SCE-a

Mi a szintetikus konjugált ösztrogének-A?

Szintetikus konjugált ösztrogének-A keveréke ösztrogén hormonok kezelésére használják a hüvelyi a menopauza tüneteit, mint például szárazság, égő érzés, irritáció, és fájdalmas közösülés.

Szintetikus konjugált ösztrogének-A nem használható, hogy megakadályozza a szívbetegségek vagy a demencia, mert ez a gyógyszer valójában növelheti a kockázatot a fejlődő ezeket a feltételeket.

Szintetikus konjugált ösztrogének-A is fel lehet használni más célokra nem szereplő gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Fontos információ

Szintetikus konjugált ösztrogének-A veleszületett fejlődési rendellenességet okozhat a magzatban. Ne használjon szintetikus konjugált ösztrogének-A, ha terhes. Ne használja ezt a gyógyszert, ha bármilyen, a következő feltételeknek: a korábbi szívroham, stroke vagy vérrög (különösen a tüdőt, vagy az alsó test), májbetegség, rendellenes hüvelyi vérzés, illetve a hormonnal kapcsolatos rák, mint például az emlőrák és méhrák.

Hosszú távú kezelés konjugált ösztrogéneket növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát, szívinfarktus, vagy a stroke. Beszéljen orvosával az Ön egyedi kockázatokat, mielőtt a szintetikus konjugált ösztrogének-A hosszú távú, különösen akkor, ha dohányzik, vagy túlsúlyos. Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeresen (minden 3-6 hónap), hogy érdemes folytatni a kezelést.

Rendszeres fizikai vizsgák és önálló megvizsgálja a melled a csomók havonta, míg a szintetikus konjugált ösztrogének-A.

Szintetikus konjugált ösztrogének-A nem használható, hogy megakadályozza a szívbetegségek vagy a demencia, mert ez a gyógyszer valójában növelheti a kockázatot a fejlődő ezeket a feltételeket.

Használata előtt szintetikus konjugált ösztrogének-A

Ne használjon szintetikus konjugált ösztrogének-A, ha terhes, vagy ha

egy korábbi szívroham, stroke vagy vérrög (különösen a tüdő, vagy a test alsó)

rendellenes hüvelyi vérzés, hogy az orvos nem ellenőrizte

májbetegség; vagy

bármilyen típusú emlő, a méh vagy a hormon-dependens rák.

Használata előtt szintetikus konjugált ösztrogén-A, közölje orvosával, ha bármely kábítószer allergiás, vagy ha rendelkezik

magas vérnyomás, szívbetegség, vagy keringési problémák

személyes vagy családi kórtörténetében szélütés

endometriózis

asztma

epilepszia vagy egyéb roham-rendellenesség

migrén

cukorbetegség

pajzsmirigy

magas koleszterin vagy triglicerid

magas vagy alacsony kalciumszint a vérben

porfíria

szisztémás lupus erythematosus (SLE)

epehólyag-betegség; vagy

Hogyan kell használni szintetikus konjugált ösztrogének-A?

ha volt már a méh eltávolítása (méheltávolítás).

Szintetikus konjugált ösztrogének-A növekedés kialakulásának kockázatát endometrium hyperplasia, egy feltétellel, hogy rákot okozhat a méh. Figyelembe progesztinek használata közben a konjugált ösztrogének csökkenthetik ezt a kockázatot. Ha a méhét nem távolították el, orvosa a progeszteront, hogy Ön is, miközben Ön használja szintetikus konjugált ösztrogének-A.

Hosszú távú konjugált ösztrogének kezelés fokozhatja a szélütés vagy a vérrögök képződését. Beszéljen orvosával az Ön egyedi kockázatokat, mielőtt a szintetikus konjugált ösztrogének-A hosszú távú, különösen akkor, ha dohányzik, vagy túlsúlyos. Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeresen (minden 3-6 hónap), hogy érdemes folytatni a kezelést.

A kormány terhesség kategóriában X. Ez a gyógyszer születési rendellenességeket okozhat. Ne használjon szintetikus konjugált ösztrogének-A, ha terhes. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha teherbe esik a kezelés során. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert. Tudnia kell, hogy a szintetikus konjugált ösztrogének-A hüvelyi krém gyengítheti a latex az óvszer, a pesszárium, vagy nyaki sapkát. Beszéljen orvosával a legjobb fogamzásgátló módszer használható. Konjugált ösztrogének bejut az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Ez a gyógyszer is lassú anyatejképződés. Ne használja, ha szoptat egy kisbabát. Ne használjon szintetikus konjugált ösztrogének-A 18 éven aluliak éves nélkül orvoshoz.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Használja szintetikus konjugált ösztrogének-A pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Ne használja a gyógyszeres kezelés nagyobb mennyiségű, vagy használja hosszabb ideig az orvos által ajánlott. Kövesse a vényköteles címkén.

Szintetikus konjugált ösztrogének-A általában előírt csak egy rövid ideig, és a leggyakrabban használt egy ciklusban, mint például a 3 hétig, majd 1 hét szünet. Bizonyos körülmények megkövetelik a napi használat, másokat csak kétszer egy héten a kezelés ideje alatt. Kövesse a vényköteles címkén.

