rifapentin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha a tünetek nem javulnak belül 2-3 hét, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát, ha Önnél bőrkiütés, viszketés, nagyon gyors, de szabálytalan szívverés, vagy pulzus, méhkas-szerű duzzanatok a bőrön, láz vagy hidegrázás, szédülés, szédülés vagy ájulás, duzzanatokat és duzzanat a szemhéj vagy a szem körül, vagy szokatlan vérzés, véraláfutás, vagy gyengeség. Ha ezek a mellékhatások előfordulnak, hogy orvosi segítséget egyszerre.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Máj problémák lehetnek nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, ha alkoholtartalmú italokat rendszeresen, amíg ezt a gyógyszert szedi. Továbbá, a rendszeres alkoholfogyasztás is tartani ezt a gyógyszert megfelelő működését. Akkor ne igyon alkoholos italok, amíg ezt a gyógyszert szedi.

Rifapentin hatására a vizelet, széklet, nyál, köpet, verejték és könnyek viszont vöröses-narancs-vörösesbarna. Ez várható, amíg ezt a gyógyszert szedi. Ez a hatás okozhat lágy kontaktlencsék ugyanakkor az állandó elszíneződött. Normál tisztítási megoldások nem kerülhet ki az összes elszíneződés. Ez a legjobb, hogy nem lágy kontaktlencsét visel a gyógyszer szedése alatt. Kemény kontaktlencse nem színeződik el a rifapentin. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja a gyógyszer. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Ha bármilyen kérdése van, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Rifapentin csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben átmenetileg növeli a valószínűségét, hogy a fertőzés. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ezek a problémák eredményezhet nagyobb eséllyel bizonyos fertőzések, lassú gyógyulás, és vérző fogíny. Legyen óvatos, ha a rendszeres fogkefe, fogselyem, vagy egy fogpiszkáló. Fogorvosi munka kell halasztani a vérképet visszatért a normális kerékvágásba. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, ha bármilyen kérdése van a megfelelő szájhigiénia (szájápolás) a kezelés alatt.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, tájékoztassa az orvost a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Fogamzásgátló tabletták nem működik megfelelően, ha ezeket szedi szedésének rifapentin. Tervezett terhességek előfordulhat. Használjon másik eszközt fogamzásgátló szedése alatt rifapentin. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.