rubídium rb 82 (intravénásan) leírása és márkanevek

Rubídium Rb 82 injekciót felnőtteknél alkalmazzák, hogy segítsen diagnosztizálni a szívbetegség. Ezt alkalmazzák a nevezett eljárással pozitron emissziós tomográfia (PET) vizsgálat, hogy kezelőorvosa képét látja a szívet. Ez a gyógyszer mutatja, hogy mennyi vért kezd a szívizom, ha a pihenő vagy gyakorlása (hangsúlyozták). Rubídium Rb 82 tartozik a nevezett gyógyszerek csoportjába izotóppal jelzett gyógyszerek (radioaktív anyagok).

Ezt a gyógyszert kizárólag által vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását rubídium Rb 82 injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát rubídium Rb 82 injekciót az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosan kapó betegeknél rubídium Rb 82 injekciót.

Készlet

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Allergia

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Pediatric

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

geriátriai

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába előtt van egy PET-vizsgálat.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Meg kell vizelni, és rögtön, amilyen gyakran csak lehetséges, legalább egy órával azután, hogy a PET vizsgálatra.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

egyéb kölcsönhatások

Lehet, hogy kap egy gyógyszert, hogy a szíved gyorsabban ver. Ezt nevezik a farmakológiai terheléses vizsgálat. Ez együtt használják erre a PET megmutatni, milyen jól el szívizom akkor működik, ha stresszes állapotban van. Ha kérdése van erről a tesztet, beszéljen orvosával.

Egyéb egészségügyi problémák

Miközben ezt a gyógyszert, akkor ki lesznek téve a sugárzásnak. Ha bármilyen kérdése van ezzel, beszéljen orvosával.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.