Rocephin: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Rocephin?

Rocephin kezelésére használják sokféle bakteriális fertőzések, beleértve a súlyos vagy életveszélyes formák, mint például agyhártyagyulladás.

Rocephin is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Rocephin ha allergiás a ceftriaxon vagy hasonló antibiotikumok, mint például Ceftin, Cefzil, Keflex, Omnicef, és mások. Tájékoztassa orvosát, ha allergiás bármely kábítószer, különösen penicillin vagy más antibiotikumot.

Fontos információ

Használata előtt Rocephin, közölje orvosával, ha Ön máj- vagy vesebetegségek, cukorbetegség, epehólyag-betegség, colitis vagy más gyomor-bél rendellenességek, ha alultáplált, vagy ha allergiás a penicillinre.

Ne használja Rocephin a gyermek nélkül az orvos tanácsát. A ceftriaxon soha ne használja a koraszülött, vagy bármely újszülött, aki sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Antibiotikum gyógyszerek is okozhat hasmenést, ami jele lehet egy új fertőzés. Ha hasmenése van, hogy vizes, vagy véres, forduljon orvoshoz. Ne használjon semmilyen gyógyszert megállítani a hasmenést, hacsak az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Rocephin nem kezeli a vírusos fertőzés, mint például a nátha vagy az influenza.

Mielőtt ezt a gyógyszert

Ne használja Rocephin a gyermek nélkül az orvos tanácsát, és soha nem adja tovább, mint a gyermek előírt adag. Rocephin befecskendezés veszélyes lehet, ha adott egy újszülött minden intravénás gyógyszerekkel, melyek kalciumot, beleértve a teljes szülői táplálás (TPN). Rocephin soha ne használja a koraszülött, vagy bármely újszülött, aki a sárgaság.

Nem szabad használni Rocephin ha allergiás a ceftriaxon vagy más cefalosporin antibiotikumok, mint például a

cefaclor (Raniclor)

cefadroxil (Duricef)

cefazolin (Ancef)

cefdinirré (Omnicef)

cefditoren (Spectracef)

cefpodoxim (Vantin)

sztannánt (Cefzil)

ceftibuten (Cedax)

cefuroxim (Ceftin)

cefalexin (Keflex); vagy

cefradin (Velosef).

Annak érdekében, hogy Rocephin biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

allergia bármely kábítószer (különösen penicillin)

vesebetegség (vagy ha művesekezelés)

májbetegség

cukorbetegség

epehólyag-betegség

Hogyan kell használni Rocephin?

a gyomor vagy a bél rendellenesség, mint például vastagbélgyulladás

rossz táplálkozás; vagy

feltétele, amelyek szedése egy vérhígító (warfarin, Coumadin, Jantoven).

Rocephin várhatóan nem károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez.

Ceftriaxon átjut az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Használja Rocephin pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Rocephin fecskendezik az izomba, vagy vénába keresztül a IV. Lehet mutatni, hogyan kell használni a IV otthon. Ne adja magát ezt a gyógyszert, ha nem érti, hogyan kell használni az injekció és megfelelően dobja tű, IV cső és egyéb elemeket használni.

Szükség lehet keverni Rocephin folyékony (oldószer) használata előtt. Ha használja az injekciókat otthon, biztosan érti, hogyan kell helyesen keverjük össze, és tárolja a gyógyszert. Csak a hígító orvos által ajánlott.

Ne keverje Rocephin ugyanabban az injekcióban más antibiotikumokkal, vagy bármilyen hígító, amely tartalmazza a kalcium, beleértve a TPN (teljes parenterális táplálás) oldatban.

A keverés után a gyógyszer, akkor kell használni egy bizonyos számú órát vagy napot. Ez függ a hígítószer és hogyan tárolja a keveréket (szobahőmérsékleten, hűtőszekrényben, vagy fagyasztott). Gondosan kövesse a keverést és tárolási utasításait a gyógyszer hatását. Kérdezze meg gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Ha más injekciós gyógyszerek, biztos, hogy mossa ki a intravénás katéter injekciók között minden gyógyszert.

Használja Rocephin az előírt teljes ideig. A tünetek javíthatja, mielőtt a fertőzés teljesen eltűnt. Átugrása dózisok is növelhetik a kockázatot a további fertőzést, amely ellenáll az antibiotikumokra. Rocephin nem kezeli a vírusos fertőzés, mint például a nátha vagy az influenza.

Rocephin okozhat szokatlan eredmények bizonyos laboratóriumi tesztek glükóz (cukor) a vizelettel. Mondja minden orvosnak, aki kezeli, hogy Ön ezt a gyógyszert szedi.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Tárolása nem kevert Rocephin por szobahőmérsékleten, távol nedvességtől, hő és fény.

Mi történik, ha túladagolás?

Ha a gyógyszert szolgáltatni egy fagyasztott formában, illetve fagyott volt a keverés után, olvadás azt hűtőszekrényben vagy szobahőmérsékleten. Ne melegítse mikrohullámú sütőben vagy forró vizet. A gyógyszer a lehető leghamarabb felolvasztás után is. Nem fagyasztható újra.

Használjon egyszer használatos tűt és fecskendőt csak egyszer. Kövesse az állami vagy helyi törvényeket eldobja a használt tűket és fecskendőket. Használjon lyukadásbiztos “korpás” hulladékgyűjtő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, hogy hol az egyik, és hogyan dobja el). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Mit kell elkerülni használata közben Rocephin?

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Rocephin mellékhatások

Antibiotikum gyógyszerek is okozhat hasmenést, ami jele lehet egy új fertőzés. Ha hasmenése van, hogy vizes, vagy véres, forduljon orvoshoz. Ne használjon semmilyen gyógyszert megállítani a hasmenést, hacsak az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Rocephin: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

roham (görcsök)

súlyos hasi fájdalom, hasmenés azaz vizes vagy véres

hirtelen gyengeség vagy rossz közérzet, láz, hidegrázás, megfázás vagy influenza tüneteit, szájüregi gyulladások

halvány vagy megsárgult bőr, sötét színű vizelet

súlyos fájdalom a has felső részén, hogy jön és megy, vagy átterjed a hátad

vérsejt zavar – bőrkiütés, vagy feszes érzés, súlyos bizsergés, zsibbadás, fájdalom, izomgyengeség

vese és hólyag problémák – fájdalom a hát alsó részén vagy oldalán terjed az ágyék, vér a vizeletben, fájdalmas vagy nehéz vizelés, alig vagy egyáltalán nem vizelet; vagy

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori Rocephin mellékhatás lehet

enyhe hasmenés

melegség, feszes érzés, vagy kemény csomó az injekció beadásának helyén kapott

hüvelyi viszketés vagy mentesítést

kiütés; vagy

kóros májfunkciós értékek.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a ceftriaxon, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

8.01.2015-11-23, 10:07:15.

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Rocephin?

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Rocephin (ceftriaxon)

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Húgyúti fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, Augmentin, Levaquin

STD profilaxis doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Zithromax, Flagyl ceftriaxon

Szepszis vancomycin, ceftriaxon, cefuroxim, Ceftin tobramycin, cefotaxim