ranibizumab intraocularis

Terápiás Osztály: Szemészeti Agent

Használja a ranibizumab

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest fragmentum

Ranibizumab kezelésére használják makula ödéma (duzzanat a szemfenéken) után a retinális véna elzáródása (a vérereket a szem blokkolja). Azt is használják diabéteszes betegeknél, akik diabéteszes makulaödéma (DME). A makula ödéma látásvesztést okozhat. ranibizumab kezelésére is használják a diabetikus retinopátia (szem által okozott probléma diabetes) szenvedő betegek DME-vel.

ranibizumab kell adni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ranibizumab, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha is volt bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ranibizumabra vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor hatásaira ranibizumabot a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát ranibizumabot az idősek.

Használata előtt ranibizumabbal

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a ranibizumab. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy szem orvos Önnek Ranibizumab mint egy lövés a szembe.

ranibizumabra általában havonta kap egy (körülbelül 28 naponként). Egyes betegeknél, akkor adható 3 havonta egyszer után az első 4 injekciót.

Szemed kezelőorvosa ellenőrizni akarja az előrehaladás rendszeres látogatások, különösen az első néhány nap után kapja kézhez ranibizumabbal.

Súlyos szem problémák fordulhatnak elő ranibizumabbal. Kérdezze meg szemorvos rögtön, ha a szem kipirosodik, érzékeny a fényre, vagy fájdalmas, vagy ha látás megváltozását követően több napon kap ranibizumabbal. Azt is mondja el szemorvos, ha úgy érzi megnövekedett szemnyomás.

ranibizumabra növelheti a vérrögképződés kockázatát, szívinfarktus, vagy a stroke. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak mellkasi fájdalom, lágyéki, vagy a láb, különösen a borjak, légzési nehézség, súlyos, hirtelen fejfájás, elkent beszéd, hirtelen, megmagyarázhatatlan légszomj, hirtelen koordináció elvesztése, hirtelen , súlyos gyengeség vagy zsibbadás a kar vagy láb, vagy látászavarok.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Megfelelő felhasználása ranibizumabot

Makuladegeneráció Lucentis Eylea, ranibizumab szemészeti, aflibercept szemészeti pegaptanib szemészeti, verteporfin

Diabeteses macula oedema dexametazon szemészeti, Lucentis Eylea, flukinolon szemészeti, ranibizumab szemészeti, aflibercept szemészeti

Macula oedema dexametazon szemészeti, Lucentis Eylea, flukinolon szemészeti, Maxidex ranibizumab szemészeti

Diabéteszes retinopátia Lucentis Eylea, ranibizumab szemészeti, aflibercept szemészeti

 vagy csatlakozz a ranibizumabbal támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.

Óvintézkedések használat közben ranibizumabbal

ranibizumab Side Effects

ranibizumab szemészeti