Alkalmazni szintetikus konjugált ösztrogén-A, csak a hüvelyi applikátor biztosított. Minden használat után vegye az applikátor szét, és tisztítsa meg enyhe szappannal és meleg vízzel. Ne használjon forró vagy forrásban lévő vízzel.

Rendszeres fizikai vizsgák és önálló megvizsgálja a melled a csomók havonta, ha használ szintetikus konjugált ösztrogének-A hosszú távon.

Ha szüksége van bármilyen típusú műtét, mondja a sebész idő előtt, hogy az Ön által használt konjugált ösztrogének. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer rövid ideig.

Szintetikus konjugált ösztrogének-A eredményeit befolyásolhatja bizonyos orvosi vizsgálatokat. Mondja minden orvosnak, aki kezeli, hogy az Ön által használt konjugált ösztrogének.

Tárolja ezt a gyógyszert szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Használja a gyógyszeres, amint eszébe jut. Ha már csaknem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és használja a gyógyászatban a következő rendszeresen ütemezett időpontban. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Mi történik, ha túladagolás?

Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha úgy gondolja, hogy túl sokat használják az ezt a gyógyszert. A túladagolás tünetek közé tartozik a hányinger, hányás, vagy hüvelyi vérzés.

Ne dohányozzon a szintetikus konjugált ösztrogének-A. A dohányzás növeli a vérrögképződés kockázatát, a stroke, szívroham okozta szintetikus konjugált ösztrogének-A.

Mit kell elkerülni?

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció szintetikus konjugált ösztrogének-A: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik súlyos mellékhatások

mellkasi fájdalom vagy nehéz érzés, fájdalom elterjedésének a kar vagy a váll, émelygés, izzadás, általános rossz közérzet

hirtelen zsibbadás vagy gyengeség, különösen az egyik oldalon, a test

Szintetikus konjugált ösztrogének-A mellékhatások

hirtelen fejfájás, zavartság, látás, beszéd, vagy a mérleg

fájdalom vagy duzzanat a láb alsó

rendellenes hüvelyi vérzés

migrénes fejfájás

fájdalom, duzzanat, érzékenység a gyomorban

zavartság, memória és koncentrációs

sárgaság (a bőr vagy a szemek)

duzzanat a kezek, bokák vagy a lábak; vagy

a mell csomó.

Kevésbé súlyos szintetikus konjugált ösztrogének-A hüvelyi krém mellékhatásai lehetnek

enyhe hányinger, hányás, puffadás, hasi görcsök

mell fájdalom, érzékenység, duzzanat vagy

szeplők vagy sötétebb arcbőr

fokozott szőrnövekedés, hajhullás

súly változását vagy az étvágy

problémák kontaktlencsével

hüvelyi viszketés vagy mentesítést

változásokat a menstruációs ciklus, csökkent nemi vágy; vagy

fejfájás, idegesség, szédülés, fáradtságérzés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Szokásos felnőtt dózis Atrophiás Vaginitis

Konjugált ösztrogének adagolási információt

Kezelése Atrófiás Vaginitis és Kraurosis vulvae; Konjugált ösztrogének topikális szintetikus A (Duramed): 1 gramm intravaginálisan naponta egy hétig, majd 1 grammos intravaginálisan kétszer egy héten.

Használata előtt konjugált ösztrogéneket, közölje orvosával, ha bármilyen az alábbi gyógyszerek

Milyen más gyógyszerek befolyásolják szintetikus konjugált ösztrogének-A?

Szintetikus konjugált ösztrogének A (konjugált ösztrogének lokális)

egy vérhígító, mint a warfarin (Coumadin)

a pajzsmirigy gyógyszerek, mint például levotiroxin (Synthroid)

inzulin vagy a cukorbetegség gyógyszert szájon

rifampicin (Rifadin, Rifater, Rifamate, Rimactane)

ketokonazol (Nizoral) vagy itrakonazol (Sporanox)

lefoglalás gyógyszerek, mint például a fenitoin (Dilantin), karbamazepin (Tegretol), felbamát (Felbatol) oxkarbazepin (Trileptal), vagy primidon (Mysoline)

barbiturát, pl amobarbiiái (Amytal), butabarbitál (Butisol), mefobarbital (Mebaral), secobarbital (Seconal), vagy fenobarbitál (Luminal, Solfoton); vagy

antidepresszánsok, mint az amitriptilin (Elavil, Etrafon), amoxapin (Asendin), klomipramin (Anafranil), dezipramin (Norpramin), doxepin (Sinequan), imipramin (Janimine, Tofranil), nortriptilin (Pamelor), protriptilin (Vivactil), vagy trimipramin ( Surmontil).

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba léphet szintetikus konjugált ösztrogén-A. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket használ. Ez magában foglalja a vitaminok, ásványi anyagok, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Ne kezdj egy új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

5.02.4 / 12/2009 4:43:35

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Atrófiás Vaginitis ösztradiol helyileg, Premarin Estrace, Vagifem, Prempro®, Estrace hüvelyi krém, Climara

Atrófiás Húgycsőgyulladás ösztradiol helyileg, Premarin Estrace, Vagifem, Prempro®, Estrace hüvelyi krém, Climara

Posztmenopauzális tünetek ösztradiol, Premarin Estrace, Prempro®, Microgestin Fe 20/01, Climara, Vivelle-Dot, Premarin Hüvelyi