Rapamune

Fokozott hajlam a fertőzésekre és a lehetséges fejlesztési lymphoma és egyéb rosszindulatú eredhet immunszuppresszió. Csak jártas orvosok immunszuppresszív terápiában és kezelése vesetranszplantált betegek írnak szirolimusszal megelőzésére szervkilökődés kapó betegeknél vesetranszplantáció, és meg kell hogy teljes körű információt kért a követ a beteg. Használata szirolimusz kombinált ciklosporin vagy takrolimusz járt mortalitása, graft, és az artéria hepatica thrombosis tanulmányok de novo májtranszplantált betegek. Esetekben a hörgők anastomosis dehiscence, legvégzetesebb, számoltak be a de novo tüdő transzplantáción átesett betegek, amikor szirolimuszt használták részeként immunszuppresszív kezelés. Biztonságosságát és hatásosságát szirolimusszal immunszuppresszív terápia nem igazolták a máj vagy a tüdő transzplantáción átesett betegek, és az ilyen használat nem ajánlott.

Használja a Rapamune

Terápiás Osztály: Immune csökkentő

Amikor a beteg kap egy szervátültetés, a test fehérvérsejtek megpróbál megszabadulni a (elutasítja) az átültetett szervet. Szirolimuszt működik, hogy megakadályozza a fehérvérsejtek megszabadulni az átültetett szerv.

Szirolimuszra egy nagyon erős gyógyszer. Ez is okozhat mellékhatásokat, amelyek nagyon súlyosak lehetnek, mint például a vese problémák. Azt is csökkentheti a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. Ön és orvosa kell beszélni az előnyeit ezt a gyógyszert, valamint a kockázatokat.

Szirolimusszal kezelésére is használják lymphangioleiomyomatosis, ritka tüdőbetegség, amely érinti elsősorban a szülőképes korú nők.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Rapamune

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását szirolimuszra alatti gyermekek 13 éves korig, illetve a gyermekek tekinthető magas immunológiai kockázatú megelőzésére vese kilökődése, és a gyermekek kezelésére lymphangioleiomyomatosis. A biztonságosságot és hatékonyságot nem igazolták ebben a korcsoportban.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát szirolimuszra az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel a máj és a szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél szirolimuszra.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A pontos összeg a gyógyszert, amire szükség van gondosan kidolgozott. A túl sok növeli a mellékhatások kockázatát, míg a túl kevés ahhoz vezethet, hogy a beültetett vese.

Ez a gyógyszer általában jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató és a beteg irányban. Olvassa el, és győződjön meg róla, hogy megértette azt, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Vedd ezt a gyógyszert ugyanúgy minden nap. Ez azt jelenti, hogy azt ugyanabban az időben és következetesen, együtt vagy anélkül is bevehető.

Ne módosítsa az adagot és ne hagyja abba a gyógyszer ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Lehet, hogy ezt a gyógyszert, a többi az életét, hogy megakadályozza kilökődését a szervezetből a veseátültetés.

Szirolimusszal rendszerint együtt kortikoszteroid (kortizon-szerű gyógyszer) és a ciklosporin. Szirolimusz kell venni 4 óra után a ciklosporin módosított belsőleges oldat vagy ciklosporin módosított kapszula (Neoral®). Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ha már vesz szirolimuszra együtt ciklosporin A 2-4 hónap után az átültetett, orvosa azt akarom, hogy hagyja abba a ciklosporin és növeli az adagot szirolimusz. Azonban néhány beteg (pl fekete betegeknek, vagy akiknek kilökődésének a múltban) lehet, hogy továbbra is használja a ciklosporin legfeljebb egy évvel a transzplantáció után. Orvosa meg fogja mondani, ha kell szednie ciklosporin.

A tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg. Ha nem tudja, hogy a tabletta formájában, az orvos ad egy szóbeli folyékony és kap utasítást, hogy hogyan vegye.

Ahhoz, hogy a folyékony orális

Megfelelő Rapamune

Ha ezt a gyógyszert kerül a bőrére, azonnal mossa le szappannal és vízzel azonnal. Ha a tinta a szemébe, öblítse ki bő vízzel.

Nem szabad enni, inni grapefruit grapefruitlé szedése alatt ezt a gyógyszert. A grapefruit és a grapefruitlé okozhat magasabb szirolimusz a szervezetben. Ez azt eredményezheti, több nem kívánt hatásokat.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a tabletta szobahőmérsékleten, zárt tárolóedényben, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény.

Óvintézkedések használat közben Rapamune

Tárolja az orális folyadék a hűtőben. Óvja a közvetlen fénytől és nedvességtől. Nem fagyasztható. Lehet tárolni a folyékony orális szobahőmérsékleten egy rövid ideig (nem több, mint 15 nap). Ha látsz egy kis pára vagy zavarossága az üvegbe, hagyjuk szobahőmérsékleten, és rázza meg, amíg a pára eltűnik. Dobja fel nem használt gyógyszert 30 nap után.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni az Ön vagy gyermeke fejlődése rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes, és ne használja azt legalább 12 héttel a kezelés abbahagyása után szirolimuszt. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ne vegyen klaritromicin, itrakonazol, ketokonazol, rifabutin, rifampicin, telitromicin, vagy vorikonazol közben kezelik ezt a gyógyszert, hacsak ezt orvosa nem tanácsolja.

