raloxifen (orálisan) leírása és márkanevek

A raloxifen használják, hogy segítsen megelőzni és kezelni a csontok elvékonyodását (osteoporosis) csak posztmenopauzában.

Úgy működik, mint egy ösztrogén, hogy állítsa le a csontvesztés, hogy kialakulhat nők menopauza után, de ez nem növeli a csontsűrűség, mint napi 0,625 mg-os dózisai a konjugált ösztrogének. A raloxifen nem kezeli klimaxos hőhullámokat és okozhat a hőhullámok fordul elő. Továbbá, a raloxifen nem serkenti a mell vagy a méh, mint az ösztrogén.

A raloxifen csökkenti a vér koncentrációja az összes és az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterin, a rossz koleszterinek, de ez nem növeli koncentrációban nagy sűrűségű lipoprotein (HDL) koleszterin, a jó koleszterin, a vérben.

A raloxifen is használják, hogy csökkentse az esélyét, invazív emlőrák postmenopausalis osteoporosisban szenvedő nőkben, vagy nagy a veszélye annak, invazív emlőrák.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Tabletta

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, raloxifen használják bizonyos betegeknél a következő betegségek

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák