rosacea

rosacea

Ez a kiadvány tartalmazza az általános információkat rosacea (ro-Zay-ő-ah). Ez határozza meg a rosacea, valamint leírja a tüneteket, a lehetséges okok és kezelések. Ha további kérdése van, elolvasása után ez a kiadvány, érdemes beszélni róla orvosával.

Rosacea krónikus (hosszú távú) betegség, amely hatással van a bőr, és néha a szemét. A betegség jellemzi bőrpír, pattanások, és előrehaladott, megvastagodott bőr. Rosacea általában érinti az arcot. Bőr más részein a felső test csak ritkán vesz részt.

Rosacea leggyakrabban a középkorú és idősebb felnőttek. Sokkal gyakoribb a nők (különösen a menopauza idején), mint a férfiak. Bár rosacea alakulhat emberek minden bőrszín, hajlamos arra, hogy a leggyakrabban előforduló és legnyilvánvalóbban az emberek a szép bőr.

Számos tünetek és kapcsolatos állapotok rosacea. Ezek közé tartozik a gyakori kipirulás, érrendszeri rosacea, gyulladásos rosacea és számos egyéb feltételek járó bőr, a szem és az orr.

Gyakori kipirulás a központ az arc, amely magában foglalhatja a homlok, az orr, az arc és az áll, előfordul a legkorábbi szakaszában rosacea. Az öblítő gyakran kíséri az égő érzés, különösen, ha a krémek vagy kozmetikai az arcra. Néha az arc duzzadt kicsit.

A nevezett állapot érrendszeri rosacea okoz tartós kipirulás és bőrpír. Erek a bőr az arcon is kitágulnak (nagyítás), ami a bőrön keresztül a kis piros vonalak. Ezt hívják teleangiektázia (tel-AN-je-ek-Tay-ze-ah). Az érintett bőr duzzadt és enyhén felmelegedhet.

A nevezett állapot gyulladásos rosacea okoz tartós bőrpírt és papulák (rózsaszín dudorok) és gennyes hólyagokkal (ütésektől gennytartalmú) a bőrön. Eye gyulladás és érzékenység, valamint teleangiectasia is előfordulhat.

A legtöbb előrehaladott szakaszában rosacea, a bőr mély árnyalatú piros és a szem gyulladása inkább nyilvánvalóvá. Számos telangiectases gyakran jelen, és csomók a bőr fájdalmas. A nevezett állapot rhinophyma is kialakulhat néhány férfi; ez ritka a nők. Rhinophyma jellemzi kibővült, gumós, és piros orr eredő bővítése faggyúmirigyek (olajtermelő) mirigyek a felszín alatt a bőr az orron. Emberek, akik rosacea is kialakulhat egy a bőr megvastagodása a homlok, áll, arc, vagy más területen.

Amellett, hogy a bőrproblémák, sokan, akik rosacea olyan szembetegsége van okozta állapot. Jellemző tünetek közé tartozik a bőrpír, bőrszárazság, viszketés, égő érzés, könnyezés, és azt az érzést, amely homokot a szemébe. A szemhéjak begyulladhat és duzzadt. Néhányan azt mondják, a szemük fényre érzékeny, a látás homályos vagy más módon károsodott.

Az orvosok nem tudják a pontos okát rosacea, de úgy vélik, hogy néhány ember örököl egy olyan tendencia, hogy dolgozzon ki a betegség. Emberek, akik pirulás gyakran lehet nagyobb valószínűséggel alakul ki rosacea. Egyes kutatók úgy vélik, hogy a rosacea egy olyan betegség, ahol az erek kitágulnak túl könnyen, így a bőrpír és a bőrpír.

Kiváltó tényezők rosacea, hogy fellángolnak egy személy lehet, hogy nincs hatással a másik személy. Bár a következő tényezőket nem jól kutatott, egyesek azt állítják, hogy egy vagy több közülük súlyosbította a rosacea: hő (beleértve forró fürdő), megerőltető testmozgás, napfény, szél, nagyon hideg, meleg vagy fűszeres ételek és italok, alkoholfogyasztás, menopauza, az érzelmi stressz, a hosszú távú lokális szteroidok használata az arcon, és a baktériumok.

Bár nincs gyógymód a rosacea, lehet kezelni és vezérelni. A bőrgyógyász (egy orvos, aki specializálódott bőrbetegségek) általában kezeli rosacea. A kezelés céljai, hogy ellenőrizzék a feltételt, és javítja a megjelenését a beteg bőrén. Ez eltarthat néhány hetes vagy hónapos kezelés előtt egy személy észreveszi javulást a bőrt.

Néhány orvos fogja felírni a helyileg alkalmazott antibiotikum, amelyet, amelyet közvetlenül az érintett bőrfelületre. Azoknak az embereknek, súlyosabb esetekben az orvosok gyakran írnak szóbeli (szájon át) antibiotikum. A papulák és pustules tüneti rosacea lehet gyorsan reagálni a kezelésre, de a bőrpír és kipirulás kevésbé valószínű, hogy javulni fog. Nemrégiben egy helyi gél hagyta jóvá, amelyek enyhíthetik a bőrpír járó rosacea. 1

Vannak emberek, akik rosacea depresszióssá válik a változások megjelenése a bőrön. Emberek, akik rosacea tapasztalhatnak az alacsony önbecsülés, zavarba megjelenésük, és azt állítják, hogy a társadalmi és szakmai interakciók mások hátrányosan érinti. Az orvosa tanácsát, ha valaki úgy érzi, szokatlanul szomorú, vagy egyéb depresszió tünetei, mint például étvágytalanság vagy koncentrálási nehézségek.

