saxagliptin és a metformin

A tejsavas acidózis ritka, de súlyos komplikáció a metformin felhalmozódása. A tejsavas acidózis kockázata növekszik körülmények között, például szepszis, kiszáradás, túlzott alkoholfogyasztás, májkárosodás, vesekárosodás, akut pangásos szívelégtelenség. Abbahagyására és kórházba a beteget azonnal gyanús tejsavas acidózis.

Használja a szaxagliptin és metformin

Terápiás Osztály: Antidiabetikus

Farmakológiai Osztály: Saxagliptin

Kémiai Osztály: Metformin

Sokan vezérelheti a 2. típusú cukorbetegség diéta önmagában vagy a diéta és a testmozgás. Következő egy speciálisan tervezett diéta és a testmozgás mindig fontos lesz, ha Ön cukorbeteg, akkor is, ha olyan gyógyszereket szed. Ahhoz, hogy működjön, az összeg a szaxagliptin és metformin kombináció szedése össze kell vetni a mennyiségét és típusát fogyasztott étel és az összeget a testmozgás te. Ha megváltoztatja a diéta, az edzés, vagy mindkettő, akkor eldönthetjük, hogy vércukorszintjét, hogy megtudja, ha túl alacsony. Orvosa meg fogja tanítani, mit kell tennie, ha ez történik.

Szaxagliptin és metformin kombináció nem segít a betegek, akik az inzulin-függő vagy 1-es típusú cukorbetegség, mert nem tud inzulint termelni a saját hasnyálmirigy. Vércukor legjobban szabályozott inzulin injekciót.

saxagliptin és a metformin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Szaxagliptin és a metformin, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt szaxagliptin és metformin

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a saxagliptin és a metformin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának szaxagliptin és metformin kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát szaxagliptin és metformin kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosan kapó betegeknél saxagliptin és a metformin. saxagliptin és a metformin alkalmazása nem javasolt a betegek 80 éves és idősebb, akik vesebetegségben szenved.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed saxagliptin és a metformin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével saxagliptin és a metformin bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével saxagliptin és a metformin bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével saxagliptin és a metformin bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát szaxagliptin és a metformin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

saxagliptin és a metformin általában jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el figyelmesen az és győződjön meg róla, hogy te érted, mielőtt saxagliptin és a metformin. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Gondosan kövesse a speciális étkezési terv orvosához kaptál. Ez egy nagyon fontos része a kontrolling az állapotát, és szükség van, ha a gyógyszer megfelelő működéséhez. Továbbá, a rendszeres testmozgást és a vizsgálati cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Szaxagliptin és metformin kombinációját kell venni az esti étkezés, hogy segítsen csökkenteni gyomorban vagy a bélben mellékhatások, amelyek előfordulhatnak az első néhány hét kezelés.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Miközben a kiterjesztett leadású tabletta, része a tabletta átjut a széklete. Ez normális jelenség, és nem kell aggódni.

A dózis szaxagliptin és metformin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat szaxagliptin és metformin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag szaxagliptinnek és metformin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata szaxagliptin és metformin

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy vegye saxagliptin és a metformin. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Hagyd, hogy orvos vagy a fogorvos tudja, szed saxagliptin és a metformin. Orvosa javasolhatja, hogy átmenetileg hagyja abba a saxagliptin és a metformin, mielőtt még nagyobb műtét vagy diagnosztikai vizsgálatokat, köztük eljárásokat használó kontraszt festék.

Bizonyos körülmények között, túl sok a metformin tejsavas acidózist. A tejsavas acidózis tüneteit súlyosak és gyorsan megjelennek, és általában akkor jelentkeznek, amikor más egészségügyi problémák nem kapcsolódik az orvostudomány jelen vannak, és nagyon súlyos, mint a szívroham vagy veseelégtelenség. Tejsavas acidózis tüneteit következők: hasi vagy gyomorpanaszok, étvágycsökkenés, hasmenés, gyors vagy felületes légzés, általános rossz közérzet, izomfájdalom vagy görcsök, és szokatlan álmosság, fáradtság, gyengeség.

