Relenza (zanamivir) használ, adagolás, mellékhatások

Mi Relenza?

Relenza kezelésére használják influenzás tünetek influenza vírus által okozott olyan betegeknél, akiknél a tünetek kevesebb, mint 2 nap. Relenza is adható influenza megelőzésére olyan betegeknél, akik ki lehetnek téve, de még nincs tünet. Zanamivir nem kezeli a nátha.

Relenza nem használható helyett egyre éves influenza elleni oltást. A Centers for Disease Control javasolja az éves influenza elleni védőoltást is védelmet nyújt minden évben új törzsek influenza vírus.

Relenza nem használható helyett egyre éves influenza elleni oltást. A Centers for Disease Control javasolja az éves influenza elleni védőoltást is védelmet nyújt minden évben új törzsek influenza vírus.

Fontos információ

Mielőtt a Relenza, közölje orvosával, ha asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), vagy bármilyen más krónikus tüdő állapotát. Súlyos vagy életveszélyes hörgőgörcs (nehézlégzés), és egyéb hatások a tüdőbe kerülhet, míg a Relenza. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha zihálás vagy légzési problémák. Ne használjon inhalátor vagy ventillátorral, hogy ezt a gyógyszert. A Relenza inhalációs por soha nem keverhető folyadék.

A kezelés Relenza kell kezdeni a lehető leghamarabb, ha az influenza tünetei jelennek meg, mint a láz, hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás és orrfolyás vagy orrdugulás.

Ne használja a Relenza kezelésére influenza tünetei a gyermek fiatalabb, mint 7 éves. Gyermekek, fiatal, mint 5 éves használhatják a gyógyszert, hogy megakadályozzák az influenza tünetei. Ne használjon egy inhalációs nazális influenza elleni vakcina (FluMist) 2 héten belül előtt vagy után 48 órával a Relenza. Zanamivir befolyásolhatja a gyógyszer hatását FluMist, így a vakcina kevésbé hatékony. Kövesse az orvos utasításait.

Néhány ember használja zanamivirt volt ritka mellékhatások zavart, delírium és saját sérülés. Ezek a tünetek leggyakrabban a gyermekeknél. Nem ismert, hogy ez a gyógyszer volt a pontos okát ezeket a tüneteket. Azonban bárki, aki a Relenza figyelni kell szorosan jeleit zavar vagy szokatlan viselkedés. Hívjon orvost, ha Ön vagy a gyermek ezt a gyógyszert már a fenti tünetek bármelyikét.

Mielőtt a Relenza

Nem szabad használni Relenza ha allergiás a zanamivirrel vagy a laktózra (tejfehérje). Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát, ha asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), vagy bármilyen más krónikus tüdő állapotát. Súlyos vagy életveszélyes hörgőgörcs (nehézlégzés), és egyéb hatások a tüdőbe kerülhet, míg a Relenza.

Ha asztmás, COPD, vagy egyéb krónikus tüdőbetegség, győződjön meg róla, van egy gyors hatású inhalációs hörgőtágító elérhető, hogy kezelni súlyos légzési problémákat okozhat, míg a Relenza. A gyors hatású hörgőtágító szerek közé albuterol (Ventolin, Proventil), bitolterolt (Tornalate), metaproterenol (Alupent), és pirbuterol (Maxair). Beszélje meg orvosával, hogy melyik gyógyszer a legjobb az Ön számára.

Ha a tervek szerint bronchodilatátort egyidejűleg Relenza használja a hörgőtágító először.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a Relenza károsíthatja a magzatot. Közölje orvosával, ha terhes. Orvosa fogja eldönteni, hogy kell-e fogadni Relenza, különösen akkor, ha nagy a kockázata a fertőzés influenza. Nem ismert, hogy a zanamivir átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne használja ezt a gyógyszert anélkül, hogy orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Ne használja ezt a gyógyszert kezelésére influenza tünetei a gyermek fiatalabb, mint 7 éves. Gyermekek, fiatal, mint 5 éves használhatják a gyógyszert, hogy megakadályozzák az influenza tünetei.

Használja Relenza pontosan az orvos által felírt. Ne használjon nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig. Kövesse a vényköteles címkén.