A gyógyszer használata növelheti a kockázata, hogy a bőrrák vagy rák a nyirokrendszer (limfóma). Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

Ez a gyógyszer fokozhatja a fertőzések kialakulásának. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg használata közben ezt a gyógyszert. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha bármilyen fajta fertőzés Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Mondja el orvosának, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza.

Szirolimusz okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke a bőrkiütés, viszketés, nagy, méhkas-szerű duzzanat az arcon, a szemhéjak, ajkak, nyelv, torok, a kezek, lábak, lábak, vagy a nemi szervek, vörös, duzzadt bőr, baj légzés, nyelési vagy mellkasi szorítás használata közben ezt a gyógyszert.

Rapamune Side Effects

Rapamune (sirolimus)

Ez a gyógyszer is növeli a vérzés kockázatát, és késedelmet okoznak a sebgyógyulást. Maradj távol durva sport vagy egyéb helyzetekben, ahol lehet sérült, vágott, vagy sérült. Ecset és fogselyem a fogak gyengéden. Legyen óvatos, ha az éles tárgyak, beleértve a borotvák és köröm ollóval. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke bármilyen szokatlan vérzés vagy véraláfutás, fekete, kátrányos széklet, vér a vizeletben vagy széklet, vagy pontszerű vörös foltok a bőrön.

Ez a gyógyszer fokozhatja a koleszterin és zsírok a vérben. Ha ez a feltétel bekövetkezik, kezelőorvosa adhat Ön vagy gyermeke bizonyos gyógyszerek, amelyek csökkentik a koleszterin mennyiségét és zsírok a vérben.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő egy ritka és súlyos vírusfertőzés nevezett BK vírussal összefüggő nephropathia (BKVAN). A BK vírus befolyásolhatja a vesék munkáját, ami az átültetett vese, hogy nem. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke egynél több ilyen tünet: véres vizelet, csökkent gyakorisága vagy a vizelet mennyiségét, fokozott szomjúság, étvágytalanság, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hányinger, az arc duzzanata ujjak, vagy a lábszár, légzési nehézség, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, hányás, vagy súlygyarapodás.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő súlyos és ritka agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke egynél több ilyen tünet: látászavarok, koordinációs, ügyetlenség, zavartság, memóriazavar, beszédzavar vagy a megegyezés, amit mások mondanak, és a gyengeség a lábakban.

Ez a gyógyszer is a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, és növelheti a kockázatát, hogy a bőrrák. Használjon fényvédő, ha a szabadban, és ne a szoláriumokat és szolárium.

Amíg kezelik szirolimusszal, és a kezelés megszakítása után vele, fontos, hogy orvosával a védőoltások (oltások), meg kell kapnia. Nem kap semmilyen védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Szirolimusz csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha azt észleli, egy új anyajegy, a változás nagysága, alakja vagy színe egy meglévő anyajegy, vagy egy anyajegy szivárgó folyadék vagy vérzik.

Amíg szedi szirolimuszra, fontos, hogy fenntartsák a jó szájhigiénia és fogorvoshoz rendszeresen fogtisztítás.

Nyers osztriga és más rákokat tartalmazhat baktériumokat komoly betegséget okozhat és halált okozhat. Ez sokkal valószínűbb, hogy egy probléma, ha ezek az élelmiszerek által elfogyasztott betegek bizonyos betegségek. Még evés osztriga “tiszta” víz vagy a jó éttermek nem garantálja, hogy az osztriga nem tartalmazzák a baktériumokat. Eszik nyers kagyló nem probléma a legtöbb egészséges ember, de a betegek a következő feltételeknek is nagyobb kockázat: rák, immun-rendellenességek, szervátültetés, tartós kortikoszteroid-használat (például az asztma, ízületi gyulladás, vagy szervátültetés), májbetegségben (beleértve a vírusos hepatitis), túlzott alkoholfogyasztás (2-3 italt vagy több naponta), a cukorbetegség, gyomor problémák (beleértve a gyomor műtét és az alacsony gyomorsav), és haemochromatosis (vas) kezelésére alkalmazzák. Ne egyen nyers osztriga vagy más rákokat szedésének szirolimuszt. Mindenképpen osztriga és kagyló teljesen főzve.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Lymphangioleiomyomatosis szirolimuszt

Szervátültetés, elutasítása Megelőzés azathioprin, takrolimusz, ciklosporin, a mikofenolát mofetil, észlel, Imuran, Prografot szirolimuszt, everolimus, Neoral Gengraf, Sandimmune