rabeprazol (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa ezt a gyógyszert megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. Vér és más laboratóriumi vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Ha Ön vagy a gyermek állapota nem javul, vagy ha rosszabb lesz, beszélje meg kezelőorvosával.

Ez a gyógyszer néha adni más gyógyszerekkel együtt fekélyek kezelésére. Legyen biztos benne, a kockázatok és a megfelelő használata bármely más gyógyszert orvosával ad együtt rabeprazol. Ha Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert a klaritromicin, ne használja azt cizapriddal (Propulsid®) vagy pimozid (Orap®).

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció, amikor a használt kezelt betegeknél antibiotikumok (pl, amoxicillin). Hívja fel orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke légzési nehézség vagy nyelési vagy duzzanat a kéz, arc, vagy száját, miközben Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert.

Súlyos gyomor állapotok előfordulhatnak a gyógyszer szedése önmagában vagy antibiotikummal. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke egynél több ilyen tünet: hasi vagy gyomorgörcs, puffadás-érzés, vizes és súlyos hasmenés ami szintén véres néha láz, hányinger vagy hányás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata annak, törések a csípő, csukló és a gerinc. Ez nagyobb valószínűséggel, ha 50 éves vagy annál idősebb, ha a nagy dózisú ezt a gyógyszert, vagy használja 1 év vagy több.

Ez a gyógyszer okozhat hypomagnesiaemia (alacsony magnézium a vérben). Orvosa ellenőrizni a vérszintjét, ha ezt a gyógyszert szedi, több mint 1 év, vagy ha ezt a gyógyszert szedi együtt digoxin (Lanoxin®) vagy egyes vízhajtók (vízhajtók). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha görcsök (rohamok), gyors, verseny, vagy szabálytalan szívverés, izomgörcsök (tetania), remegés, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy előbb meg orvosát, vagy ha azt mondta, hogy erre az orvosa.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.