Az orvosok általában kezeli a szem problémák rosacea dioptriás szem gyógyszert. Emberek, akiknél a fertőzések, a szemhéj kell gyakorolni gyakori szemhéj higiénia. Az orvos ajánlhat súroló a szemhéjak enyhén hígított baba sampon, vagy over-the-counter szemhéj tisztább és alkalmazása meleg (de nem forró) tömöríti naponta többször.

Elektrosebészet dermabrázió és lézeres műtét lehet használni, ha a piros vonalak okozta tágult erek jelennek meg a bőrön, vagy ha a bőr megvastagodása alakul.

A szerep játszik kezelésében a rosacea fontos. Akkor néhány lépést tartani rosacea ellenőrzés alatt

Kérje az orvos a legjobb lehetőség az Ön számára. A kombinációs kezelések működnek a legjobban. Kitalál

kormány (theernment) -funded tudósok továbbra is keressük az új betekintést rosacea. Például, a kutatók azt találták, hogy egyes emberek rosacea magas a gyulladás okozó vegyi anyagok a bőrt. A kutatók azt is vizsgálják a szerepét katelicidinek, peptidek antimikrobiális és gyulladáskeltő tulajdonságokat, melyek védik a bőrt a fertőzésekkel szemben. Mások vizsgálja, hogy a szenzoros neuronok a bőr munka az immunrendszert, hogy gyulladást okoznak és a fájdalmat. A kutatók azt is felfedezték, hogy a szintek stratum corneum triptikus enzimet vagy SCTE-felelős enzim hasítására inaktív katelicidinek azok aktív forma-is emelkedett emberek rosacea.

A tudósok is próbálják megérteni a struktúrák és funkciók a szaruréteget, a legkülső réteg a bőr. Emellett további megértést a microbiome a bőr fedhet némi betekintést a lehetséges okok rosacea.

További információ a kutatás-ről a következő weboldalakon

1 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3675; Telefon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

kormány (theernment) Klinikai Kutatási kísérletek és Ön célja az volt, hogy segítsen az embereknek többet megtudni a klinikai vizsgálatok, hogy miért számít, és hogyan vesznek részt. A látogatók a honlapon talál információt az alapokat részt vesz egy klinikai vizsgálatban, első kézből történetek a tényleges klinikai vizsgálatban az önkéntesek, magyarázatot a kutatók, és linkeket hogyan lehet keresni egy próba vagy beiratkozik egy kutatási-matching programot .; ClinicalTrials kínál up-to-date információk a helyüket államilag támogatott és privát klinikai vizsgálatokban sokféle betegség és állapot .; theernment riporter olyan elektronikus eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a keresést tárháza mind intramurális és a város falain kívüli theernment finanszírozású kutatási projektek az elmúlt 25 évben és a hozzáférés kiadványok (1985-től) és a szabadalmak származó theernment finanszírozás .; PubMed egy ingyenes szolgáltatás a US National Library of Medicine, amely lehetővé teszi, hogy keresni millió folyóirat idézetek és kivonatok az orvostudomány, ápolás, fogorvosi, állatorvosi, az egészségügyi rendszer, valamint a preklinikai tudományok.

AAD; Telefon: 847-330-0230; 866-503-7546

rosacea

A NIAMS köszönetét fejezi ki támogatást a következő személyeknek előkészítésében és felül az eredeti változata a kiadványban: Mark Dahl, M. D., Mayo Clinic, Scottsdale, AZ, Sam Huff, Nemzeti Rosacea Társaság, Barrington, IL; Robert Katz, M. D., Rockville, MD; M. Carol McNeely, M. D., University Dermatology Associates, Washington, DC; Larry Miller, M. D., Chevy Chase, MD; Alan Moshell, M. D. NIAMS, theernment; és Gary Peck, M. D., Washington Hospital Center, Washington, DC.

A misszió a National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek (NIAMS), egy része a US Department of Health and Human Services’ernment (theernment), hogy támogassa a kutatásokat az okok, kezelés és a megelőzés arthritis és mozgásszervi és bőrbetegségek; A képzés alap- és klinikai kutatók, hogy végezzen a kutatás; és az információk terjesztését a kutatás előrelépést ezen betegségek. A NIAMS Information adategyeztető olyan közszolgáltatás által szponzorált NIAMS, amely az egészséggel kapcsolatos információk és információforrások. További információk megtalálhatók a honlapon NIAMS atniams.theernment.

Ez a kiadvány információkat tartalmaz gyógyszeres kezelésére használják az egészségi állapot itt tárgyalt. Amikor ez a kiadvány alakult, mi benne a leginkább up-to-date (pontos) információ. Alkalmanként, az új információk a gyógyszert felszabadul.

INFOSAT (463-6332);

Kábítószer @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Kábítószer @ egy kereshető katalógusát -approved gyógyszereket.

/ NCHS

1 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3675; Telefon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

13-5038