saquinavir (orálisan) leírása és márkanevek

Szakinavir kombinációban alkalmazzák ritonavir (Norvir®), és egyéb gyógyszerek kezelésére a fertőzés által okozott humán immundeficiencia vírus (HIV). A HIV a vírus okozza a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS).

Szakvinavir nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS. Ez segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetni a fejlesztési problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség bekövetkezését. Szakvinavir nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is, hogy más problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását szakinavir 16 évesnél fiatalabb gyermekek éves. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Kapszula, folyadékkal töltött, Tablet, kapszula

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát saquinavir az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek szükségessé óvatosan kapó betegeknél saquinavir.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával.

Adagoló

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse az utasításokat a kezelés megkezdése előtt, és minden alkalommal, amikor egy utántöltő. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Fontos, hogy ezt a gyógyszert bevenni ahhoz, hogy megfelelően működjön. Vegye saquinavir belül 2 órával étkezés után.

Szakvinavir kapszulák vagy tabletták (Invirase®) mindig együtt, egy időben, ritonavir (Norvir®). Tegyen meg minden egyéb gyógyszerek orvosa a megfelelő napszakban. Ez lehetővé teszi a gyógyszerek jobban működnek.

Ha nem tudja lenyelni a kapszulát, nyissa fel a kapszulát, és öntsük a tartalmát egy üres tartályba. Adjunk hozzá 15 ml cukorszirup vagy szorbitol szirup vagy 3 teáskanál lekvár, hogy a tartály és keverjük 30 és 60 másodperc. Hagyjuk a keveréket szobahőmérsékletre melegedni. Edd meg a teljes keveréket, hogy biztosítsa, hogy a teljes adagot.

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Annak érdekében, hogy tartani vér állandó, a gyógyszer szedését, ugyanabban az időben minden nap, és ne hagyjon ki egyetlen adagot. Ez a legjobb, hogy a dózisok egyenletesen elosztott alkalommal, nappal és éjjel. Például ha, hogy három adagban naponta, az adagokat kell egymástól körülbelül 8 óra teljen el. Ha segítségre van szüksége a legmegfelelőbb időpontok megtervezéséhez bevenni a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nem szabad szednie ezt a gyógyszert, ha is szed alfuzozin (Uroxatral®), cizaprid (Propulsid®), szájon át adott midazolám (Versed®), pimozid (Orap®), rifampicin (Rifadin®, Rifamate®, Rifater®, Rimactane®) szildenafil (Revatio®), trazodon (Desyrel®, Oleptro®), triazolám (Halcion®), gyógyszer szívritmuszavar (amiodaron, bepridil, dofetilid, flekainid, lidokain, propafenon, kinidin, Cordarone®, Tambocor®, Tikosyn®), ergotamin gyógyszerek (pl dihidroergotamin, ergonovin, ergotamin, metilergonovin, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®), vagy gyógyszert a koleszterinszint csökkentésére (pl lovasztatin, szimvasztatin, Advicor®, Altoprev®, Mevacor márkanevű, Simcor® , Vytorin®, Zocor®). Ezek közül bármelyiket szedi együtt a gyógyszer fokozhatja a súlyos mellékhatások.

kihagyott adag

Ez a gyógyszer csökkenti a hatását bizonyos orális fogamzásgátlók (fogamzásgátló tabletták). Annak érdekében, hogy a szerzés terhes, használjon kiegészítő fogamzásgátló együtt a tablettákat, például óvszer, a rekeszizom, a fogamzásgátló hab vagy zselé.

Tárolás

Forduljon orvosához, rögtön, ha bármilyen változás a szívritmust. Lehet, szédülés vagy ájulás, vagy lehet, hogy egy gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy bárki a családban volt már egy szívritmus problémát, mint a PR vagy QT-megnyúlás.

Ez a gyógyszer fokozhatja a vércukorszintet. Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Az immunrendszer erősebbé, amikor elkezdi szedni a HIV gyógyszerek. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen változást észlel az egészségre. Néha az immunrendszer elkezd harcolni a fertőzések, amelyeket rejtett a szervezetben, mint a tüdőgyulladás, herpesz, vagy a tuberkulózis. Autoimmun rendellenességek, mint például a Graves-betegség, polimiozitisz, és Guillain-Barré-szindróma is előfordulhat.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy van felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát, ha változást észlel a test alakját, mint a nagyobb mennyiségű zsír a felső hát és a nyak körül, vagy a mellkas és a has területén, vagy veszteséget a zsír a lábak, karok és az arc.

Szakvinavir nem csökkenti a átvitelének kockázatát a HIV-fertőzést nemi kapcsolat útján vagy szennyeződés vér útján. HIV lehet szerzett vagy elterjedt keresztül másokra fertőzött testnedvek, például a vér, hüvelyváladék, vagy sperma. Ha a fertőzött, akkor a legjobb, hogy elkerüljék a szexuális tevékenység, amely egy testfolyadékok cseréje másokkal. Ha van szex, mindig viseljen (vagy a partner kopás) óvszer ( “gumi”). Csak óvszer készült latex, és használja őket, minden alkalommal van hüvelyi, anális vagy orális szex. A használata egy spermicid (például nonoxynol-9) is segíthet megakadályozni a HIV terjedését, ha nem irritálja a vagina, végbél, vagy a szájába. Spermicid kimutatták, hogy megölje HIV laboratóriumi vizsgálatok. Ne használjon olaj alapú zselé, hideg krémet, babaolaj, vagy lerövidítése a kenőanyag-e termékekre is okozhat az óvszer megtörni. Kenőanyagok olaj nélkül, mint például a K-Y-zselé, ajánlott. A nők is szeretnének folytatni a saját óvszert. Fogamzásgátló tabletták és a membránok segít megvédeni a terhesség ellen, de nem fogják akadályozni, hogy valaki így, vagy kapok az AIDS-vírus. Ha az intravénás kábítószer, hogy segítsen megállítani. Ne ossza tűk vagy berendezés senkivel. Egyes városokban, több mint a fele a kábítószer-használók fertőzött, és megosztása akár 1 tű vagy fecskendő a vírust. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű, fokhagyma kapszula) vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.