SEN – Speciális nevelési igényű útmutató

Ha gyermekének a tanulásban akadályozott, a “sajátos nevelési igényű” (SEN) teljesíthető akár többségi iskolában extra támogatást, vagy egy speciális iskolában.

Szeptember 1-től 2014-ig az új rendszer támogatja a gyermekek és fiatalok sajátos nevelési igényű, valamint a szülők, hatályba lépett. Az új rendszer célja annak biztosítása, hogy minden támogatják a gyermek kap, a saját iskolában vagy más környezetben, például a bölcsődei vagy childminders kell kielégíteni igényeiket.

Ha gyermeke SEN, akkor képes lesz elérni a súgót – úgynevezett SEN támogatás – az

Az új rendszer szerint, SEN támogatás váltja iskolai akció / iskolai akció plusz (iskolákban) és a korai intézkedés / korai években akció plusz (a korai években a beállításokat, mint például a bölcsődék és childminders).

Mi történik a gyermek meglévő kimutatás SEN?

A gyerekek és fiatalok sokkal bonyolultabb igényeket lehet inkább szükség van egy oktatás, egészségügy és ápolás (EHC) tervet. EHC tervek cserélni nyilatkozatok SNI és a tanulási nehézségek értékelése (LDAs).

A meghatározás a SEN nem változott. Ha a tanulók korábban támogatásban részesülő “iskolai akció” és “iskolai akció plusz”, továbbra is ezeket kell megtenni, kivéve ha már nincs szüksége rá. Minden meglévő nyilatkozatok továbbra is alkalmazni kell, amíg a gyermek átkerül az új EHC tervet. Ez fog történni, mint egy hároméves időszak.

Akkor lehet fordulni, ha az óvoda / childminders, iskola vagy kollégium gondolja, hogy a gyereknek szüksége SEN támogatást. Azokban az iskolákban, például, ez lesz az a gyermek tanára vagy sajátos nevelési igényű koordinátor (SENCO). Azt is megközelíteni a gyermek iskolai / óvodai stb, ha úgy gondolja, hogy gyermeke esetleg SEN.

Vegyen részt a gyermek iskolai segít nekik a szükséges támogatást. Hagyja, hogy a iskola tudja, mi folyik otthon. Mondd meg nekik, hogy mi a prioritás a gyermek, és hogyan ő csinál otthon, úgy, hogy az iskola építeni.

Akárhogy is, részt fog venni, és a véleményét is szükség lesz az egész folyamatot, és akkor naprakésznek az elért haladással.

Éves fiatalok 16-25 lesz teljes mértékben vonják be kidolgozzák saját SEN támogatás és rendelkezésre.

Első SEN támogatás

Első SEN támogatása történik négy szakaszból áll. Ezek

Ha aggódsz a gyermek fejlődése, illetve fejlesztése az iskolában, vagy óvoda, beszéljen a tanár vagy a sajátos nevelési igényű koordinátor (SENCO).

A SENCO lehet tölteni egy kis időt a gyermek, hogy dolgozzanak ki, hogy milyen extra támogatásra van szüksége. Például ez lehet egy másik módja a tanítás, vagy hogy egy másik felnőtt az osztályban.

Minden gyermek SEN igényei eltérőek, attól függően, hogy milyen nehézségek vannak, és mennyire súlyos ezek. A gyermek nehézségei kell értékelni, hogy a megfelelő támogatást lehet biztosítani.

Az értékelésnek ki kell terjednie, például a véleményét, nézeteit a tanárok és más szakemberek, akik a gyermek (például a tanár), és nézi nyilvántartások és egyéb információk. Ezt felül kell vizsgálni rendszeresen, hogy a nyújtott támogatás továbbra is megfelel a gyermek igényeinek. Ez jelenthet egyre tanácsokat és további értékelést valaki, mint egy oktatási pszichológus, gyógypedagógus, vagy egy egészségügyi szakember.

Kommunikálni a gyermek a tanárok

Ön és a gyermek iskolai / óvodai stb kell, hogy egyezzen az eredményeket, amelyek a sajátos nevelési igényű támogatás célja elérni. Más szóval, hogy a gyermek részesül semmilyen támogatást kapnak. Valamennyi érintett, köztük Ön is szüksége lesz beleszólása, hogy milyen támogatást fognak nyújtani, és dönt a határidőt, amelyen áttekintik a tervet. Ez azért van így tudják ellenőrizni, hogy milyen jól működik a támogatási működik-e a kimenetelt, vagy éppen most ért el.

A gyermek iskolai vagy óvodai fogja állítani a tervezett támogatás a helyére. A tanár is felelős dolgozó gyermeke napi rendszerességgel. Azonban a SENCO és segítő személyzet, vagy szakember tantestület részt vesz támogatása szorosan együtt kell működniük, hogy nyomon a gyermek fejlődését, és ellenőrizze, hogy a támogatás működik.

A támogatás a gyermek megkapja felül kell vizsgálni az egyeztetett időpontban a tervben. Ön és a gyermek az iskolában (vagy óvodai / childminders) ezután együtt döntik el, hogy a támogatás pozitív hatást gyakorol, hogy az eredmények már, vagy jelenleg elért és ha vagy hogyan változtatásokat kell tenni.

Ha a gyermek nem halad ezzel extra támogatást, a SENCO szervez külső segítséget az óvoda vagy iskola, mint a beszéd és nyelv terápia.

Az iskola vagy más beállítás is használhatja az önkormányzat könyvtár szolgáltatások (az úgynevezett “helyi ajánlat”), hogy milyen segítség áll rendelkezésre, amely segíthet elérni a gyermek eredményeit.

A szervezet Speciális Jungle együtt az Oktatási Minisztérium, hozta létre néhány infographics hogy lehet találni hasznos utalni

Az alábbiakban felsorolunk néhány információforrások és segítség

Négy szakaszban SNI támogatás

16/09 /

16/09 /

Szolgáltatások

Elhelyezkedés

Szakértők kínálnak tipp, hogy segítsen a gyermek eléri a potenciális, ha van egy tanulási fogyatékossággal

További információ

Olvassa el az alábbi tippet, étkezések, beleértve a speciális berendezések és segít a gyermek részt

Tanácsokat és információkat kérdéseket, amelyek érintik családja egészségét, beleértve az utazási, szűrés, betegségek, élelmiszer és az étrend és a testmozgás

Segítség szülőknek és gondozóknak

Tudja meg, hogyan lehet támogatni valaki a tanulásban akadályozott, beleértve az oktatásban és kezelésével kapcsolatos kihívó viselkedés

Szolgáltatások az Ön közelében

Down-kór: Emily története

Tanulási zavarok: segít a gyermeknek megtanulni

Tanulási zavarok: tanítani a helyes táplálkozási ismeretek

Család egészség

Tanulásban akadályozott