simvastatin és niacin (szájon át) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Amellett, hogy ezt a gyógyszert, orvosa megváltoztathatja a diéta, hogy az egyik, hogy az alacsony zsír-, cukor- és koleszterinszint. Gondosan kövesse az orvos utasításait az esetleges speciális diéta.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt.

A legjobb, ha ezt a gyógyszert, lefekvéskor, alacsony zsírtartalmú étkezés vagy snack.

Ne változtassa meg az adagot ellenőrzése nélkül előbb orvosával. A 80 mg-os adag szimvasztatin fokozhatja a súlyos izom problémák.

Ha szed amiodaron (Cordarone®), amlodipin (Norvasc®), vagy a ranolazin (Ranexa®) együtt niacin / simvastatin, a niacin / simvastatin dózis nem haladhatja meg az 1000 mg / 20 mg naponta, hacsak orvosa másképp nem rendeli . Amikor együtt alkalmazzák, ezek a gyógyszerek fokozhatják a kockázatot izomsérülés vezethet a veseelégtelenség, különösen nagyobb adagok szimvasztatin.

Tárolás

Ha Ön is használja a kolesztiramin (Questran®) vagy kolesztipol (Colestid), hogy azt legalább 4-6 óra előtt vagy után szedhető.

Mondja el orvosának, ha rendszeresen igyon grapefruit levet. Ivás nagy mennyiségű grapefruitlé (több, mint 1 liter naponta) a gyógyszer szedése növelheti a simvastatin a szervezetben, amely fokozhatja izomsérülés és ahhoz vezethet, veseelégtelenség.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.