SINEMET 25-250

Használja a Sinemet 25-250

Terápiás Osztály: antiparkinson

Farmakológiai Osztály: dekarboxilázgátló

Extended-felszabadulású karbidopa és levodopa (Rytary®) a kezelésére is alkalmazzák okozta Parkinson encephalitis, vagy okozta Parkinson szén-monoxidot vagy mangán-mérgezés.

A dopamin egy természetben előforduló anyag az agyban, amely segít biztosítani mozgásának felügyelete és a tevékenységek, mint a gyaloglás és beszél. Azoknál a betegeknél, a Parkinson-kór, nincs elég dopamin egyes részein az agyban. A levodopa bejut az agyba, és segít a hiányzó dopamin, amely lehetővé teszi, hogy jobban működjenek. Mennyiségének növelésével a dopamin az agy, levodopa segíti a tünetek, és segít elvégezni a napi tevékenységek, mint például öltözködés, a séta és kezelési eszközöket.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Sinemet 25-250

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a levodopa hatását és karbidopa kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát Rytary® az idősek.

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatása Lodosyn® nem végeztek az idős populációban, geriátriai-specifikus problémák várhatóan nem korlátozza a hasznosságát Lodosyn® az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél Lodosyn®.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatásának karbidopa és levodopa kombináció geriátriai betegekben.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely karbidopa és levodopa. Lehet, hogy nem kifejezetten a Sinemet 25-250. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert pontosan célzott, és minden alkalommal, hogy elvárják, hogy vegye. Fontos, hogy ne hagyja abba a gyógyszer szedését, kivéve, ha utasítják az orvosa. Fontos az is, hogy nem indul el más gyógyszereket szed, a Parkinson-kór, mielőtt beszélne orvosával.

Lehet tapasztalni “visel-off” hatás vége felé az adagolási intervallum. Közölje orvosával, ha azt tapasztalja, hogy ez az, ami befolyásolja a mindennapi életben. Orvosa módosíthatja az adagot.

Mivel a fehérje befolyásolhatja a szervezet válasza a karbidopa és levodopa, a magas fehérjetartalmú étrend kell kerülni. Bevitt normál mennyiségű fehérjét kell egymástól egyenlő a nap folyamán, vagy venni az orvos utasítása szerint.

Ha szed multivitamin tabletta, vagy tervezi, hogy elkezdi őket, beszélje ezt meg előbb orvosával. Vas sók (vitaminok) is tartani ezt a gyógyszert megfelelő működését.

Sinemet® tabletta vagy Parcopa® széteső tabletta elkezdi kioldani az összetevők 30 perc után vegye.

Helyes használata karbidopa és levodopa

Lenyelni a retard kapszula vagy késleltetett hatóanyag-leadású tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Ha nyelési kiterjesztett hatóanyagleadású kapszula: A kapszula lehet nyitni, és a tartalmát le lehet szórni a 1-2 evőkanál almaszósz. Ezt a keveréket azonnal le kell nyelnie rágás nélkül.

Ha használja a széteső tabletta, győződjön meg róla, hogy a kezei szárazak, mielőtt hozzányúlna a tablettát. Ne vegye ki a tablettát a palack, amíg készen áll, hogy vegye. Helyezze a tablettát a tetején a nyelv, hol fog olvadni gyorsan.

Csak a márka a gyógyszer, amit orvosa felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Óvintézkedések használat közben Sinemet 25-250

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások lehetővé teszik változásokat a dózis és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha korábban már szedett monoamino-oxidáz (MAO) gátló (pl fenelzin, tranilcipromin, Nardil®, Parnate®) az elmúlt 2 hétben.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha görcsei (rohamok), légzési nehézség, a gyors szívverés, magas láz, magas vagy alacsony vérnyomás, fokozott verejtékezés, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, súlyos izommerevség, szokatlanul sápadt bőr, vagy fáradtság. Ezek tünetei lehetnek egy súlyos állapot, amelyet neuroleptikus malignus szindróma (NMS).

Sinemet 25-250 Side Effects

karbidopa / levodopa

Ez a gyógyszer szédülést okozhat, álmos, baj mozgásokat vezérlő, vagy baj koncentrálva, vagy lát tisztán. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy más műveletet végez, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, jól koordinált, vagy képes gondolkodni, vagy látni is.

Fontos, hogy az orvos ellenőrzi a bőrt rendszeresen jelei nevű bőrrák melanóma. Ha bármilyen szokatlan vörös, barna vagy fekete foltok a bőrön, beszéljen orvosával azonnal.

Ha bármilyen szokatlan vagy furcsa gondolatok és viselkedés, miközben ezt a gyógyszert, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyéb változások a összekeverhető, súlyosbodó depresszió, vizuális hallucinációk (olyan dolgok látása, melyek nincsenek ott), öngyilkossági gondolatok, és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Lehetséges, hogy egy sötét színű (piros, barna, vagy fekete) jelenhet meg nyál, vizelet, vagy verejték a gyógyszer bevételét követően. A szín okozhat néhány ruhát elszíneződhet. Ez normális, és nem kell aggódni.

Lehetséges, hogy akkor lesz hányingere, különösen, ha először kezdő a gyógyszert.

Néhány ember, akik használják ezt a gyógyszert, volt szokatlan változásokat a viselkedésükben. Beszéljen orvosával rögtön, ha nehézségek adódnak a szerencsejáték, vagy fokozott szexuális érdeklődés használata közben ezt a gyógyszert.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Parkinson-kór Exelon, ropinirol, benztropin, Sinemet, pramipexol, karbidopa / levodopa, amantadin Requip

Neuroleptikus malignus szindróma Sinemet karbidopa / levodopa, Sinemet CR, Lodosyn, Parcopa

GTP-CH hiány Sinemet karbidopa / levodopa, Sinemet CR, Lodosyn, Parcopa