-kenet, amely még nem diagnosztizálták vagy kezelt

egy olyan betegség vagy állapot, amely gyengíti az immunrendszert, mint például az AIDS, a leukémia, vagy IV kábítószerrel való visszaélés; vagy

ha van egy másik méhen belüli eszköz (IUD) a helyén.

Szükség lehet a különleges vizsgálatok biztonságosan használni a Skyla méhen belüli eszköz, ha van

magas vérnyomás, szívbetegség, vagy egy szívbillentyű rendellenesség

korábbi szívroham vagy stroke

a vérzés vagy véralvadási zavar

migrénes fejfájás

hüvelyi fertőzés, kismedencei gyulladás, vagy szexuális úton terjedő betegség; vagy

Hogyan Skyla használni?

cukorbetegség.

Ne használjon Skyla terhesség alatt. Ez a készülék is okozhat súlyos fertőzés, vetélés, koraszülés, vagy halál az anya ha a helyén marad a terhesség alatt. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik. Ha úgy dönt, hogy továbbra is a terhesség fordul elő, hogy miközben egy Skyla, figyelje a fertőzés jeleit, mint a láz, hidegrázás, influenza tünetei, görcsök, hüvelyi vérzés vagy mentesítést.

Ha nemrég szült, és szoptat, várja meg, amíg a baba legalább 6 hetes, mielőtt elkezdi használni a Skyla spirál.

Skyla egy T-alakú műanyag eszköz, amely behelyezett keresztül a hüvelybe, és helyezzük a méh az orvos. Az eszköz általában behelyezett 7 napon belül kezdete után a menstruációs időszakban.

Érezhet fájdalmat vagy szédülést behelyezése során a méhen belüli eszköz. Lehet, hogy emellett kisebb hüvelyi vérzés. Mondja el kezelőorvosának, ha még ezek a tünetek hosszabb, mint 30 perc alatt.

A Skyla IUD ne zavarja a szexuális együttlétet, rajta tamponok segítségével, vagy más hüvelyi gyógyszert a kezelőorvosa által javasolt.

Miután minden menstruáció, győződjön meg róla, mindig lehet érezni az eltávolítás szálakat. Mosson kezet szappannal és vízzel, és helyezze be a tiszta ujjal a hüvelybe. Meg kell tenni, hogy úgy érzi, a húrok a megnyitón a méhnyak. Hívjon orvost egyszerre, ha nem érzi a húrok, vagy ha úgy gondolja, a készülék csúszott alacsonyabb a méh vagy ki a méh. A hirtelen megnövekedett menstruáció jele lehet, hogy a készülék csúszott ki a hely.

Ha úgy gondolja, a Skyla IUD nincs megfelelően a helyén, egy nem-hormon fogamzásgátló módszert (óvszer, vagy membrán spermicid) a terhesség megakadályozására, amíg az orvos nem tudja helyettesíteni a Skyla spirál.

Orvosa kell látni néhány héten belül behelyezése után a készülék, hogy megbizonyosodjon arról, hogy továbbra is a helyükre. Akkor is szükség van a rendszeres éves kismedencei vizsgák és Pap kenetet.

Ha szükség van egy MRI (mágneses rezonancia), mondja el a gondozók idő előtt, hogy van egy méhen belüli eszköz a helyén.

Lehet, hogy szabálytalan időszakokban az első 3-6 hónapjában. Az áramlás lehet könnyebb vagy nehezebb, és lehet, hogy végül ne kelljen követő időszakokban több hónapig. Hívja fel orvosát, ha kihagy egy időszakot, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet.

A Skyla IUD lehet távolítani bármikor úgy dönt, hogy hagyja abba a fogamzásgátló. A Skyla méhen belüli eszköz után el kell távolítani 3 év. Orvosa lehet beszúrni egy új eszköz abban az időben, ha szeretné, hogy továbbra is használja ezt a fogamzásgátló. Csak az orvos meg kell szüntetni azokat a méhen belüli eszköz. Ne próbálja eltávolítani a készüléket.

Eltávolítását követően a Skyla méhen belüli eszköz, akkor lehet teherbe esni azonnal.

