quinaprillal (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy torok használata közben ezt a gyógyszert.

Hívja fel orvosát azonnal, ha súlyos hasi fájdalom (vagy anélkül hányinger vagy hányás). Ez lehet tünete nevezett állapot bél angioödéma.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás szintén előfordulhat, különösen akkor, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből, vagy ha már vesz egy vízhajtó (víz tabletta). Győződjön meg arról, hogy hogyan reagál a gyógyszerre, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy egyéb dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek, ha szédül vagy tűzött. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Kérdezze meg orvosát, ha van egy láz, hidegrázás, vagy torokfájás. Ezek lehetnek fertőzés tünetei eredő alacsony fehérvérsejtszám.

A hyperkalaemia (magas káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: hasi vagy gyomorfájdalom, zavartság, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, idegesség, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy gyengeség vagy nehézség a lábak. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen gyógyszert használ, kiegészítő, vagy helyettesítő só, amely kálium ..

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok.

Ez a gyógyszer kevésbé hatásos lehet a fekete bőrű betegeknél. A fekete bőrű betegek is fokozott a duzzanat a kezek, karok, arc, száj vagy a torok. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel ezek növelik a vérnyomást.