secukinumab (subcutan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Fontos, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármilyen fertőzésre utaló tünetet, mint a láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Lesz szükség van egy bőrpróba tuberkulózis Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy valaki otthonában valaha volt pozitív reakciója a tuberkulózis teszt, vagy ki voltak téve tuberkulózis.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Amíg kezelik secukinumab, és a kezelés megszakítása után, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Secukinumab csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem kap élő vakcinák (pl nazális influenza vírus vakcina). Próbálja meg elkerülni körüli személyeket, akik megkapták az élő vakcinák. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor viseljen védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van erről.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.