retek: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Fekete retek, fekete retek spanyol, Daikon Retek, Hosszú Fekete spanyol Retek, Moolak, Mooli Beej, Petit Radis, Rábano, Radis, Radis Espagnol, Radis Noir, Radis Noir Espagnol, Radis Rouge, raphani Sativi Radix, Raphanus sativus, Red retek, kerek ..; See All nevek fekete retek, fekete retek spanyol, Daikon Retek, Hosszú Fekete spanyol Retek, Moolak, Mooli Beej, Petit Radis, Rábano, Radis, Radis Espagnol, Radis Noir, Radis Noir Espagnol, Radis Rouge, raphani Sativi Radix, Raphanus sativus, piros retek, kerek fekete spanyol Retek, retek, spanyol Retek, spanyol fekete retek, karalábé retek; elrejtése nevek

Retek egy növény. A gyökerét használják élelmiszerként és úgy is, mint az orvostudomány; Retek használják gyomor- és bélrendszeri rendellenességek, epevezeték problémák, étvágytalanság, fájdalom és duzzanat (gyulladás), a száj és a torok, hajlam a fertőzések, gyulladások vagy túlzott váladék a légúti, bronchitis, láz, megfázás és köhögés .

Retek gyökér stimulálhatja emésztőnedvek és az epe áramlását. Retek gyökér is képesek felvenni a harcot a baktériumok és más mikroorganizmusok.

Elegendő bizonyíték fo; Étvágytalanság; Fájdalom és duzzanat (gyulladás), a száj és a torok; Tendencia fertőzések; Láz; megfázás Köhögés; Emésztési zavarok okozta epevezeték problémák A légutak gyulladása, például hörghurut; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát retek e célra.

Retek biztonságos a legtöbb ember számára. Nagy mennyiségű retek irritálhatja az emésztőrendszert; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Nem tudunk eleget használata retek terhesség alatt és a mell -feeding. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja a szokásosnál több élelmiszer összegeket; Az epekövek: Ne használja retek, ha epekő.

Jelenleg nincsenek információk retek interakciók

A megfelelő dózis a retek számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok retek. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Blumenthal M, Ed. A teljes német Commission E Monographs: Terápiás útmutató gyógynövény készítményeket. Trans. S. Klein. Boston, MA: Botanikus Tanács, 1998.

Grünwald J, Brendler T, Jaenicke C. NDK a növényi gyógyszerek. 1. ed. Montvale, NJ: Medical Economics Company, Inc., 1998.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió