Senna: felhasználási dózis és a mellékhatások információk

Mi Senna?

Senna óta használják az alternatív gyógymódok, mint a hashajtó, a támogatás a székrekedés kezelésére.

Nem minden felhasználási Senna már jóváhagyta a kormány. Nem szabad használni helyett felírt gyógyszert az Ön orvosa által.

Senna gyakran értékesítik, mint egy gyógynövény. Nincsenek szabályozott gyártási szabványok a helyén sok növényi vegyületek és néhány forgalmazott kiegészítőkre már kiderült, hogy toxikus fémekkel szennyezett vagy más kábítószer. Gyógynövény / egészségügyi kiegészítőket kellene vásárolt egy megbízható forrásból, hogy minimalizálja a szennyeződés kockázatát.

Fontos információ

Nem minden felhasználási Senna már jóváhagyta a kormány. Senna nem használható helyett felírt gyógyszert az Ön orvosa által.

Senna gyakran értékesítik, mint egy gyógynövény. Nincsenek szabályozott gyártási szabványok a helyén sok növényi vegyületek és néhány forgalmazott kiegészítőkre már kiderült, hogy toxikus fémekkel szennyezett vagy más kábítószer. Gyógynövény / egészségügyi kiegészítőket kellene vásárolt egy megbízható forrásból, hogy minimalizálja a szennyeződés kockázatát.

Használja Senna utasítás szerint a címkén, vagy az egészségügyi szolgáltató által felírt. Ne használja ezt a terméket nagyobb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Hívja meg az egészségügyi szolgáltató, ha a tünetek nem javulnak, vagy ha azok rosszabbodnak használata közben Senna. Ne használja ezt a terméket 1 hétnél hosszabb utasítása nélkül egy egészségügyi szolgáltató.

A gyógyszer szedése előtt

Tegyen fel egy orvos, gyógyszerész, gyógynövény, vagy más egészségügyi szolgáltató, ha az biztonságos az Ön számára, hogy használja Senna, ha

egy bél rendellenesség, mint például a Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa

szívbetegség; vagy

gyomorfájdalom, hányinger vagy hányás.

Nem ismert, hogy Senna károsítja a magzatot. Ne használja ezt a terméket anélkül, orvoshoz, ha terhes.

Nem ismert, hogy Senna átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne használja ezt a terméket anélkül, hogy orvosa tanácsát, ha szoptat egy kisbabát.

Bizonyos formái Senna készül gyermekek számára készültek. Ne adjon semmilyen gyógynövény / egészségügyi kiegészítése a gyermek nélkül orvoshoz.

Ha figyelembe vesszük a használata gyógynövény, kérjen tanácsot az orvos. Ön is úgy konzultáció orvos, aki képzett a használata gyógynövény / egészség-kiegészítők.

Ha úgy dönt, hogy használja Senna, használni, mint utasítások a csomagoláson, vagy utasítása szerint az orvos, gyógyszerész, vagy más egészségügyi szolgáltató. Ne használjon többet a termékről, mint ajánlott a címkén.

Senna általában vett lefekvés előtt, hogy készítsen egy székletürítés 6-12 óra múlva, amikor felébredek.

Mérjük folyékony Senna egy speciális dózis-kanál vagy orvostudományi pohár, nem egy szabályos táblázat kanállal. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Ne használjon különböző készítményekre szennafajta (mint például a tabletták és a folyékony) ugyanabban az időben, anélkül orvoshoz. A különböző készítményekben növeli a túladagolás Senna.

Hívja meg az egészségügyi szolgáltató, ha a tünetek nem javulnak, vagy ha azok rosszabbodnak használata közben Senna. Ne használja ezt a terméket 1 hétnél hosszabb utasítása nélkül egy egészségügyi szolgáltató.

Store Senna szobahőmérsékleten, távol nedvességtől, hő és fény.

A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kövesse az egészségügyi szolgáltató utasításainak bármilyen korlátozások az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció, hogy Senna: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hogyan kell Senna?

Hívja meg az egészségügyi szolgáltató azonnal, ha van egy súlyos mellékhatása, mint a

súlyos hasi fájdalom, súlyos hasmenés, vizes hasmenés

fogyás

romló székrekedés abbahagyása után Senna

bővítése a kéz- és lábujjak

alacsony káliumszint (zavartság, egyenetlen szívverés, erős szomjúság, fokozott vizeletürítés, láb kellemetlen, izomgyengeséget vagy petyhüdt érzés); vagy

hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Kevésbé súlyos Senna mellékhatások a következők lehetnek

gyomorgörcs, puffadás, gáz, enyhe hasmenés

zsibbadás vagy tingly érzés

ízületi fájdalom; vagy

elszíneződött vizelet.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, gyógynövény, vagy más egészségügyi szolgáltató bármilyen szokatlan vagy kellemetlen mellékhatása. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mi történik, ha túladagolás?

Ne vegye Senna utasítása nélkül egy egészségügyi szolgáltató, ha használják a következő gyógyszerek

digoxin (Lanoxin)

Mit kell elkerülni?

vizelethajtó (víz tabletta); vagy

egy vérhígító, mint a warfarin (Coumadin, Jantoven).

Ez a lista nem teljes, és más gyógyszerek kölcsönhatásba Senna. Mondd meg az egészségügyi szolgáltató az összes gyógyszerek használja. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Senna mellékhatások

1.08.2012-06-12, 02:07:14

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Székrekedés MiraLax®, Colace, dokuzát, Linzess, magnézium-oxid, polietilén-glikol 3350, Amitiza, Metamucil, biszakodil, Dulcolax, Senokot

Béieiőkészités eritromicin, biszakodil, Dulcolax, Senokot, neomicin, Fleet beöntés, MoviPrep, GoLYTELY, Senna Lax, Suprep, Prepopik, Suprep bél Prep Kit

Milyen más kábítószerek hatással lesz Senna?

senna