r-Tanna tabletta

A betegek tájékoztatása: Vigyázat betegek ellen alkoholtartalmú italok fogyasztása vagy újabb potenciálisan veszélyes tevékenységeket éberséget igénylő, például autóvezetés vagy gépek kezelése közben ezt a terméket. A betegeket figyelmeztetni kell, hogy ne használja ezt a terméket, ha most vesz egy recept monoamino-oxidáz gátló (MAOI) (bizonyos depresszió ellenes szerek, pszichiátriai vagy érzelmi feltételeket, vagy a Parkinson-kór), vagy 2 hétig abbahagyása után MAO-gátló gyógyszer. Ha a beteg bizonytalan, hogy egy vényköteles gyógyszer tartalmaz MAOI, akkor tájékoztatni kell, hogy konzultáljon egy egészségügyi szakember, mielőtt egy ilyen termék.

Gyógyszerkölcsönhatás: MAO-gátlók meghosszabbítják és fokozzák az antikolinerg hatások antihisztaminok és átfogó hatását szimpatomimetikumok.

Rákkeltő hatás, mutagenezis, fertilitási: Nincs hosszú távú állatkísérleteket végeztek R-Tanna tabletta.

Terhesség: Teratogén hatások: terhesség kategória C reprodukciós állatkísérleteket nem végeztek R-Tanna tabletta. Azt sem tudjuk, hogy az R-Tanna tabletta is okozhat magzati károsodást beadva egy terhes nő, vagy befolyásolja a reprodukciós képességet. R-Tanna tablettákat kell adni egy terhes nő csak akkor, ha erre egyértelműen szükség van.

Szoptató anyák: R-Tanna tabletta nem adható szoptató nő.

Kezelés: Hánytatni, ha még nem történt spontán. Óvintézkedéseket kell tenni ellen törekvés különösen a csecsemők, gyermekek és kómás betegek. Ha gyomormosás javallt, izotóniás vagy félig izotóniás sóoldatot előnyös. Stimulánsok nem szabad használni. Ha alacsony vérnyomás probléma, érszűkítő szerek úgy tekinthetők.