simeprevir (orálisan) leírása és márkanevek

Simeprevir kombinációban alkalmazzák injektálható peginterferon alfa (Pegasys®, Pegintron®) és ribavirin (Copegus®, Rebetol®) vagy sofosbuvir (Sovaldi®), kezelésére krónikus hepatitis C-fertőzés. Ezeket a gyógyszereket a májbetegek (beleértve a cirrózis), akik nem részesültek kezelésben, vagy akik kaptak más gyógyszerekkel nem működik jól. Simeprevir egy vírusellenes szer.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását simeprevir a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatása simeprevir nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig.

Kapszula

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Allergia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Pediatric

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

egyéb kölcsönhatások

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen simeprevir kell venni peginterferon alfa és ribavirin, vagy sofosbuvir, a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Szintén fontos, hogy a gyógyszer adagját a szervezetben egyenletes szinten. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, simeprevir kell használni, menetrend.

Egyéb egészségügyi problémák

Ez a gyógyszer jöjjön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse a tájékoztatót. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Adagoló

Nyelje le a kapszulát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg. Vedd ezt a gyógyszert étellel.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette bevenni a gyógyszert, és ez kevesebb, mint 12 órán belül a szokásos adag volt ütemezve, hogy a kapszulát, amint csak lehet. Ha kihagyott egy adagot, és ez több, mint 12 órán belül a szokásos adag volt ütemezve, hagyja ki az elfelejtett adagot és vegye be a következő adagot a szokásos időpontban. Hívja fel orvosát, ha kérdése van erről.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata együtt ribavirin míg terhes is károsíthatja a magzatot. Ezek a gyógyszerek is okozhat fejlődési rendellenességeket az apa használja azt, amikor a szexuális partnere teherbe esik. Ha teherbe esik, miközben Ön használja ezeket a gyógyszereket, tájékoztassa orvosát azonnal.

Annak érdekében, hogy Ön nem terhes, az orvos kérheti, hogy egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. Meg kell egy negatív terhességi teszt előtt akkor lehetővé kell tenni, hogy ezt a gyógyszert ribavirinnel. Két formája fogamzásgátló kell használni a kezelés alatt és után 6 hónappal a kezelés végén. Meg kell vizsgálnunk a terhesség minden hónapban használata közben ezt a gyógyszert, és még 6 hónapig a kezelés után véget ér.

Ne szedje Olysio® együtt sofosbuvir együtt amiodaron. Ezen gyógyszerek együttesen lassíthatják szívverés (bradikardia). A tünetek közé tartozik az ájulás, szédülés, szédülés, légzési nehézség, mellkasi fájdalom, fáradtság vagy gyengeség.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

kihagyott adag

Ez a gyógyszer okozhat kiütéseket és egyéb bőrreakciókat a napfény, amely súlyos is lehet és kell kezelni a kórházban. Ez általában akkor fordul elő az első 4 hetes kezelés simeprevir, peginterferon alfa és ribavirin kombináció. Maradjon ki a nap, amennyire csak lehetséges. Használjon fényvédő vagy V-blokkoló testápoló, ha a szabadban. Viseljen védőruházatot és kalapot. Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

Tárolás

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl máriatövis, orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.