Retrovir intravénás

Zidovudin társult hematológiai toxicitás, a neutropenia és a súlyos vérszegénység, különösen előrehaladott HIV-betegség. Hosszan tartó zidovudin járt együtt szimptómás myopathia. Tejsavas acidózist és súlyos hepatomegalia steatosissal, beleértve a halálos kimenetelű eseteket is jelentettek. A kezelés felfüggesztése, ha a klinikai vagy laboratóriumi eredmények utaló tejsavas acidózis vagy kifejezett májkárosító fordul elő.

Használja a Retrovir

Terápiás osztály: Az antiretrovirális Agent

Farmakológiai Osztály: nukleozid reverz transzkriptáz inhibitor

A zidovudin injekció nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy AIDS, azonban segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetni a fejlesztési problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség. A zidovudin injekció nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is a problémák általában összefüggő AIDS vagy HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát zidovudin injekció gyerekek.

Használata előtt Retrovir

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatása a zidovudin injekció nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek szükségessé óvatosság és a dózis módosítására kapó betegeknél a zidovudin injekciót.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Orvosa egy pár adag ilyen gyógyszer amíg az Ön állapota javul, és akkor lehet kapcsolni, hogy egy orális gyógyszer, amely ugyanúgy működik. Ha bármilyen problémája van jelen, beszéljen orvosával.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni Ön vagy gyermeke fejlődése rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne kaphatja ezt a gyógyszert, ha Ön is bármilyen kombinációját felhasználva gyógyszerek is tartalmaznak zidovudin (például Combivir® vagy Trizivir®). Ehhez növelhetik a zidovudin a szervezetben, amelyek súlyos mellékhatásokat okozhatnak. Továbbá, ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

A zidovudin injekció okozhat vér problémákat. Ezek a problémák eredményezhet nagyobb esélye bizonyos fertőzések és lassú gyógyulás. Ezért Ön vagy gyermeke legyen óvatos, ha a rendszeres fogkefe, fogselyem, és fogpiszkálóval, hogy ne sértse a fogíny. Kérdezze meg orvoshoz vagy fogorvoshoz, ha bármilyen kérdése van a megfelelő szájhigiénia (szájápolás) a kezelés alatt.

Kérdezze meg orvosát, ha izomfájdalom, nyomásérzékenység, sorvadás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség, miközben Ön ezt a gyógyszert.

Két ritka, de súlyos reakció ez a gyógyszer is tejsavas acidózis (túl sok sav a vérben) és máj-toxicitás, amely magában foglalja a máj megnagyobbodása. Ezek gyakoribbak, ha Ön nő, nagyon túlsúlyos (elhízott), vagy már figyelembe HIV-ellenes gyógyszerek hosszú ideig. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke több ilyen tünet: hasi diszkomfort vagy görcsös, sötét vizelet, csökkent étvágy, hasmenés, általános rossz közérzetet, világos színű széklet, izmok görcsös vagy fájdalom, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség; légzési nehézség, hányás, vagy sárga szem vagy a bőr.

Ha Ön vagy gyermeke elkezdené szedni HIV-gyógyszerek, az immunrendszer kaphat erősebb. Ha fertőzések, amelyek rejtve a szervezetben (például tüdőgyulladás vagy tuberkulózis), akkor új tünetek, amikor a szervezet megpróbálja a harcot velük. Ha ez előfordul, tájékoztassa orvosát azonnal.

Nem szabad szoptatni ha HIV vagy AIDS, mert lehet, hogy a fertőzés a magzatot, az anyatejen keresztül.

A zidovudin injekció nem csökkenti a átvitelének kockázatát a HIV-fertőzést nemi kapcsolat útján vagy szennyeződés vér útján. HIV lehet osztani másokkal keresztül fertőzött testnedvek, például a vér, hüvelyváladék, vagy sperma. Ha a fertőzött, akkor a legjobb, hogy elkerüljék a szexuális tevékenység, amely egy testfolyadékok cseréje másokkal. Ha van szex, mindig viseljen (vagy a partner kopás) óvszer ( “gumi”). Csak óvszer készült latex vagy poliuretán, és használja őket, minden alkalommal, amikor kapcsolatba a ondó, hüvelyváladék vagy vér. Továbbá, ne ossza meg senkivel tű vagy használja szennyezett tűk. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Helyes használata Retrovir

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Óvintézkedések használat közben Retrovir

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

HIV fertőzés Truvada Atripla, Stribild Viread, Norvir Complera

Csökkentése perinatális HIV átvitele zidovudin, nevirapin

A munkahelyi expozíciós Truvada Atripla Viread, lamivudin, Isentress, zidovudin

Nonoccupational Expozíció Truvada Atripla Viread, lamivudin, zidovudin, abacavir

Retrovir Side Effects

Retrovir (zidovudin)