rufinamiddal (orálisan) leírása és márkanevek

Rufinamidot vezérlésére használják rohamok (görcsök) előforduló Lennox-Gastaut szindróma (LGS). Úgy működik az agyban rohamok megelőzésére. Ez a gyógyszer nem gyógyítja LGS és csak görcsök, amíg továbbra is vegye.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira rufinamidot fiatalabb gyermekeknél 1 évnél fiatalabb. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát rufinamidot az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel időskori szív, vese, vagy a máj problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél rufinamidot.

Felfüggesztés; Tablet

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Allergia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Pediatric

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

egyéb kölcsönhatások

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Az orális folyadék is kell érkeznie a használati utasítást. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Egyéb egészségügyi problémák

A legjobb, ha ezt a gyógyszert étellel. A tablettákat lehet venni az egész, tört félbe, vagy összetörni, ha szükséges.

Adagoló

Mérjük meg az orális folyadék adagoló fecskendő hogy jön a csomag. Jól keverd össze, éppen mielőtt adagonként.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolja az orális folyadék függőleges helyzetben. Használja a folyékony követő 90 napon belül a palack felnyitása először. Dobja fel nem használt folyadék.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni Ön vagy gyermeke fejlődése rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha Ön vagy gyermeke bármilyen szokatlan vagy furcsa gondolatok és viselkedés a gyógyszer szedése alatt, feltétlenül beszélje meg orvosával. Egyes változások történtek az emberek abba a gyógyszer szedését, mint amilyeneket az emberek, akik isznak túl sok alkoholt. Egyéb változások a összekeverhető, a romló depresszió, hallucinációk (látás, hallás, vagy érzés a dolgok, amelyek nincsenek ott), öngyilkossági gondolatok, és szokatlan izgatottság, idegesség, vagy ingerlékenység.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, aluszékonyságot okozhat, feledékenység, ügyetlen, bizonytalan, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber vagy képes gondolkodni, vagy látni is.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciókat, amelyek érinthetik több testrész (pl, máj, vese, vagy a szív). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke több a következő tünetek: láz, sötét színű vizelet, fejfájás, bőrkiütés, viszketés, a felesleges folyadékot az arc körül, hasi fájdalom, duzzadt, fájdalmas, vagy a pályázati nyirok mirigyek a nyakon, a hónalj vagy ágyék, szokatlan fáradtság vagy sárga szemek vagy a bőr.

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. A rohamok visszatérhetnek vagy gyakrabban fordul elő, ha abba a gyógyszer hirtelen. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

kihagyott adag

Kérdezze meg orvosát, ha bármilyen jelét észleli láz, hidegrázás, vagy torokfájás. Ezek lehetnek fertőzés tünetei eredő alacsony fehérvérsejt-szám.

Tárolás

Fogamzásgátló tabletták nem működik olyan jól, használata közben ezt a gyógyszert. Annak érdekében, hogy a szerzés terhes, használjon más fogamzásgátló együtt a fogamzásgátló tabletták. Egyéb formák közé óvszer, diafragma, vagy fogamzásgátló habok vagy zselé.

Kerülje az alkohol a gyógyszer szedése.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.