reumás láz okai

Reumás láz is előfordulhat egy fertőzés után a torok nevű baktérium a Streptococcus pyogenes, vagy a streptococcus. Csoportú Streptococcus fertőzések, a torok ok torokgyulladást vagy ritkábban, skarlát. Csoportba tartozó Streptococcus fertőzések a bőr vagy más testrészek ritkán kiváltó reumás láz.

A pontos kapcsolat a strep-fertőzés és a reumás láz nem világos, de úgy tűnik, hogy a baktérium “játszik trükkök” az immunrendszerre. A Strep baktérium egy fehérjét tartalmaz egyikéhez hasonló találhatók bizonyos szövetekben a test. Ezért az immunrendszer sejtjeit, amelyek általában cél a baktérium kezelheti a szervezet saját szöveteit, mintha azok a fertőző ágensek – különösen szövetek a szív, az ízületek, a bőr és a központi idegrendszer. Ez immunrendszer reakciója eredményezi a gyulladást.

Ha a gyermek megkapja azonnali és teljes kezelés antibiotikum kiküszöbölésére a streptococcus baktérium – más szóval, ha valamennyi adagot a gyógyszerből, mint az előírt – van nem kevés esélye van reumás láz. Ha a gyermek egy vagy több epizód torokgyulladást, vagy skarlát, amelyek nem kezelik, vagy nem kezelik teljesen, ő is – de nem feltétlenül – fejleszteni a reumás láz.