sarsparilla

Gyakori elnevezések: Sarsaparilla is ismert szárcsagyökér, smilace, sarsa és Khao jen.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Sarsaparilla egy fás, záró szőlő, ami nőtt a Mexikóban, Hondurasban, Jamaicában, és Ecuadorban. Sok smilax faj nagyon hasonló megjelenésű, függetlenül a származási. A gyökér a növény használják gyógyászati ​​célokra. Ez gyökér kellemes illatú és fűszeres édes íz, és már használják természetes ízesítőanyag gyógyszerek, élelmiszerek, és alkoholmentes italok. Nem szabad összekeverni a sassafras fa, amely a jellegzetes aroma amerikai sört.

A francia orvos Nicholas Monardes leírni sarsaparilla szifilisz kezelésére az 1574 1812-ben, a portugál katonák szenved szifilisz visszanyert gyorsabb, ha sarsaparilla vitték a betegség kezelésére, higany helyett, a standard kezelés idején. Sarsaparilla óta használják a számos kultúra más betegségek is, beleértve a bőr problémákat, ízületi gyulladás, láz, emésztési zavarok, a lepra, és a rák. A 15. század végén beszámoló ismerteti az azonosító és az első leírások az amerikai gyógyszerek közé sarsaparilla. Sarsaparilla szerepe gyógynövényként amerikai és európai jogorvoslati a 16. században is nyilvánvaló.

Sarsaparilla óta használják kezelésére szifilisz és más nemi úton terjedő betegségek (STD-k) az egész világon az elmúlt 40 évben. Azt óta használják a psoriasis, és dokumentálták adjuvánsként lepra kezelésére 1959-ben.

Az a képesség, sarsaparilla kötődni endotoxinok lehet egy lehetséges hatásmechanizmus, hogy milyen a növény fejti ki a hatását. Kapcsolatos problémák nagy endotoxin szintje a vérben keringő patak, mint a máj-betegség, pszoriázis, láz, és a gyulladásos folyamatok, minden úgy tűnik, hogy javítsa a sarsaparilla. Kutatás eredményei nincsenek klinikai adatok használatát illetően sarsaparilla gyulladásgátló hatása. Egy közelmúltban megjelent tanulmány foglalkozik szárcsagyökér jelen lévő vegyületek testépítő kiegészítők mondják, hogy “fokozza a teljesítményt.” A tanulmány eredményei több mint 600 kereskedelmi forgalomban kapható kiegészítőket megállapította, hogy nem volt a kutatás, hogy érvényesítse ezeket az állításokat.

Tipikus dózisú sarsaparilla a különböző felhasználási tartomány 0,3-2 g / nap A porított gyökér.

Ellenjavallatok még nem azonosították.

Biztonsági információkat és hatásosságot terhesség és szoptatás hiányzik.

Semelyik jól dokumentált.

Nincs különösebb ellenjavallatok, figyelmeztetések, illetve a mellékhatások is dokumentálták. Kerülje a túlzott táplálékfelvétel. A szokatlanul nagy dózisban, a növény káros lehet, beleértve a GI irritációt.

A kutatások rávilágítanak kevés vagy semmilyen információt toxikológiai használatával sarsaparilla.

Referenciák