rifampicin intravénás

Terápiás Osztály: antitubercuiaris

Használja a rifampicin

Kémiai Osztály: Rifamicin

rifampicin kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, rifampicin használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert rifampicin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a rifampicin vagy egyéb gyógyszereket. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát rifampicin injekció gyerekek.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát rifampicin injekció az idősek.

Használata előtt rifampicin

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapta a rifampicin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata rifampicin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata rifampicin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata rifampicin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más orvosi problémák használatát érintő rifampin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad rifampinre kórházban. rifampicin kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Orvosa csak akkor kapsz néhány adag rifampicin amíg az Ön állapota javul, és akkor lesz kapcsolva a szóbeli gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek, míg megkapja a rifampicin. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nem szabad használni rifampicin, ha Ön vagy gyermeke is kap atazanavir, darunavir, fozamprenavir, ritonavir, szakvinavir tipranavir Aptivus®, Fortovase®, Invirase®, Lexiva®, Norvir®, Prezista® vagy Reyataz®. Ezeket a gyógyszereket a humán immunhiány vírus (HIV) fertőzések.

Máj problémák fordulhatnak elő rifampicin. A kockázat májproblémák megnő, ha alkoholos italt rendszeresen. Meg kell korlátozni a mennyiségét alkoholtartalmú italok inni az Ön állapotát a rifampicin. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke van fájdalom, érzékenység a gyomor felső, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

rifampin okozhat súlyos érzékenység és a fájdalom helyén a beadás helyén. Forduljon orvosához, rögtön, ha Ön vagy gyermeke bármilyen ilyen mellékhatások az injekció beadásának helyén: vérzés, hólyagosodás, égő érzés, hidegség, elszíneződés a bőrön, az érzés, nyomás, csalánkiütés, fertőzés, gyulladás, viszketés, csomók, zsibbadás, fájdalom, bőrkiütés, bőrpír, hegesedés, fájdalom, szúró, duzzanat, érzékenység, viszketés, fekély, vagy meleg.

Rifampicin okozhat vizelet, széklet, nyál, köpet, verejték és könnyek viszont egy vöröses-narancs vöröses-barna színű. Ez várható használata közben a rifampicin, és minden visszatér a normális, ha ne használja azt. Ez a hatás okozhat lágy kontaktlencsék ugyanakkor az állandó elszíneződött, ezért legjobb, ha nem a lágy kontaktlencsét viselő használata közben rifampicin. Ha Ön vagy gyermeke bármilyen kérdésed van, kérdezze meg orvosát.

Fogamzásgátló tabletták nem működnek megfelelően használata közben rifampicin. Annak érdekében, hogy a szerzés terhes, használjon más fogamzásgátló együtt a fogamzásgátló tabletták. Egyéb formák közé óvszer, diafragma, vagy fogamzásgátló habok vagy zselé.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, tájékoztassa az orvost a felelős, hogy Ön vagy gyermeke részesül rifampicin. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja rifampicin.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Helyes használata rifampicin

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Óvintézkedések használat közben rifampicin

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

A tuberkulózis, látens rifampicin, izoniazid, pirazinamid, Rifadin, rifapentin Rimactane

Orr szállítása Staphylococcus aureus Bactroban, rifampicin, mupirocin helyi, Bactroban nazális, Rifadin, Centany

Bartonellosis doxiciklin, azitromicin, Zithromax, eritromicin, minocycline

A tuberkulózis, aktív ciprofloxacin, Levaquin, levofloxacin, Avelox, rifampicin

rifampicin Side Effects

rifampicin