Reclast: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Reclast?

Reclast kezelésére használják Paget-kór és kezelésére vagy megelőzésére a menopauzában kialakuló csontritkulás vagy az emberek, akik bizonyos szteroid gyógyszereket. Reclast is használják, hogy növeljék a csonttömeg férfiak csontritkulás.

A Zometa márka zoledronsav kezelésére használják a vér magas kalcium által okozott rák (rosszindulatú hiperkalcémia). Zometa is kezeli a myeloma multiplex (egyfajta csontvelő daganat), vagy a csont rák átterjedt a test más részén.

Nem kellene kezelni Reclast ha már megkapta Zometa.

Fontos információ

Reclast is károsíthatja a veséket. Ezt a hatást fokozza, ha is használ más gyógyszerek káros a vesére, mint például: kemoterápia, vírusellenes gyógyszer, fájdalom vagy ízületi gyulladás gyógyszer, injektált antibiotikumok, vagy kezelésére szolgáló gyógyszerek egy bél rendellenesség vagy megelőzésére átültetett szerv kilökődése. Szükség lehet az adag módosítására vagy a különleges vizsgálatok, ha ezek bármelyikét használja a gyógyszereket. Nem fogad Reclast nem mondja el kezelőorvosának, ha volt már allergiás reakciója Reclast vagy hasonló gyógyszert, például alendronát (Fosamax), etidronát (Didronel), ibandronate (boniva), pamidronát (Aredia), rizedronát (Actonel), vagy tiludronate ( Skelid).

Ne használja Reclast ha terhes. Ez árthat a magzatot.

Orvosa javasolhatja, hogy van egy fogászati ​​vizsga megelőző fog és az íny ellátás, mielőtt elkezdi a kezelést Reclast. Ez különösen fontos, ha a rák, ha kemoterápiás vagy szteroidokkal, vagy ha rossz fogászati ​​egészség.

Egyesek a hasonló gyógyszerekre Reclast alakultak csontvesztés az állkapocs, más néven az állkapocs necrosis. Betegség tünetei lehetnek állkapocs fájdalom, duzzanat, zsibbadás, laza fogak, íny fertőzés, vagy lassú gyógyulás után sérülés vagy műtét érintő íny. Lehet nagyobb valószínűséggel alakul ki az állkapocs necrosis ha rákos vagy már részesült kemoterápiában, sugárzás, vagy szteroidokat. Egyéb kapcsolódó feltételek az állkapocs necrosis közé véralvadási zavarok, vérszegénység (alacsony vörösvérsejtszám), és a már meglévő fogászati ​​problémák.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szabad használni Reclast ha allergiás a zoledronsav.

Azt is ne használjon Reclast ha

súlyos vesebetegség; vagy

alacsony kalciumszint a vérben.

Annak érdekében, hogy Reclast biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

vesebetegség

kórtörténetében mellékpajzsmirigy vagy pajzsmirigy műtét

zavarban szenved (képtelen elnyelni ételek, tápanyagok megfelelő)

kórtörténetében műtéti eltávolítása része a belekben

asztma okozta aszpirin

tervezett fogászati ​​vagy szájsebészeti

ha kiszáradt

ha egy vizelethajtó ( “víz pill”); vagy

ha használ más biszfoszfonátok (alendronát etidronát, ibandronate, pamidronát, rizedronát Actonel, Fosamax, boniva, és mások).

Ritkán, Reclast okozhat csontritkulást (csontelhalás) az állkapocs. A tünetek közé tartozik állkapocs fájdalom vagy zsibbadás, vörös vagy duzzadt íny, laza fogak, vagy a lassú gyógyulás után fogorvosi munka. Minél régebb óta használja a zoledronsav, annál valószínűbb, hogy fejleszteni ezt a feltételt.

Az állkapocs osteonecrosisa nagyobb valószínűséggel lehetnek, ha a rák vagy a kemoterápiában részesült, sugárzás, vagy szteroidokat. Egyéb kockázati tényezők közé véralvadási zavarok, vérszegénység (alacsony vörösvérsejtszám), és egy már meglévő fogászati ​​problémája.

Orvosa javasolhatja, hogy van egy fogászati ​​vizsga megelőző fog és az íny ellátás, mielőtt elkezdi a kezelést Reclast. Ez különösen fontos, ha a rák, ha kemoterápiás vagy szteroidokkal, vagy ha rossz fogászati ​​egészség.

