rauwolfia alkaloid (szájon át) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik.

Azoknál a betegeknél a gyógyszer szedését a magas vérnyomás

Mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátás, mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy ezt a gyógyszert szedi.

Egyes betegeknél, ez a gyógyszer is okozhat mentális depresszió. Tájékoztassa orvosát azonnal

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek lassítják az idegrendszert, esetleg aluszékonyságot is okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok, gyógyszer rohamok izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy lesz álmos vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha elkezdi, hogy vegye, vagy ha megnöveli az gyógyszert szed. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Ez a gyógyszer okozhat a szájszárazság. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Ha azonban a szájszárazság tovább több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Ezt a gyógyszert gyakran okoz fülledtség az orrát. Azonban ne használjon orrcsepp gyógyszerek ellenőrzése nélkül, meg az egészségügyi szakember.