rivaroxaban (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálatok lesz szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Ügyeljen arra, hogy az összes eseményt.

Lehet vérzést vagy véraláfutásokat könnyebben használata közben ezt a gyógyszert. Maradj távol durva sport vagy egyéb helyzetekben, ahol lehet sérült, vágott, vagy sérült. Legyen óvatos, ha az éles tárgyak, beleértve a borotvák és köröm ollóval. Kerüljük orr szedés és erőteljes orr fúj.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi.

Ez a gyógyszer okozhat vérzési problémák. Ez a kockázat magasabb, ha van egy katétert a hátsó fájdalom gyógyszer vagy érzéstelenítés (néha egy “epidurális”), vagy ha veseproblémái vannak. A vérzés kockázatát növeli, ha a vese problémák rosszabbodnak. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen szokatlan vérzés vagy véraláfutás, fekete, kátrányos széklet, fogínyvérzés, véres vizelet vagy széklet, bizsergés, zsibbadás, vagy gyengeség az alsó lábak, vagy pontszerű vörös foltok a bőrön.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a csökkent vizeletmennyiség, zavartság, szédülés, hányinger, gyors súlygyarapodás, az arc, a boka, vagy a kéz, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség, miután megkapta a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek súlyos vese probléma.

Legyen óvatos, ha a rendszeres fogkefe, fogselyem, vagy fogpiszkáló. Az orvos, fogorvos, vagy a nővér ajánlhatja más módon tisztítani a fogak és az íny. Kérdezze meg orvos, mielőtt bármilyen fogászati ​​munka.

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Ennek kockázatát növelheti a stroke.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes vagy terhességet tervez kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.