Serevent Diskus készülékbe információ

Mi Severent Diskus?

Serevent Diskus megelőzésére használják asztmás rohamok kiváltotta bronchospasmus. Azt is kezelésére használják krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), beleértve a tüdőtágulás és a krónikus bronchitis.

Serevent is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Ne használja Severent kezelésére asztmás roham már elkezdődött.

Fontos információ

Salmaterol növelheti annak kockázatát, az asztmával összefüggő halál. Csak az előírt adagot ezt a gyógyszert, és ne használja hosszabb ideig, mint azt orvosa javasolja. Kövesse az összes beteg utasítások a biztonságos használatra. Beszélje meg orvosával, hogy az egyéni kockázatok és előnyök a Serevent Diskus.

Ha a Serevent Diskus az asztma, akkor kell használni, hogy együtt, egy másik hosszú távú asztma kontroll gyógyszert. Forduljon orvoshoz, ha úgy gondolja, az Ön asztma gyógyszerek nem működik olyan jól, mint rendesen.

Ne használjon egy második formanyomtatványt az salmeterol (például Advair), vagy egy hasonló belélegzett hörgőtágító mint a formoterol vagy arformoterol (Foradil, Perforomist, Symbicort vagy Brovana), kivéve, ha az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Forduljon orvoshoz, ha úgy gondolja, az Ön asztma gyógyszerek nem működik olyan jól, mint rendesen. Nagyobb szükség van gyógyszeres lehet egy korai jele a súlyos asztmás roham. Ha egy csúcs áramlásmérő otthon, értesítse orvosát, ha a számok alacsonyabbak, mint a normális.

Használata előtt Serevent Diskus

Nem szabad használni Severent ha allergiás szalmeterolhoz vagy tejfehérje.

Annak érdekében, hogy a Severentet biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

egy élelmiszer vagy gyógyszer allergia

szívbetegség vagy magas vérnyomás

epilepszia vagy egyéb roham-rendellenesség

cukorbetegség

a pajzsmirigy rendellenesség; vagy

májbetegség.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a Severent károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Nem ismert, hogy a szalmeterol inhalációs bejut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Salmaterol növelheti annak kockázatát, az asztmával kapcsolatos kórházi gyermekek és tizenévesek. Nagyon fontos, hogy a gyermekek a Serevent asztma használja együtt egy hosszú távú asztma kontroll gyógyszert.

Ne adjon Severent a gyermek fiatalabb, mint 4 éves.

Salmaterol növelheti annak kockázatát, az asztmával összefüggő halál. Csak az előírt adagot ezt a gyógyszert, és ne használja hosszabb ideig, mint azt orvosa javasolja. Kövesse az összes beteg utasítások a biztonságos használatra. Tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak után 1 héttel a kezelés.

Ne használja Severent Diskus kezelésére asztmás roham már elkezdődött. Ez nem fog működni elég gyors. Csak egy gyors hatású inhalációs gyógyszert.

Az asztmát gyakran kezelik kombinációja különböző gyógyszerek. Ha a Serevent Diskus asztma kezelésére, akkor kell használni, hogy együtt más asztma kontroll gyógyszert. Használja az összes gyógyszer utasítása szerint az orvos. Beszéljen orvosával, ha a gyógyszerek nem úgy tűnik, hogy működik olyan jól, kezelésében vagy megelőzésében támadásokat. Ne változtassa meg az adagokban vagy gyógyszeres ütemezés nélkül tanácsot orvosától.

Serevent Diskus por formájában salmeterol inhalációs, hogy jön egy speciális inhalációs készülék előre telepített tartalmazó buborékcsomagolásban mért dózisú gyógyszert. Az eszköz nyit, és betölti a buborékfólia minden alkalommal, amikor használja az inhalátort. Ez az eszköz nem használható egy távtartó.

Használja Serevent Diskus rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen.

Ne hagyja abba a Serevent nélkül beszélt orvosával. Az asztmás tünetek rosszabbodnak, miután abbahagyja a gyógyszert.

Hogyan kell használni a Severent Diskus?

Ha is használja egy szteroid gyógyszert, ne hagyja abba a szteroid hirtelen, vagy előfordulhat, hogy kellemetlen elvonási tünetek. Beszéljen orvosával arról szól, egyre kevesebb a szteroid leállítása előtt teljesen.

Forduljon orvoshoz, ha úgy gondolja, az Ön asztma gyógyszerek nem működik olyan jól, mint rendesen. Nagyobb szükség van gyógyszeres lehet egy korai jele a súlyos asztmás roham. Ha egy csúcs áramlásmérő otthon, értesítse orvosát, ha a számok alacsonyabbak, mint a normális.

Tárolja Serevent Diskus szobahőmérsékleten, távol nedvességtől, hőtől és napfénytől.

Ne próbálja tisztítani, vagy szedje szét a Diskus készülék. Dobd el 6 hét után hozták ki a fóliát, vagy ha az adagot jelző mutatja a nulla, amelyik előbb bekövetkezik. Minden Diskus készülék 60 adag.

Használja a gyógyszeres, amint eszébe jut, majd várjon 12 órát, mielőtt a gyógyszer újra. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Ne használjon egy második formanyomtatványt az salmeterol (például Advair), vagy egy hasonló belélegzett hörgőtágító mint a formoterol vagy arformoterol (Foradil, Perforomist, Symbicort vagy Brovana), kivéve, ha az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Ne lélegezz vagy fújjon bele a Serevent Diskus készülék. Ne szedje a készüléket szét ne engedje, hogy vizes lesz.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció a Serevent: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

súlyosbodó asztma tüneteit, vagy egyéb légzési problémák után használja ezt a gyógyszert

izomgörcsök, alvászavar (inszomnia), remegés

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

mellkasi fájdalom, gyors vagy szabálytalan szívverés, kábultság, ájulás, vagy lefoglalás (görcsök)

Mi történik, ha túladagolás?

alacsony káliumszint (zavartság, egyenetlen szívverés, erős szomjúság, fokozott vizeletürítés, láb kellemetlen, izomgyengeséget vagy petyhüdt érzés); vagy

magas vércukorszint (fokozott szomjúság, fokozott vizeletürítés, éhség, szájszárazság, gyümölcsös szagú lehelet, álmosság, száraz bőr, homályos látás, fogyás).

Mit kell elkerülni?

Gyakori Serevent mellékhatás lehet

fejfájás

influenza tünetei

Severent mellékhatások

ízületi vagy izomfájdalom

torok irritáció, köhögés; vagy

orrdugulás vagy orrfolyás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha bármilyen gyógyszert használ, illetve azokat elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Severent, különösen

antidepresszáns – nefazodon

antibiotikum – telitromicin; gombaellenes gyógyszer – itrakonazol, ketokonazol, vorikonazol; egy béta-blokkoló – karvedilol, labetalol, nadolol, metoprolol, pentbutolol, pindolol, propranolol, a szotalol, timolol

hepatitis C gyógyszerek – boceprevir, telaprevir; HIV / AIDS gyógyszer – atazanavir, kobicisztát, darunavir, delavirdin, fozamprenavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, szakvinavir.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek szalmeterol, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

13.04.2013-07-15, 03:06:24

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

COPD, karbantartás Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex

Asztma, karbantartás Symbicort, albuterol, flutikazon montelukaszt Singulair, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA

Hörgőgörcs profilaxis albuterol montelukaszt Singulair, Ventolin, ProAir HFA, Proventil, Ventolin HFA, Proventil HFA

Milyen más gyógyszerek befolyásolják Severent Diskus?

Serevent Diskus (salmeterol)