rozuvasztatin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin és a triglicerid szintet, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer, ha van egy nagy műtét, súlyos sérülés, vagy fejleszteni más súlyos egészségügyi problémák.

Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom problémák, mint a myopathia vagy immun-mediált nekrotizáló myopathia (IMNM).

Hívja fel orvosát azonnal, ha sötét színű vizelet, láz, izomgörcsök vagy görcsös, izom fájdalom vagy merevség, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom probléma hívják rhabdomyolysis, ami okozhat vese problémák.

Hívja fel orvosát azonnal, ha kap egy fejfájás, hasi fájdalom, hányás, sötét színű vizelet, étvágytalanság, fogyás, általános rossz fáradtság vagy gyengeség, világos színű széklet, jobb felső hasi fájdalom, vagy sárga szemek vagy a bőr . Ezek tünetei lehetnek a májkárosodás.

Ne hagyja abba vagy változtassa az adagot anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával, még akkor is, ha jól érzi magát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.