Skyla adagolási információt

Szokásos felnőtt dózis Fogamzásgátlás

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Fogamzásgátlás; Skyla: Egy 13,5 mg méhen belüli rendszer beiktatott hét nappal a menstruációs ciklus, vagy közvetlenül utána egy első trimeszteri abortusz. Elhalasztja a szülés utáni beillesztés és beszúrások következő második trimeszterében abortusz legalább hat hétig, vagy a méh teljesen involuted. Az egyik rendszer hatékony 3 év .; Hozzászólások; Biztonsági másolatot fogamzásgátlás nem szükséges, ha Skyla kerül beillesztésre irányul.

Mi történik, ha túladagolás?

Mivel a méhen belüli eszköz folyamatosan szabadul fel alacsony dózisú levonorgesztrel, hiányzik egy adag nem fordulhat elő, ha ezen az űrlapon levonorgesztrel.

A túladagolás a levonorgestrel szabadul fel a méhen belüli rendszer nagyon valószínű.

Kerüljük egynél több szexuális partnere. A méhen belüli eszköz növelheti a kockázatot a fejlődő súlyos kismedencei gyulladás, amely gyakran okoz szexuális úton terjedő betegség. Skyla nem nyújt védelmet a szexuális úton terjedő betegségek, köztük a HIV és az AIDS. Egy óvszer az egyetlen módja annak, hogy megvédje magát ezekkel a betegségekkel. Forduljon orvosához, ha a szexuális partner fejleszt HIV vagy szexuális úton terjedő betegség, vagy ha bármilyen változást a szexuális kapcsolatban.

Mit kell elkerülni használata közben Skyla?

Sürgősségi orvosi segítség, ha súlyos fájdalom a gyomor alsó vagy oldalsó. Ez lehet a jele a méhen kívüli terhesség (terhesség, hogy az implantátumokat a petevezetékben a méh helyett). A méhen kívüli terhesség egy orvosi vészhelyzet.

A Skyla méhen belüli eszköz válhat ágyazva a fal a méh, vagy perforált, (Form egy lyuk) a méhben. Ha ez bekövetkezik, a készülék nem a terhesség megelőzésére, illetve elmozdulhat a méhen kívül, ami a hegesedés, fertőzés vagy sérülés más szervekre. Orvosa lehet, hogy műtéti úton eltávolítani az eszközt.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

súlyos görcsök vagy kismedencei fájdalom, fájdalom közösülés során

extrém szédülés vagy kábultság érzés

Súlyos migrénes fejfájás

súlyos vagy folyamatos hüvelyi vérzés, hüvelyi sebek, a hüvelyváladék, hogy vizes, rossz szagú folyás, vagy szokatlannak

sápadt bőr, gyengeség, könnyen véraláfutások vagy vérzés, láz, hidegrázás, vagy a fertőzés egyéb tüneteit

hirtelen zsibbadása vagy gyengesége (különösen az egyik oldalon, a test), zavartság, látás, fényérzékenység

sárgaság (a bőr vagy a szemek); vagy

jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Gyakori Skyla mellékhatás lehet

kismedencei fájdalom, hüvelyi viszketés vagy fertőzés, szabálytalan menstruációs ciklus, változások a vérzés minták vagy áramlás

gyomor fájdalom, hányinger, hányás, puffadás

fejfájás, depresszió, hangulati változások

hátfájás, emlő érzékenység vagy fájdalom

súlygyarapodás, akne, változások a haj növekedését, a veszteség a szexuális érdeklődés; vagy

puffadtságát arc, a kezek, bokák vagy a lábak.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek levonorgesztrel, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

6.01.2015-04-29, 07:38:07.

Skyla mellékhatások

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Skyla?

Skyla (levonorgestrel)

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Fogamzásgátló Mirena, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, Nexplanon NuvaRing, Yaz, noretindron, levonorgesztrel, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane, Lo Loestrin Fe, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 20/01, Lutera Implanon, TriNessa, Alesse, Tri-Sprintec, Minastrin 24 Fe, Apri, Gildess Fe 20/01, Necon 1/35