Ha a tejsavas acidózis tüneteit fordul elő, akkor kap azonnali sürgősségi orvosi segítséget.

Óvintézkedések használat közben szaxagliptin és metformin

Hasnyálmirigy-gyulladás (duzzanat és a hasnyálmirigy-gyulladás) előfordulhatnak használata közben saxagliptin és a metformin. Hagyja abba a saxagliptin és a metformin és kérdezze meg orvosát azonnal, ha hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

saxagliptin és a metformin okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxiás és angioödéma. Ezek a feltételek lehetnek életveszélyes és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hagyja abba a saxagliptin és a metformin és kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, egy nagy, méhkas-szerű duzzanat az arcon, a szemhéjak, ajkak, nyelv, torok, a kezek, lábak, lábak, vagy a nemi szervek; baj légzési vagy mellkasi szorító érzés, amikor használja saxagliptin és a metformin.

Nagyon fontos, hogy pontosan kövesse semmilyen utasítást az egészségügyi csapatot

Szaxagliptin és metformin kombináció alacsony vércukorszintet okozhat. Azonban ez akkor is előfordulhat, ha késlelteti vagy kihagyott egy étkezést vagy uzsonna, alkoholt fogyaszt, a szokásosnál több testmozgást, nem tud enni, mert a hányinger vagy hányás, szedjenek bizonyos gyógyszereket, vagy hogy szaxagliptin és metformin kombináció másik típusú diabétesz gyógyszert. A tünetek az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell vezetnek eszméletvesztés (ájulás). Különböző emberek érzik különböző tüneteket az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek az alacsony vércukorszint akkor általában úgy lehet kezelni gyorsan.

Hipoglikémia tünetei (alacsony vércukorszint) közé tartoznak: szorongás, viselkedés megváltozik hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, hűvös, sápadt bőr, nehézség gondolkodás álmosság, túlzott éhség, szapora szívverés, fejfájás (folyamatos), hányinger , nyugtalanság, rémálmok, nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gélt, kukoricaszirup, méz, vagy kockacukrot vagy igyon gyümölcslevet, nem diabetikus üdítőital, vagy cukor feloldódik a vízben. Is, ellenőrizze a vér alacsony vércukorszint. A glukagon vészhelyzetben alkalmazott, amikor a súlyos tünetek, mint rohamok (görcsök), vagy eszméletvesztés következik be. Van egy glukagon készlet áll rendelkezésre, valamint egy fecskendővel és tűvel, és tudja, hogyan kell használni. Az meg családtagjait is tudja, hogyan kell használni.

Tünetei hiperglikémia (magas vércukorszint) közé tartozik: homályos látás, álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, gyümölcs-szerű kellemetlen szagú lehelet, fokozott vizeletürítés (gyakorisága és volumene), ketonok a vizeletben, étvágytalanság, aluszékonyság, gyomorfájdalom, hányinger vagy hányás, fáradtság, nyugtalan légzés (gyors és mély), eszméletvesztés, vagy szokatlan szomjúság.

saxagliptin és a metformin Side Effects

metformin / szaxagliptint

Magas vércukorszint fordulhat elő, ha nem gyakorolják, mint a szokásos, lázas vagy fertőzése van, ne vegye elegendő, vagy kihagy egy adagot a diabétesz gyógyszer, vagy sokat eszik, vagy nem követi az étkezésével.

Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, majd hívja ki orvosa utasításait.

saxagliptin és a metformin csak egy része a teljes programot irányító cukorbetegség. Fontos, hogy mindig egészséges étrendet, nézd meg a súlyát, és kap rendszeres testmozgás.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet Actos, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyzát, Welchol, Glucotrol, Trulicity szitagliptin, Bydureon

 vagy csatlakozz a metformin / szaxagliptinnek támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.