skarlát betegség

Skarlát egy bakteriális betegség, amely fejleszti az egyes emberek, akik torokgyulladást. Alias ​​vörheny, skarlát egy világos vörös kiütések, amely magában foglalja a legtöbb szervezetben. Skarlát szinte mindig kíséri a torokfájás és magas láz.

Skarlát leggyakrabban gyermekeknél 5-15 éves korig. Bár skarlát volt egykor súlyos gyermekkori betegség, antibiotikus kezelések tették kevésbé fenyegető. Mégis, ha nem kezelik, skarlát akkor több súlyos körülmények, amelyek hatással vannak a szív, a vese és a többi testrész.

Tünetek

A vörös kiütés skarlát általában kezdődik az arcon vagy a nyakon, majd terjed a mellkas, a törzs, a karok és a lábak.

Vörös kiütések. A kiütés néz ki, mint egy leégés, és úgy érzi, mint a smirgli. Ez általában kezdődik az arcon vagy a nyakon, és terjed a törzs, karok és lábak. Ha nyomást fejtünk ki a kivörösödött bőr, akkor viszont sápadt .; Piros vonalak. A redők körül az ágyék, hónalj, könyök, térd és a nyak általában lesz mélyebb vörös, mint a környező kiütés .; Kipirult arcát. Az arc tűnhet átöblítjük halvány gyűrűnek a száj .; Eper nyelv. A nyelv általában vöröses, és göröngyös, és ez gyakran borított fehér bevonat a betegség korai.

A jelek és tünetek, hogy skarlát nevét tartalmazza

A kiütés és bőrpír az arcon és a nyelv általában körülbelül egy hétig. Miután ezek a jelek és tünetek megszűnéséig, a bőr által érintett kiütés gyakran hámlani kezd. A további jelek és tünetek a skarlát közé

Beszéljen orvosával, ha gyermeke a torokfájás és

Fever 101 F (38.3 C) vagy magasabb, gyakran hidegrázás; Nagyon fáj és piros torok, néha fehér vagy sárgás foltok; Nyelési nehézség; Kibővített duzzanat a nyakon (nyirokcsomók), amely a pályázat tapintású; Hányinger vagy hányás; Fejfájás

Scarlet láz okozza az azonos típusú okozó baktériumok strep torkán. Ebben skarlát, a baktérium toxint termel a kiütés és a piros nyelv.

A láz 102 F (38.9 C) vagy magasabb; Duzzadt vagy pályázati duzzanat a nyakon; A vörös kiütések

Okoz

A fertőzés terjed emberről emberre keresztül cseppek kizárták, amikor egy fertőzött személy köhög vagy tüsszent. A lappangási idő – az idő az expozíció és a betegség – általában 2-4 nap.

Gyermekek 5-15 éves korig nagyobb valószínűséggel, mint más emberek, hogy skarlát. Skarlát kórokozók terjedését könnyebben emberek közötti szoros kapcsolatot, mint például a családtagok vagy osztálytársak.

Ha skarlát kezeletlen marad, a baktérium átterjedt a

Ritkán, skarlát vezethet reumás láz, súlyos állapot, amely hatással lehet a

Te valószínűleg először látni a háziorvos vagy a gyermeket. Azonban, ha telefonál, hogy hozzanak létre a találkozó, akkor lehet sürgetni azonnal forduljanak orvoshoz, ha a gyermek éli az alábbiak közül bármelyik

Kockázati tényezők

Mielőtt a találkozó, akkor érdemes írni egy listát a kérdés, hogy az orvos

Mandulák; Tüdő; Bőr; Vese; Vér; Középfül

szövődmények

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni kérdéseket során a találkozó.

Szív; ízületi fájdalom; Idegrendszer; Bőr

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne beszélni mélyreható. Orvosa kérheti

Magas láz; Súlyos torokfájás és nyelési nehézség; Súlyos hasi fájdalom, vagy hányás; Erős fejfájás

Felkészülés a kinevezés

A fizikális vizsgálat, orvosa

Ha az orvos azt gyanítja streptococcus az oka a gyermek betegsége, ő is tisztítsa meg a mandulák és hátán a gyermek nyakára gyűjteni anyagot, mely hordozzák a streptococcus baktérium.

