siltuximab intravénás

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

Használja a siltuximab

siltuximab kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert siltuximab, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a siltuximab vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását siltuximab injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát siltuximab injekció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz siltuximab, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata előtt siltuximab

Használata siltuximab bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát siltuximab. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad siltuximab kórházban. siltuximab kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába. A gyógyszert kell beadni, lassan, így a IV cső kell marad a helyén 1 órán át.

siltuximab jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el és kövesse az utasításokat a betét óvatosan. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ha lesz használva siltuximab sokáig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatásokat, amelyek által okozott siltuximab. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes vagy terhességet tervez. Ki kell használni a hatékony fogamzásgátló tartani a szerzés terhes a kezelés során és után 3 hónappal az utolsó adag siltuximab.

A szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben csökken használata közben siltuximab. Nagyon fontos, hogy értesítse orvosát, az első jele a fertőzés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek fogadása közben siltuximab: láz, hidegrázás, köhögés, influenza-szerű tünetek, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Amíg kezelik siltuximab, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Élő vírust tartalmazó vakcinák nem adható siltuximab vagy röviddel azt követően kapja meg.

siltuximab okozhat súlyos allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy száját, miközben kapsz siltuximab.

Siltuximab okozhat infúziós reakciót, míg kapsz, vagy jobb az infúzió után véget ér. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha fáj a dereka, mellkasi fájdalom vagy diszkomfort, gyors vagy szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, légzési nehézség, vagy bőrpír az arcon, nyakon, karokon, és a mellkas felső részén.

siltuximab fokozhatja a gastrointestinalis perforáció. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek: súlyos hasi vagy gyomorfájdalom vagy görcsök, véres, fekete, vagy kátrányos széklet, hányás vagy anyag, amely úgy néz ki mint a zacc.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Helyes használata siltuximab

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Multicentrikus Castleman-betegség Sylvant, siltuximab

 vagy csatlakozz a siltuximab támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

Óvintézkedések használat közben siltuximab

siltuximab Side Effects

siltuximab