Retin (tretinoin) használ, adagolás és mellékhatásai

Mi Retin-A?

A Retin-A és Avita márka tretinoin használják akne kezelésére. A Renova márkájú tretinoin csökkentésére használják a finom ráncokat és foltos bőr elszíneződése, és hogy durva arcbőr simább érezni.

Retin-A is lehet használni célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Amikor Retin-elkerülni a napfény vagy mesterséges UV-sugárzás (napozólámpák vagy szolárium). Retin-A teheti a bőrt érzékenyebb a napfényre és leégés eredményezheti. Használjon fényvédő (minimum SPF 15) és viseljen védőruházatot, ha kell ki a nap. Ne kerüljön Retin-a szem, száj, és az orr, vagy a száját. Ha mégis be ezeken a területeken, vízzel mossuk. Ne használjon Retin-on napbarnított, windburned, száraz, repedezett, irritált vagy sérült bőrfelületre. Szintén ne használja ezt a gyógyszert sebek vagy területekre az ekcéma. Várja meg, amíg ezek a feltételek nem gyógyultak használata előtt Retin-A.

Fontos információ

Használja ezt a gyógyszert akár több napig is ez az orvos akkor is, ha úgy gondolja, hogy nem működik. Ez eltarthat hét vagy hónap használat mielőtt észre javulást a bőrt. Ha ön használ Retin-akne kezelésére, az állapota, hogy valamivel rosszabb egy rövid időre, amikor először kezdi el használni a gyógyszert. Hívja fel orvosát, ha bőrirritáció súlyossá válik, vagy ha a pattanások nem javul belül 8-12 hét.

Mondd minden a egészségügyi szolgáltatók az összes egészségügyi feltételek, allergia, és minden gyógyszer használata.

Nem alkalmazhatja a Retin-A, ha allergiás a tretinoin.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a Retin-A károsíthatja a magzatot. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez használata közben ezt a gyógyszert.

Használata előtt Retin-A

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Nem ismert, hogy a tretinoin lokális bejut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Használja Retin-A pontosan az orvos által felírt Önnek. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne használja ezt a gyógyszert nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Ne szájon át. Retin-A használata csak a bőrön. Ne használja ezt a gyógyszert nyílt sebek vagy napbarnított, windburned, száraz, repedezett, irritált bőrt.

Segítségével több gyógyszert alkalmaznak vagy gyakrabban, mint az előírt, nem fognak működni gyorsabban, és növelheti a mellékhatások.

Mosson kezet alkalmazása előtt és után Retin-A. Ezután mossa meg a bőrt szappannal és szárítsuk óvatosan. Várjon 20-30 percig mielőtt gyógyszert; fontos, hogy a bőr, hogy teljesen száraz annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék az esetleges irritáció.

Ne mossa le a kezelt területet legalább 1 órával alkalmazása után Retin-A. Kerüljük a más bőrápoló terméket a kezelt területen legalább 1 órával az alkalmazása Retin-A.

Tartsa a gyógyszert távol a sarkokban az orr, a száj, a szemek és a nyílt sebek.

Alkalmazása túlzott mennyiségű Retin-A gél eredményezhet “pelyhesedő” a gyógyszert. Ha ez előfordul, egy vékonyabb réteg gél a következő alkalmazás.

Retin-kell használni részeként egy komplett bőrápolási program, amely magában elkerülve a napfény és a hatékony fényvédő és védőruházatot.

Használja ezt a gyógyszert az előírt teljes ideig, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy nem működik.

Ez eltarthat akár több hétig, mielőtt észre javulást a bőrt. Tartsa a gyógyszert, ahogy irányította, és tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak. Amikor Retin-akne kezelésére, az állapota, hogy valamivel rosszabb egy rövid időre, amikor először kezdi el használni a gyógyszert.

Hívja fel orvosát, ha bőrirritáció súlyossá válik, vagy ha a pattanások nem javul belül 8-12 hét.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. A tartályt szorosan lezárva, amikor nem használják.

Retin-gél gyúlékony. Közelében ne használjuk a magas hő vagy nyílt láng. Ne dohányozzon, amíg a gél teljesen megszáradt a bőrt. Tartsuk tubust szorosan zárva.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Kerülni kell a napozást és a szolárium használatát. Retin-A teheti meg leégés könnyebben. Viseljen védőruházatot és használata fényvédő (SPF 30 vagy magasabb), ha a szabadban, akár egy felhős napon.

Hogyan kell használni Retin-A?

Ne kerüljön a gyógykezelésnek a szemet, orrot, szájat, vagy a gyűrődések az orrod.

Kerülje a bőrrel termékek irritációt okozhat, mint például a kemény szappanok, samponok, vagy bőrtisztító, hajfestés vagy állandó vegyszerek, szőrtelenítők vagy viasz, vagy a bőr termékek alkohol, fűszerek, összehúzó, vagy mész.

Ne használjon más gyógyszert a területeket kezeljük Retin-A, hacsak orvosa nem tanácsolja.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció Retin-A: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hagyja abba a Retin-A és hívja orvosát azonnal, ha van

Súlyos égő, szúró, vagy irritáció kezelt bőr

Súlyos bőrpír, duzzanat, hólyagosodás, hámlás, vagy bárány gyapjú

Bőre érzékenyebb lehet a szélsőséges időjárás, mint a hideg és a szél használata közben ezt a gyógyszert.

Közös Retin-A mellékhatások lehetnek

Enyhe meleg vagy szúrás, ahol a gyógyszert alkalmazták; vagy

színváltozás a kezelt bőrt.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Ne használja a bőr termékeket tartalmazó benzoil-peroxid, kén, rezorcin vagy szalicilsav, ha másképp nem az orvos utasítása szerint. Ezek a termékek okozhat súlyos bőrirritációt, ha használják Retin-A.

Mi történik, ha túladagolás?

Nem valószínű, hogy más gyógyszerek szedése orálisan vagy injekció lesz hatással helyileg alkalmazott tretinoin. De sok gyógyszer kölcsönhatásba léphet egymással. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek.

7.08.2014-06-09, 01:21:34

Mit kell elkerülni?

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Retin-A mellékhatások

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Photoaging a bőr tretinoin helyileg, Renova, Atralin, Avita, Altinac, Tretin-X, Refissa

Akne doxiciklin, klindamicin lokális, eritromicin helyi, tetraciklin helyileg, minociklin, Accutane, tretinoin lokális

Zuzmó sclerosus prednizolon, triamcinolon, betametazon helyileg, clobetasol helyileg, tretinoin helyileg, Deltasone, Diprolene, Temovate

Milyen más gyógyszerek befolyásolják Retin-A?

Retin-A (tretinoin topikális)