Milyen hamar, miután a gyerek elkezd kezelés ő jobban érzi magát ?; Az én gyermekem kockázata a hosszú távú szövődmények kapcsolódó skarlát ?; Van valami, amit tehetünk, hogy segítsen megnyugtatni gyermekem bőrén, míg gyógyul ?; Mikor én gyerek visszatér az iskolába ?; Én gyerekem fertőző? Hogyan csökkenthetjük a gyerekem átadásának kockázatát a betegség másoknak ?; Van egy általános alternatívát a gyógyszert felíró te? Mi van, ha a gyermek allergiás a penicillinre?

Vizsgálatok a streptococcus baktérium fontos, mert számos körülmény okozhatja a panaszokat és tüneteket skarlát, és ezek a betegségek lehetnek különböző elbánást igényelnek. Ha nincsenek strep baktériumok, majd néhány más tényező okozza a betegséget.

Mikor a gyermek kezd tüneteket ?; Az Ön gyermeke volt torokfájás, nyelési nehézség ?; Az Ön gyermeke lázas? Milyen magas volt a láza, és mennyi ideig tartott az utolsó ?; Van gyermeke volt hasi fájdalom vagy hányás ?; Van gyermeke már eszik megfelelő ?; Van a gyermek panaszkodott fejfájás ?; Van gyermeke a közelmúltban volt egy streptococcus fertőzés ?; Az Ön gyermeke nemrég téve bárki számára a streptococcus fertőzés ?; Már a gyermek már diagnosztizált más betegségben ?; Az Ön gyermeke jelenleg bármelyik gyógyszert ?; -E a gyermeknek gyógyszert allergia?

Ha gyermeke skarlát, orvosa írja elő egy antibiotikum. Győződjön meg arról, hogy gyermeke befejezi a teljes képzést gyógyszert. Ha nem követi a kezelési irányelvek nem szünteti meg teljesen a fertőzés, és növeli a gyermek kialakulásának kockázatát komplikációk.

A gyermek visszatér az iskolába, amikor ő vette antibiotikumot legalább 24 órán át, és már nem lázas.

Nézd meg a feltétele a gyermek nyakára, a mandulák és a nyelv; Érezd a gyermek nyakát annak meghatározására, hogy a nyirokcsomók nagyított; Értékeljük a megjelenés és a textúra a kiütés

Vizsgálatok és diagnózis

A legjobb megelőzési stratégiák skarlát ugyanazok, mint a szokásos óvintézkedéseket fertőzésekkel szembeni

Mosd meg a kezed. Mutassa meg a gyermeknek, hogyan kell mosni a kezeit alaposan langyos, szappanos vízzel .; Ne ossza étkező edények vagy élelmiszer. Általános szabály, hogy a gyermek ne ossza poharak vagy evőeszközt barátaival vagy osztálytársaival. Ez a szabály vonatkozik a közös étel is .; Takarja el a száját és az orrát. Mondd el a gyermeket, hogy fedezze a száját és az orrát, ha köhögés és tüsszentés, hogy megakadályozzák a potenciális kórokozók terjedését.

Ha gyermeke skarlát, mossa ő ivópohár, edények, és ha lehetséges, játékok forró mosogatószeres vízben vagy mosogatógépben.

Tudod hogy egy több lépésből áll, hogy csökkentse a gyermek kellemetlen érzés és fájdalom.

Kezelések és gyógyszerek

Treat láz és fájdalom. Használja ibuprofen (Advil, Gyermek Motrin, egyéb) vagy paracetamol (Tylenol, egyéb), hogy ellenőrizzék a láz és minimálisra torokfájás .; Biztosítani kell a megfelelő folyadék. Adjon gyermekének sok vizet, hogy a torok és nedves a kiszáradás megelőzésére .; Készítsünk egy sósvízi toroköblögetés. Ha a gyermek képes gargarizál vizet, adjon neki sós víz gargarizál majd kiköp. Ez megkönnyítheti a torokfájás .; Párásítására a levegőt. Használjon hideg pára párásító, hogy megszüntesse a száraz levegő, amely tovább irritálhatja a torokfájás .; Ajánlat cukorkákat. Idősebb gyerekek 4 éves korban lehet szívni cukorkákat enyhíti a torokfájást .; Adjon megnyugtató élelmiszerek. A meleg folyadékok, mint a leves és a hideg kezeli, mint a jég durran is megnyugtatja torokfájás .; Kerülje irritáló. Tartsa otthon mentes cigarettafüst és tisztítószerek, amelyek irritálhatják a torkot.

Megelőzés

Tünetek és kezelés

Életmód és a hazai jogorvoslati

1

 1

További információ a Skarlát

További Skarlát

)