rituxan

Fatális infúziós reakciók fordulhatnak elő 24 órán belül rituximab infúzió körülbelül 80% -a halálos reakció fordult elő az első infúziós. Betegeket megfigyelés és abba rituximab infúziót súlyos reakciót. Súlyos és potenciálisan halálos mucocutan reakciók alakulhatnak ki. Reaktivációja a hepatitis B vírus (HBV) fordulhat elő, és bizonyos esetekben eredményeznek fulmináns hepatitis, májelégtelenség, vagy halál. Képernyő betegek HBV-fertőzés a kezelés előtt. Progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML) és a halál is előfordulhat.

Használja a Rituxan®

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

A rituximab együtt alkalmazzák fludarabin és ciklofoszfamid kezelésére egy olyan ráktípus úgynevezett krónikus limfoid leukémia (CLL).

A rituximab együtt alkalmazzák metotrexáttal tüneteinek kezelésére a rheumatoid arthritis. Ez segít megőrizni az ízületi károsodás egyre rosszabb után legalább egy másik gyógyszer (pl adalimumab, etanercept vagy infliximab) került felhasználásra, és nem működik jól.

A rituximab együtt alkalmazzák szteroidok kezelésére Wegener Granulomatózis (GPA vagy Wegener) és mikroszkópos polyangiitis (MPA). Ezek immunzavarok okozó erek is gyulladt.

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, rituximab használják egyes betegeknél a következő betegségek

Használata előtt Rituxan®

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását rituximab injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát rituximab injekció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel fertőzések és a korral járó szív és tüdő problémák, amelyek szükségessé óvatosan kapó betegeknél rituximab injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Mielőtt ezt a gyógyszert, győződjön meg a kockázatok és előnyök eljussanak az orvostudomány. Fontos, hogy szorosan működjön együtt orvosával a kezelés során.

Akkor kapja meg a gyógyszert, amíg a kórházban vagy a rák kezelési központ. Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Rituximab kell adni lassan, így a tűt a helyén marad néhány óráig. Ön is kap gyógyszereket (pl, acetaminofen, antihisztaminok), amely segít megelőzni a lehetséges allergiás reakciók az injekció.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő fertőzések (vírusos, bakteriális vagy gombás) kezelés alatt vagy után ezzel a gyógyszerrel. Ezek a fertőzések súlyosak lehetnek és halálhoz vezethet. Néhány beteg fejlődött alacsony bizonyos antitestek a vérben hosszú ideig (több mint 11 hónap). Néhány ilyen betegek alacsony antitest-szintek kifejlesztett fertőzések. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések használata közben ezt a gyógyszert. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha lupusz vagy ha bármilyen fertőzést, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. Szintén tájékoztassa orvosát, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza.

Ez a gyógyszer okozhat egy ritka és súlyos agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). A kockázat a szerzés a fertőzés nagyobb, ha a rheumatoid arthritis. Beszéljen orvosával az előnyeit szedni ezt a gyógyszert, és a kockázat a fertőzés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: látászavarok, koordinációs, ügyetlenség, memóriazavar, beszédzavar vagy a megegyezés, amit mások mondanak, és a gyengeség a lábakban.

Helyes használata Rituxant

Hívja fel orvosát azonnal, ha elkezdi a köhögés, hogy nem fog menni, fogyás, éjszakai izzadás, láz, hidegrázás, influenzaszerű tünetek (például orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, homályos látás, vagy érzés általában beteg), fájdalmas vagy nehéz vizelés, vagy sebek, fekélyek, vagy fehér foltok a szájban vagy az ajkakon. Ez jele lehet annak, hogy van egy fertőzés.

Amíg kezelik rituximab, és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Ha reumatoid arthritis, nem élő vakcina kell adni legalább 4 héttel átvétele előtt ezt a gyógyszert. A rituximab csökkentheti a szervezet ellenállóképességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem kap élő vakcinák (pl nazális influenza vírus vakcina). Próbálja meg elkerülni a személyek, akik vették élő vakcinákat. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor viseljen védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Rituximab okozhat mellkasi fájdalom, láz, hidegrázás, viszketés, csalánkiütés, bőrpír, az arc, kiütés, problémás légzés, vagy az arc, a nyelv és a torok néhány órán belül, miután megkapja azt. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha ezen tünetek bármelyikét.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú reakció úgynevezett tumor lízis szindróma (TLS). Orvosa Önnek gyógyszert, amely segít megelőzni ezt. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy csökkenés vagy változás a vizelet mennyiségét, ízületi fájdalom, merevség, vagy duzzanat, a hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Súlyos bőrreakciók fordulhatnak elő a gyógyszeres kezelés. Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, vörös bőr elváltozások, súlyos akne vagy bőrkiütés, sebek vagy fekélyek a bőrön, vagy láz vagy hidegrázás, amikor használja ezt gyógyszer.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen májműködési zavar tünetei. A tünetek közé tartozik a bőr és a szem sárgára, sötétbarna színű vizelet, jobboldali hasi vagy gyomorfájdalom, láz, vagy súlyos fáradtság.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos gyomor- és bélproblémák, különösen ha egyéb daganatellenes gyógyszerekkel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezd birtoklás hasfájás kezelés ideje alatt ezt a gyógyszert.

Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Nem szabad teherbe esni, amíg ezt a gyógyszert, és 12 hónapos megállítása után. Beszéljen orvosával arról, hatékony fogamzásgátló.

Óvintézkedések használat közben Rituxant

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Rituxant Side Effects

Rituxan® (rituximab)

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Non-Hodgkin-limfóma metotrexát, rituximab, ciklofoszfamid, Cytoxan, vinkrisztin, Imbruvica

A follikuláris limfóma rituximab, Gazyva, interferon alfa-2b, Zydelig, idelalisib, intron

Krónikus limfoid leukémia rituximab, ciklofoszfamid, Cytoxan, Imbruvica, ibrutinib, klorambucil

Rheumatoid arthritis, Plaquenil, hidroxi-, szulfaszalazin Enbrel, Remicade