Ne használja Reclast ha terhes. Ez árthat a magzatot. Használja hatékony fogamzásgátló, és tájékoztassa orvosát, ha teherbe esik a kezelés során.

Zoledronsav átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Nem kaphat Reclast ha szoptat egy kisbabát.

Hogyan Reclast adott?

Reclast fecskendeznek a vénába keresztül a IV. Egy egészségügyi szolgáltató megadja az injekciót.

Reclast néha csak egyszer évente. Kövesse az orvos utasításait.

Igyon legalább 2 pohár vizet kell néhány órán belül, mielőtt az injekciót tartani attól, hogy kiszáradt.

Orvosa, hogy vegyen egy kalcium és / vagy D-vitamin kiegészítés közben kezelik Reclast. Gondosan kövesse az orvos utasításait a típusát és erősségét a kalcium, hogy.

Szükség lehet gyakoribb orvosi vizsgálatok segítségével az orvos határozza meg, hogy mennyi ideig kell kezelni Önt Reclast. Ön veseműködése is ellenőrizni kell.

Lehet, hogy nem kell használni Reclast hosszabb ideig 3-5 év múlva, ha használja a csontritkulás. Keresse fel orvosát rendszeresen.

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagy egy találkozót a Reclast injekció.

Kerülje, hogy bármilyen típusú fogászati ​​műtét közben kezelik Reclast. Ez hosszabb időt vehet igénybe, mint a normális, hogy visszaszerezze.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Reclast: csalánkiütés; sípoló légzés, mellkasi szorító érzés, légzési nehézség; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

láz, hidegrázás, influenza tünetei, kipirulás (melegség, vörösség, vagy tingly érzés)

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

súlyos ízületi, csont, vagy izomfájdalom

Mi történik, ha túladagolás?

új vagy szokatlan fájdalom a comb vagy a lágyék

sápadt bőr, kábultság vagy légszomj

Mit kell elkerülni kapó Reclast?

hypocalcaemia – zsibbadás vagy bizsergető érzés a kéz- vagy lábujjak, vagy a szád körül, izomrángás, izomgörcs vagy görcsök

jelei a vese probléma – alig vagy egyáltalán nem vizelési; fájdalmas vagy nehéz vizelés; duzzanat, gyors súlygyarapodás; fáradtságérzés vagy légszomj; vagy

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égő a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Reclast mellékhatások

Súlyos mellékhatások a vesére nagyobb valószínűséggel lehetnek az idősebb felnőttek.

Gyakori Reclast mellékhatás lehet

hányinger, hányás, hasi fájdalom, étvágytalanság

hasmenés, székrekedés

csontfájdalom, hátfájás, izom- vagy ízületi fájdalom

duzzanat a láb vagy boka

fogyás

fejfájás, fáradtság, gyengeség, szédülés

zsibbadás vagy bizsergés

köhögés, légzési nehézség; vagy

alvászavar (inszomnia).

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Reclast is károsíthatja a veséket. Ezt a hatást fokozza, ha Ön is használja bizonyos egyéb gyógyszereket, beleértve a következőket: vírusellenes szerek, kemoterápia, beadott antibiotikum gyógyszer bél rendellenességek, gyógyszer, hogy megakadályozzák az átültetett szerv kilökődésének, injekciós osteoporosis gyógyszeres kezelés, és néhány fájdalom vagy ízületi gyulladás gyógyszerek (például aszpirin, Tylenol, Advil és Aleve).

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a zoledronsav, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

14.03.2015-08-06, 09:51:44.

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei 08 évben a kormány jóváhagyott 2007

Csontritkulás hidroklorotiazid, alendronát, Fosamax, ösztradiol, kalcium-karbonát, a Prolia

Paget-kór alendronát, Fosamax, Actonel, Zometa, kalcitonin, rizedronát

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Reclast?

Oszteolitikus csontmetasztázisokat szilárd tumorok Xgeva, Zometa, denoszumab, a zoledronsav, Aclasta

Osteolytikus csontelváltozások myeloma multiplex Zometa zoledronsav Aredia, pamidronattal Aclasta

Reclast (zoledronsav)