Rho (d) immunglobulin (az injekció beadásának módja, intramuscularisan, intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatók bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hátfájás, hidegrázás, láz, sötét vizelet, csökkent vizelet mennyiségét, hirtelen súlygyarapodás, duzzanat a kéz vagy a láb, vagy légszomj után ezt a gyógyszert, . Ezek tünetei lehetnek súlyos vér probléma hívják intravascularis hemolízis (IVH).

Ez a gyógyszer készül adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták. A kockázata, hogy a vírust gyógyszerek emberi vérből már jelentősen csökkent az elmúlt években. Ez az eredmény a szükséges vizsgálati emberi donorok egyes vírusokat, és a tesztelés során, amitől ezek a gyógyszerek. Bár a kockázat csekély, beszéljen orvosával, ha aggályai.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke viszketés, kiütés, csalánkiütés, mellkasi fájdalom, szédülés vagy szédülés, légzési nehézség, vagy bármilyen duzzanat a kéz, arc, száj vagy után kapja ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat a vérrögképződés, különösen olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében véralvadási problémák, szívbetegségek és érelmeszesedés (az artériák megkeményedése), illetve keringési problémák. A betegek, akik az ágyban sokáig, mert a műtét vagy betegség is lehet a vérrögök képződését. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hirtelen mellkasi fájdalom, légszomj, súlyos fejfájás, lábfájás, vagy látászavar, a beszéd, vagy gyalog.

Ez a gyógyszer okozhat egy ritka és súlyos tüdő probléma egy pár óra után történik meg. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke bármilyen légzési problémák vagy anélkül láz után megkapja a gyógyszert.

Amíg kezelik Rho (D) immunglobulin, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Élő vírus vakcinák nem adható 3 hónapon belül kifizeti Rho (D) immunglobulin.