A kezelés Relenza kell kezdeni a lehető leghamarabb, ha az influenza tünetei jelennek meg, mint a láz, hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás és orrfolyás vagy orrdugulás.

Relenza van csomagolva korong alakú fólia csomagolásban tartalmazó 4 hólyagok az orvostudomány. Ezek a lemezek helyezzük egy úgynevezett Diskhaler fog használni, hogy belélegezni a gyógyszert. Az eszköz nyit, és betölti a hólyagja inhalációs por egyes alkalommal, amikor használja az inhalátort. A lemez eszközt nem lehet használni egy távtartó. Kövesse a beteg utasításokat a Diskhaler.

Ne használjon inhalátor vagy szellőztető adni Relenza. Zanamivir inhalációs por soha nem keverhető folyadék. Ne használjon semmilyen más gyógyszerekkel az Diskhaler. Mindig tegye vissza a készüléket, ha nem használja.

Kezelésére influenza tünetei: használja 2 belégzés minden 12 órában 5 napon keresztül. Orvosa elmondja Önnek, hogy használjon két adagot a kezelés első napján, egymástól legalább 2 óra teljen el. A következő napokban a dózist kell egymástól 12 óra teljen el. Kövesse az orvos utasításait.

Hogy megakadályozzák az influenza tünetei: használja 2 belégzés minden 24 órában 10 és 28 nap. Kövesse az orvos utasításait.

Ha van egy krónikus légúti betegség, mint az asztma vagy COPD, és a tervek szerint használni inhalációs hörgőtágító egyidejűleg Relenza használja az inhalációs hörgőtágító gyógyszer alkalmazása előtt.

Használja ezt a gyógyszert az előírt teljes ideig. A tünetek javíthatja, mielőtt a fertőzés teljesen eltűnt. Tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak, vagy ha azok rosszabbodnak.

Tárolja Relenza szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő. Dobja el a Diskhaler a kezelés után véget ér.

Használja a kihagyott adagot, amint eszébe jut. Be a kihagyott adagot, ha 2 órán belül be a következő adagot. Ne használjon extra gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Hívja fel orvosát, ha hiányzik több adag.

Hogyan kell használni a Relenza?

Ne használjon egy inhalációs nazális influenza elleni vakcina (FluMist) 2 héten belül előtt vagy után 48 órával a Relenza. Zanamivir befolyásolhatja a gyógyszer hatását FluMist, így a vakcina kevésbé hatékony. Kövesse az orvos utasításait.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció a Relenza: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Néhány ember használja zanamivirt volt ritka mellékhatások zavart, delírium és saját sérülés. Ezek a tünetek leggyakrabban a gyermekeknél. Nem ismert, vajon a Relenza volt a pontos okát ezeket a tüneteket. Azonban bárki, aki használja ezt a gyógyszert, figyelni kell szorosan jeleit zavar vagy szokatlan viselkedés. Hívjon orvost, ha Ön vagy a gyermek a Relenza rendelkezik a fenti tünetek bármelyikét.

Hagyja abba a Relenza és hívja orvosát azonnal, ha zihálás vagy légzési problémák, vagy ha úgy érzed, múljék el.

Kevésbé súlyos Relenza mellékhatások a következők lehetnek

fejfájás

szédülés

hányinger, hányás, hasmenés

láz, hidegrázás, ízületi fájdalom

fülfájás; vagy

megfázásos tünetek, mint orrdugulás, tüsszögés, torokfájás

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Lehet, hogy más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba Relenza. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert használ. Ez magában foglalja a recept, over-the-counter, vitamin és gyógynövény termékek. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

12.01.2012-06-12, 02:09:50

Mi történik, ha túladagolás?

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

Mit kell elkerülni?

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Influenza Tamiflu, amantadin oseltamivirt, Symmetrel, Percogesic, Theraflu influenza, Hideg és köhögés por, Coricidin HBP Cold & Flu, Dologesic

Relenza mellékhatások

Sertésinfluenza Tamiflu oszeltamivir, zanamivirt, influenza vírus vakcina, H1N1, inaktivált

Influenza profilaxis Tamiflu, amantadin Fluzone, Fluvirin oszeltamivir, Afluria, Fluzone nagydózisú, Symmetrel

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Relenza?

Relenza (zanamivir)