radiopaque agentnek diagnosztikai

Class Name: radiopaque agentnek diagnosztikai (szájon át, rektális, intravénás úton, intra-arteriális útvonal raspinális út)

Az USA-ban.

Kanadában

Elérhető adagolási formák

Radiopak szerek használt gyógyszerek segítenek diagnosztizálni bizonyos egészségügyi problémák. Ezek tartalmaznak jódot, amely elnyeli a röntgen. Attól függően, hogy hogyan kapnak, radiopaque szereket felépíteni egy adott területen a test. Az ebből eredő magas szintű jód teszi a röntgent, hogy egy “kép” a terület.

A radiopak szereket használunk a diagnózis

Radiopak szerek szájon át, vagy beöntést vagy injekció. Röntgensugarak majd használni, hogy ellenőrizze, ha van bármilyen probléma a gyomor, a belek, a vese, vagy más testrészek.

Néhány sugárfogó szerek, például iohexol, iopamidol, és metrizamid kapnak injekcióban a gerinccsatornába. Röntgensugarak majd használni problémák diagnosztizálása vagy betegségek a fej, gerinc-csatorna, és az idegrendszerre.

A dózisok radiopak ügynökök különböző lesz a különböző betegek, és függ a vizsgálat típusának. Az erőssége a megoldás határozza meg, hogy mennyi jódot tartalmaz. Különböző vizsgálatokat igényel különböző erősségű és mennyiségű oldatot függően a páciens korától, a kontraszt szükség, és az X-ray használt eszközök.

A katéter vagy fecskendőt használunk fel a megoldás a radiopaque szer a hólyag vagy a húgyvezetékekben problémák diagnosztizálása vagy betegségek a vesék, vagy más területeken a húgyutak. Az is lehet helyezni a méh és a petevezetékek problémák diagnosztizálása vagy betegség azoknak a szerveknek. A vizsgálat után kerül sor, a beteg kitiltja a legtöbb megoldás vizelés (miután hólyag vagy a húgyvezeték tanulmányok), vagy a vagina (miután a méh vagy a petevezetékben tanulmányok).

Radiopak szereket kell használni csak, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy kap egy diagnosztikai vizsgálat, a kockázatokat figyelembe a vizsgálatot meg kell mérni a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. E vizsgálatokhoz a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

A gyerekek, különösen azok, más egészségügyi problémák, lehet különösen érzékenyek a hatását sugárátlászatlan szerek. Ez fokozhatja a mellékhatások.

Idős emberek különösen érzékenyek a hatását sugárátlászatlan szerek. Ez fokozhatja a mellékhatások.

Vizsgálatokat nem végeztek emberen a legtöbb radiopaque ügynökök. Azonban iohexol, iopamidolban, iotalamát, versolt, ioxaglate és metrizamid nem igazolták, hogy születési rendellenességet okoz, vagy más problémák állatkísérletekben. Néhány radiopaque szerek, például diatrizoates volna, ritka alkalmakkor, okozta hypothyreosis (pajzsmirigy), a baba, amikor vitték a késő terhesség. Továbbá, röntgenfelvételeket a has általában nem javasolt a terhesség alatt. Ennek célja, hogy ne tegyék ki a magzatot sugárzásnak. Győződjön meg róla, hogy megbeszélte volna orvosával.

Bár néhány ilyen radiopaque szerek átjut az anyatejbe, még nem mutatták ki, hogy problémát okozhat a szoptatott csecsemőknek. Ugyanakkor szükség lehet az Ön számára, hogy hagyja abba a szoptatást ideiglenesen, miután megkapta a sugárfogó ügynök. Győződjön meg róla, hogy megbeszélte volna orvosával.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát diagnosztikai vizsgálatok ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Orvosa különleges utasításokat az Ön számára a felkészülés a teszt. Ő lehet felírni a speciális diéta vagy használatát hashajtó, attól függően, hogy milyen típusú vizsgálatot. Ha nem kapott ilyen utasítást, vagy ha nem érti őket, kérdezze meg orvosát előre.

Egyes vizsgálatok orvosa megmondja, hogy nem eszik több órán, mielőtt a vizsgálat. Ez megakadályozza, hogy bármilyen étel jön vissza, és belép a tüdejét a vizsgálat során. Lehet ihatnak kis mennyiségű tiszta folyadékok; azonban először ellenőrizze orvosával.

Ha a hemodialízis és kezeljük gadolínium alapú kontrasztanyag (gbca), orvosa végre hemodialízis után azonnal megkapja a kontrasztanyag.

Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha azt tervezi, hogy bármilyen pajzsmirigy vizsgálatok a közeljövőben. Még azután is, néhány hét vagy hónap eredményei a pajzsmirigy vizsgálat hatással lehet a jód ez a szer.

Azonnal forduljon orvoshoz, ha azt tapasztalja, égő vagy viszkető bőr; kivörösödött vagy sötét foltok; bőr duzzanata, edzés és / vagy meghúzása; sárga kiemelkedő foltok a szemfehérje; ízületi merevség; korlátozott körű mozgás a karok és lábak; fájdalom, hogy mélyen a csípőcsont bordával vagy izomgyengeség. Ezek tünetei lehetnek egy nagyon komoly betegség, az úgynevezett nefrogén szisztémás fibrózis (NSF).

Együtt a szükséges hatást, radiopak szereket is okozhat súlyos mellékhatásokat, például allergiás reakciók. Ezek a hatások léphetnek fel szinte azonnal vagy néhány perc után a sugárfogó szert adni. Bár ezek a súlyos mellékhatások jelennek meg csak ritkán, az egészségügyi szakember lesz hajlandó az azonnali orvosi segítséget, ha szükséges. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Nem minden a fent felsorolt ​​mellékhatások számoltak minden egyes ilyen szereket, de ezek számoltak legalább az egyiket. Van némi hasonlóság között ezeket a szereket, így sok a fenti mellékhatások fordulhatnak elő ezek közül bármelyik.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.